Financial lease

Benieuwd naar de mogelijkheden die financial lease te bieden heeft? Bij deze zakelijke vorm van leasen wordt de auto jouw eigendom en kun je gebruik maken van fiscale voordelen. Wij adviseren je graag.

Wat is financial lease zakelijk

Bel: 050 – 205 78 99

Direct antwoord op je vraag.

Wat is financial lease zakelijk?

Er zijn verschillende manieren waarop je een bedrijfsauto zakelijk kunt leasen. Wat is voor jou de beste manier? Dat hangt van diverse factoren af, zoals het soort bedrijf en je persoonlijke wensen. We helpen je hier graag op weg met uitgebreide informatie over de verschillende leasevormen en mogelijkheden, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Een van de mogelijke leasevormen is financial lease. Lees op deze pagina wat dit precies betekent, voor wie het geschikt is en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat betekent financial lease?

Je kunt financial lease zakelijk het beste vergelijken met een banklening of hypotheek. Je ‘koopt’ uiteindelijk de auto en je betaalt deze via financial lease in termijnen terug aan de leasemaatschappij. Tijdens de leaseperiode ben je economisch eigenaar van de auto en dien je de auto op je balans te zetten. Heb je alle termijnen afbetaald, dan ben je eveneens juridisch eigenaar. Je hoeft dankzij deze leasevorm niet in één keer een grote investering te doen, om toch in een representatieve en mooie bedrijfswagen te rijden. Ideaal voor de startende ondernemer of zzp’er, maar ook voor grote bedrijven en het MKB, die op een toegankelijke wijze willen investeren in een bedrijfsauto of bestelwagen. In het leasecontract wordt opgenomen wat je maandelijks betaalt.

Economisch en juridisch eigenaar

Je kunt financial lease zakelijk ook zien als een huurkoop-constructie, waarbij je tijdens de leaseperiode economisch eigenaar bent. Dit houdt in dat de auto op jouw naam staat en je deze op de balans kunt zetten. Hierdoor kunt je de btw terugvorderen. Mogelijk behoud je eveneens de investeringsaftrek. Wanneer je als ondernemer investeert, kun je dit namelijk aftrekken van je winst, zodat je minder belasting betaalt. Dat is niet altijd het geval, maar het kan in jouw situatie misschien van toepassing zijn als je kiest voor financial lease. Je kunt de maandelijkse termijn verlagen door een slottermijn af te spreken. Na het betalen van alle termijnen ben je juridisch eigenaar en is de auto volledig jouw eigendom. Bij een leasevorm als operational lease blijft de auto daarentegen altijd economisch en juridisch eigendom van de leasemaatschappij.

Wat zijn de voordelen van financial lease?

We hebben hier de voordelen van financial lease voor je op een rij gezet:

 • Geen grote investering nodig.
 • Eenvoudige manier van financiering.
 • Direct economisch eigenaar van de auto.
 • Vermogen blijft binnen je zaak.
 • Professionele uitstraling met bedrijfswagen.
 • Je mag de auto naar eigen wens aanpassen (bv. bestikkeren).
 • Fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek.
 • Rente zakelijke lease is aftrekbaar van winst.
 • Je kunt btw terugvorderen over de aanschafprijs.
 • De auto is na afloop jouw eigendom.

Waarop letten bij financial lease zakelijk?

Zitten er ook nadelen aan financial lease? Dat hangt af van wat je wensen zijn. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je voor financial lease kiest. Zo moet je er rekening mee houden, dat je zelf de kosten moet betalen voor onderhoud, wegenbelasting, reparaties en verzekeringen. Bij een leasevorm als operational lease is dat niet het geval. Houd er ook rekening mee dat jouw leaseauto op de balans komt te staan. In sommige gevallen, zoals bij starters en kleine zzp’ers, kan dat een nadeel zijn. Wij adviseren je hier graag over.

Doeltreffend je bedrijfswagen financieren

Wil je een mooie leaseauto of bedrijfswagen rijden om jezelf op professionele wijze te presenteren aan je klanten? Wil je graag dat je leaseauto uiteindelijk jouw eigendom wordt? En wil je van fiscale voordelen kunnen genieten? Dan kan financial lease zakelijk een doeltreffende manier zijn voor het financieren van een bedrijfswagen.

Wij vergelijken o.a. bij de volgende leasemaatschappijen.

Leasemaatschappijen financial lease

Wat wij garanderen.

 • Expert in financial lease
 • Onafhankelijk en persoonlijk advies
 • Bespaar op jouw leasekosten
 • Je ontvangt gratis de beste lease deal

Klanten beoordelen ons met een

9,3

Hulp nodig? Wij helpen je graag.

Bel 050-205 78 99
Direct contact.

info@debesteleasedeal.nl
Binnen een uur reactie.