Financial lease.

Direct rijden zonder een grote investering

Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Gratis en zonder verplichtingen

Direct antwoord op je vraag

Voor (startende) ondernemers | Nieuw of een occasion, het is beide mogelijk!

Wij regelen het voor je.

Er zijn verschillende manieren waarop je een bedrijfsauto zakelijk kunt leasen. Wat is voor jou de beste manier? Dat hangt van diverse factoren af, zoals het soort bedrijf en je persoonlijke wensen. We helpen je hier graag op weg met uitgebreide informatie over de verschillende leasevormen en mogelijkheden, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Een van de mogelijke leasevormen is financial lease. Lees op deze pagina wat dit precies betekent, voor wie het geschikt is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat betekent en wat is financial lease?

Je kunt financial lease zakelijk het beste vergelijken met een banklening of hypotheek. Je ‘koopt’ uiteindelijk de auto en je betaalt deze via financial lease in termijnen terug aan de leasemaatschappij. Tijdens de leaseperiode ben je economisch eigenaar van de auto en dien je de auto op je balans te zetten. Heb je alle termijnen afbetaald, dan ben je eveneens juridisch eigenaar. Je hoeft dankzij deze leasevorm niet in één keer een grote investering te doen, om toch in een representatieve en mooie bedrijfswagen te rijden. Ideaal voor de startende ondernemer of zzp’er, maar ook voor grote bedrijven en het MKB, die op een toegankelijke wijze willen investeren in een bedrijfsauto of bestelwagen. In het leasecontract wordt opgenomen wat je maandelijks betaalt.

Doeltreffend je bedrijfswagen financieren

Wil je een mooie leaseauto of bedrijfswagen rijden om jezelf op professionele wijze te presenteren aan je klanten? Wil je graag dat je leaseauto uiteindelijk jouw eigendom wordt? En wil je van fiscale voordelen kunnen genieten? Dan kan financial lease zakelijk een doeltreffende manier zijn voor het financieren van een bedrijfswagen.

Waarom debesteleasedeal.nl?

  • Altijd het beste financial lease voorstel
  • Objectief en 100% onafhankelijk
  • Alle merken en modellen
  • Gratis persoonlijk leaseadvies
  • Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Bij ons zijn de beste leasemaatschappijen in Nederland aangesloten, die kloppende voorwaarden hanteren en uitstekende service verlenen. Onze ervaren lease adviseurs voorzien u van onafhankelijk advies en zijn in het bezit van het VNA Leasing Certificaat. Privé leas je via ons altijd met het Private Lease Keurmerk. Gewoon goed geregeld.

Keurmerken auto leasen

Veelgestelde vragen over financial lease.

Geven we graag antwoord op
We hebben hier de voordelen van financial lease voor je op een rij gezet:

  • Geen grote investering nodig;
  • Eenvoudige manier van financiering;
  • Direct economisch eigenaar van de auto;
  • Vermogen blijft binnen je zaak;
  • Professionele uitstraling met bedrijfswagen;
  • Je mag de auto naar eigen wens aanpassen (bv. bestikkeren);
  • Fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek;
  • Rente zakelijke lease is aftrekbaar van winst;
  • Je kunt btw terugvorderen over de aanschafprijs;
  • De auto is na afloop jouw eigendom.
Zitten er ook nadelen aan financial lease? Dat hangt af van wat je wensen zijn. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je voor financial lease kiest. Zo moet je er rekening mee houden, dat je zelf de kosten moet betalen voor onderhoud, wegenbelasting, reparaties en verzekeringen. Bij een leasevorm als operational lease is dat niet het geval. Houd er ook rekening mee dat jouw leaseauto op de balans komt te staan. In sommige gevallen, zoals bij starters en kleine zzp’ers, kan dat een nadeel zijn. Wij adviseren je hier graag over.
Je kunt financial lease zakelijk ook zien als een huurkoop-constructie, waarbij je tijdens de leaseperiode economisch eigenaar bent. Dit houdt in dat de auto op jouw naam staat en je deze op de balans kunt zetten. Hierdoor kunt je de btw terugvorderen. Mogelijk behoud je eveneens de investeringsaftrek. Wanneer je als ondernemer investeert, kun je dit namelijk aftrekken van je winst, zodat je minder belasting betaalt. Dat is niet altijd het geval, maar het kan in jouw situatie misschien van toepassing zijn als je kiest voor financial lease. Je kunt de maandelijkse termijn verlagen door een slottermijn af te spreken. Na het betalen van alle termijnen ben je juridisch eigenaar en is de auto volledig jouw eigendom. Bij een leasevorm als operational lease blijft de auto daarentegen altijd economisch en juridisch eigendom van de leasemaatschappij.
Veel ondernemers maken gebruik van financial lease. Dit komt omdat er interessante voordelen aan deze leasevorm verbonden zijn. De belangrijkste is wellicht dat je als ondernemer niet in één keer een grote investering hoeft te doen om toch in die nieuwe leaseauto of bedrijfswagen te rijden. Maar wat is financial lease nu eigenlijk?

Bij financial lease leen je (een deel van) de aanschafwaarde bij een kredietverstrekker, bijvoorbeeld een bank. Jij betaalt het geleende bedrag maandelijks terug aan de kredietverstrekker. De leaseauto of bedrijfswagen komt direct bij jou op de balans, waardoor je in aanmerking komt voor fiscale voordelen. Is de lening volledig afgelost, dan is de auto volledig eigendom van jouw onderneming.

In de praktijk samengevat:

  • Je zoekt zelf eerst een leaseauto of bedrijfswagen uit (bv. op gaspedaal.nl);
  • Je geeft deze aan ons door, makkelijk via de website;
  • Bepaal een slottermijn of leg wel/niet eigen vermogen in;
  • We gaan toetsen of jouw onderneming in aanmerking komt voor financial lease;
  • Bij akkoord sluit je een koopovereenkomst;
  • Je ontvangt het aangevraagde geleende bedrag op jouw rekening;
  • De auto of bedrijfswagen komt op de balans van de onderneming te staan;
  • Per maand betaal je het geleende bedrag terug aan de kredietverstrekker;
  • Laatste leasetermijn en eventuele slottermijn afgelost? Dan is de auto of bedrijfswagen volledig eigendom van jouw bedrijf.

Meer weten over hoe financial lease werkt of direct een voorstel ontvangen? Vraag ‘m hier aan.

Wanneer je een leaseauto of bedrijfswagen gaat uitzoeken dan krijg je te maken met verschillende leasevormen. De belangrijkste twee zijn operational lease en financial lease. Hieronder kort het verschil duidelijk uitgelegd:

Operational lease
Bij operational lease is de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en reparatie; het is allemaal inbegrepen bij operational lease. Dus geen omkijken meer naar onverwachte kosten.

Financial lease
Bij financial lease leen je een bedrag bij een kredietverstrekker en ben je direct economisch eigenaar van de leaseauto. Dit levert interessante fiscale voordelen op, maar zorgt er ook voor dat je zelf verantwoordelijk bent voor alle kosten die de auto met zich meebrengt.

Welke leasevorm het beste bij jou past? Dat hangt van vele factoren af. Want naast bovenstaande leasevormen heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor shortlease of occasion lease. Laat je daarom altijd goed adviseren door een van onze onafhankelijke Lease Adviseurs via 085 – 023 09 50 of mail naar [email protected].

Transparantie is een belangrijk punt wanneer je kiest voor financial lease. Daarom zijn zaken zoals onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting niet inbegrepen bij deze leasevorm.
Particulieren kunnen via debesteleasedeal.nl geen gebruik maken van financial lease. Deze leasevorm is alleen beschikbaar voor ondernemers die een geldige inschrijving hebben bij de Kamer van Koophandel.
Het mooie aan financial lease is dat je precies weet wat de maandelijkse kosten zijn gedurende de looptijd. Wat financial lease kost in jouw situatie is afhankelijk van het aangegeven slottermijn en aanbetaling d.m.v. eigen inleg. Maak je gebruik van deze twee factoren, dan zorgt dit automatisch voor een lager maandbedrag.

Even opletten
Je moet er rekening mee houden dat je ook kosten gaat maken voor onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen bij financial lease omdat dit niet is inbegrepen bij deze leasevorm.

Bij financial lease zorg je voor een spreiding van de kosten en ben je direct economisch eigenaar van de leaseauto of bedrijfswagen. Zo zorg je ervoor dat je financiële ruimte genereert voor andere bedrijfsinvesteringen. Maar er zijn ook enkele nadelen verbonden aan financial lease. We leggen het hieronder voor je uit.

Voordelen financial lease

  • Je spreidt de kosten over een langere periode, dat is een groot voordeel bij financial lease. Hierdoor sla je geen gat in je zakelijke spaarrekening en kun je investeringen doen voor andere zaken in je bedrijf of zorg je voor financiële rust.
  • Daarnaast komt de leaseauto of bedrijfswagen op je balans te staan. Hierdoor profiteer je van de investeringsaftrek, renteaftrek en fiscale afschrijvingen.
  • Zelf de controle over hoe hoog het maandbedrag gaat worden omdat je een slottermijn kunt afspreken en een aanbetaling kunt doen.
  • Geen (onnodige) servicekosten voor onderhoud. Je regelt zelf het onderhoud en de verzekering. Volledig in controle dus.

Nadelen financial lease

  • Onderhoud is voor eigen rekening. Dit is niet bij het leasecontract inbegrepen.
  • Financial lease staat als een schuld op de balans.
  • Bij het einde van het leasecontract kunt u geen nieuwe leaseauto of bedrijfswagen uitzoeken. Dit is bij operational lease wel het geval.
Meer weten over financial lease of andere leasevormen? De Lease Adviseurs van debesteleasedeal.nl staan voor je klaar met meer informatie en voor het beantwoorden van al je vragen over autolease. Ook kun je via onze online onafhankelijke leasevergelijker gemakkelijk de beste leasedeal vinden. Deze service is geheel kosteloos en onafhankelijk. Wil je graag meer weten, neem dan gerust contact met ons op.
Financial lease is geliefd onder ondernemers, die graag een auto voor hun zaak willen aanschaffen, maar die geen gat willen slaan in hun budget. Door voor financial lease te kiezen en maandelijks een leasebedrag te betalen, houd je geld beschikbaar voor andere investeringen die noodzakelijk zijn om te groeien als ondernemer. Daarbij geniet je bij financial lease van veel fiscale voordelen, omdat je direct economisch eigenaar bent. De leaseauto wordt daarom tot het vermogen van je zaak gerekend. Je betaalt zelf de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud. Jij beslist welk onderhoud je laat uitvoeren en waar je dit laat doen.

Kortgezegd kies je voor financial lease als je:

  • Geen groot bedrag ineens wil investeren
  • De eigenaar van de auto wil worden
  • Zoveel mogelijk fiscaal voordeel wenst
  • Veel zaken rond je auto graag zelf regelt
  • Zelf de maandtermijn wil bepalen
  • Geen onnodige servicekosten wil betalen
Ja, bij een financial lease auto is de betaalde rente en afschrijving fiscaal aftrekbaar, omdat het beide afschrijvingskosten zijn.

10 waardevolle tips wanneer je kiest voor financial lease

Je staat voor een leuke uitdaging; je gaat een auto leasen. Hoe zorg je ervoor dat je de beste keuze maakt. Een keuze waar je later geen spijt van krijgt en die je niet in de financiële problemen brengt. Dat betekent dat je bij het kiezen van je nieuwe financial leaseauto een aantal goed doordachte beslissingen moet nemen. We geven je hier 10 waardevolle tips wanneer je een auto gaat leasen. Met deze tips vind je gemakkelijker een leaseauto die aan jouw eisen voldoet en tegen een aantrekkelijk maandbedrag.

1. Weet hoe de maandsom van je leasecontract tot stand komt

Een auto leasen via financial lease betekent dat je een auto aanschaft en die in termijnen afbetaalt. Voor een zo voordelig mogelijke lease deal, is het belangrijk dat je weet hoe de maandsom is opgebouwd. Bij financial lease deel je de totale kredietsom door het aantal maanden van de looptijd van het contract. Het kredietbedrag bestaat uit twee delen; de verkoopprijs van de auto die je in het leasecontract opneemt en de kredietvergoeding. Dit laatste is de rente. Deze kennis is belangrijk om een zo laag mogelijke maandtermijn te realiseren. Hieronder leer je daar meer over.

2. Let op het rentepercentage van je leasedeal

Het kan gebeuren dat je ontdekt dat iemand anders een auto leaset tegen hetzelfde kredietbedrag, maar dat jullie een andere maandsom betalen. Betaal je een hoger maandbedrag, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een hoger rentepercentage. Je bent maandelijks meer kwijt en je betaalt over de hele leaseperiode honderden euro’s meer. Daarom is het belangrijk om te vergelijken, het rentepercentage te controleren en alleen in zee te gaan met aanbieders die transparant zijn over de voorwaarden.

3. Neem ook de slottermijn mee in je berekeningen

Het krediet- en maandbedrag van je leaseauto zijn hetzelfde als die van je collega. Niets aan de hand, toch? Let op, want ook nu kan het zijn dat je duurder uit bent. Je moet namelijk ook kijken naar het rentepercentage en de slottermijn. Is je slottermijn hoger, dan verlaagt dit het maandbedrag. Is echter het rentepercentage hoger, dan zul je uiteindelijk duurder uit zijn. Dit illustreert dat een goed inzicht in de opbouw van het leasebedrag essentieel is.

4. Ben realistisch in wat je echt nodig hebt en kan betalen

Yes, een auto leasen is een mooi moment. Laat je echter niet verleiden om over je goed doordachte budget te gaan. Een tientje meer per maand kan toch geen kwaad? Als je een leasecontract van meerdere jaren afsluit, betekent dit aan het einde, dat je algauw enkele honderden euro’s meer hebt betaald dan je aanvankelijk wilde. We raden je aan om vooraf aan je zoektocht een lijst op te stellen met kenmerken waaraan jouw leaseauto moet voldoen en stel een maximaal leasebudget vast, waar je je aan houdt.

5. Overweeg om een occasion te leasen

Wil je meer auto voor minder geld? Dan biedt een occasion leasen een goed perspectief. Een nieuwe auto brengt in de eerste jaren veel afschrijfkosten met zich mee. Als je een leasecontract voor een occasion afsluit, hoef je deze kosten niet meer te betalen. Doordat je maandtarief wordt berekend op basis van de actuele waarde van de auto, valt dit bedrag een stuk lager uit. Wees gerust, een occasion betekent niet dat je in een oude auto gaat rijden. Er worden regelmatig jonge, gebruikte auto’s aangeboden, die prima onderhouden zijn.

6. Verlaag je maandsom met een langere looptijd

Heb je een bepaald model auto op het oog, maar is het maandbedrag te hoog? Dan is het handig om te weten dat de looptijd van je leasecontract veel invloed heeft op dit bedrag. Door de looptijd van je contract te verlengen, wordt de maandprijs lager. De looptijd moet natuurlijk wel overeenkomen met de tijd die je verwacht om in de auto te blijven rijden.

7. Doe een aanbetaling voor je leaseauto

Een andere manier om het maandbedrag voor je financial leaseauto te verlagen, is door een aanbetaling te doen. Kun je wat geld vrijmaken, dan kan het aantrekkelijk zijn om bij aanvang van je lease deal een aanbetaling te doen. Doordat je kredietbedrag hierdoor lager wordt, daalt ook je maandtermijn. Let er wel op dat je het geld van de aanbetaling niet nodig hebt voor bijvoorbeeld urgente investeringen in je bedrijf, waarmee je meer rendement kunt behalen.

8. Een hogere slottermijn kan interessant zijn

Zijn je inkomsten als ondernemer nu nog beperkt, maar verwacht je dat deze in de toekomst sterk stijgen? Dan kan het interessant zijn om een hogere slottermijn af te spreken. Dit bedrag betaal je aan het einde van de looptijd van je financial lease contract. Een hogere slottermijn verlaagt je maandbedrag. Let op, want je betaalt over de slottermijn wel iets meer rente. Houd ook rekening met de verwachte restwaarde van je auto. Je wilt niet dat je auto straks minder waard is dan de slottermijn.

9. De voordelen van een elektrische leaseauto

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden, omdat dit beter is voor het milieu. Wil je als ondernemer graag het verschil maken op het gebied van duurzaamheid? Dan kan een elektrische auto jouw duurzaam imago versterken. Daarnaast betaal je voor een volledig elektrische auto minder bijtelling. In 2021 geldt er voor elektrische auto’s een bijtellingspercentage van 12% tot aan een cataloguswaarde van € 40.000. Daarboven betaal je 22% bijtelling, zoals dat ook geldt voor brandstofauto’s.

10. Doe een beroep op een onafhankelijke leasevergelijker

Met deze waardevolle tips ben je al goed op weg bij het kiezen van je nieuwe leaseauto. Toch zul je in de praktijk merken, dat het lastig is om een keuze te maken met zoveel mooie leasemodellen en zoveel aanbieders. Hoe weet je nu zeker dat je de beste leasedeal sluit? De allerbeste tip die we je mee kunnen geven, is om een beroep te doen op een onafhankelijke leasevergelijker, voor eerlijk, duidelijk en transparant advies. Wat helemaal mooi is, is dat deze dienst bij debesteleasedeal.nl gratis is!

Bekijk hier onze video over financial lease

Dit vinden klanten van ons.

Financial lease offerte aanvragen