Welke auto kan ik zakelijk leasen
met mijn budget?

Leestijd: 3 minuten

Zakelijk leasen budget

Zakelijk leasen met een beperkt budget: wat is er mogelijk?

Overweeg je om een auto zakelijk te leasen, dan vraag je je af welke auto je met jouw leasebudget kunt leasen. Voordat je daar echter antwoord op kunt krijgen, is het belangrijk om je wat verder te verdiepen in zakelijk een auto leasen. Een groot voordeel van leasen is dat je min of meer weet waar je aan toe bent. Je komt niet voor onverwachte en onaangename financiële verrassingen te staan. Uiteraard is het daarvoor wel van belang dat je een leaseauto kiest die perfect past bij jouw budget. We vertellen je hier meer over de kosten voor een zakelijke leaseauto.

Je betaalt een maandelijkse leasetermijn

Veel mensen denken dat ze bij het zakelijk leasen van een auto enkel te maken hebben met een maandelijkse leasetermijn. Je weet precies wat je elke maand kwijt bent. Maar pas op, dat geldt alleen in het geval van operational lease. Bij deze leasevorm zijn alle kosten inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Doordat de leasemaatschappij eigenaar blijft van de auto, is deze verantwoordelijk voor alle kosten, waaronder verzekeringen en belastingen. Kies je voor een zakelijke leaseauto via financial lease, dan ligt dit anders. Jij bent in dit geval de economische eigenaar en daarmee verantwoordelijk voor de kosten voor onderhoud, verzekeringen, belastingen, keuring en afschrijvingen. Houd daar dus rekening mee in je budget.

Denk je ook aan de fiscale bijtelling van je leaseauto

Stelt je werkgever je een leaseauto ter beschikking, dan dien je een keuze maken. Ga je deze wagen alleen zakelijk rijden of maak je er ook privékilometers mee? Als je per jaar meer dan 500 kilometers privé rijdt met je leaseauto van de zaak, dan ziet de Belastingdienst dit als loon in natura. Daar moet je belasting over betalen. Je kunt dan van je werkgever een mooi leasebudget hebben, maar als je de auto ook prive gaat gebruiken, dan betaal je bijteling. Voor auto’s met CO2-uitstoot geldt er een bijtellingspercentage van 22% over de cataloguswaarde. Voor leasewagens zonder CO2-uitstoot en met een cataloguswaarde tot € 45.000 geldt een bijtelling van 8%, daarboven betaal je gewoon 22% bijtelling.

Is zakelijk leasen voordeliger dan kopen?

Deze vraag is niet simpel met een ja of nee te beantwoorden. Je kunt met een auto te maken krijgen met tegenslagen, zoals hoge reparatie- en onderhoudskosten. Dit risico leg je bij reguliere lease bij de leasemaatschappij neer. Een leasemaatschappij krijgt extra inkoopkorting op de auto, onderhoud, banden enz.. Daardoor kan het leasen van jouw favoriete auto goedkoper en minder risicovol zijn, dan deze auto kopen.

Let ook op de leasetermijn

Welke auto je zakelijk kunt leasen met jouw budget, hangt ook af van de leasetermijn die je overeenkomt. Hoe langer de leasetermijn, hoe lager je maandelijkse leasekosten. De kosten van de auto worden zo verspreid over een langere periode. Ook het aantal kilometers wat je per jaar rijdt heeft invloed op de leasetermijn. Het kan dus gebeuren dat twee mensen in hetzelfde model leaseauto rijden, maar een ander maandbedrag betalen. Tegenwoordig is er veel vraag naar flexibele leasecontracten, daarom bieden veel leasemaatschappijen shortlease mogelijkheden aan. Je kunt dan een auto leasen voor een maand of een aantal maanden. Dit betekent wel dat je dan in verhouding een hoger maandbedrag betaalt.

Een leaseauto voor elk budget

Bij zakelijk leasen wordt vaak meteen de associatie gewekt met dure auto’s en hoge kosten, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn bijvoorbeeld al leaseauto’s, zoals de Volkswagen up!, waar een budget van circa € 210 per maand voldoende voor is. Vanzelfsprekend gaat het hier om kleinere auto’s in minder luxe uitvoeringen. Het is belangrijk dat jouw leaseauto goed aansluit op jouw behoeften en perfect past binnen het beschikbare budget.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Samenwerkingen en in de media