Zakelijk een auto leasen
en hypotheek; hoe zit het?

Leestijd: 2 minuten

Zakelijk lease auto en hypotheek

Zakelijk een auto leasen en hypotheek

Hoe zit dat nu met een auto leasen en een hypotheek? Krijg ik met een leaseauto straks minder hypotheek? Dat zijn vragen die we hier vaak horen. Een hypotheek is een financiële lening. De verstrekker van deze lening wil weten of je wel genoeg betaalkracht hebt om je hypotheek af te lossen. Kijkt een kredietverstrekker dan ook naar de kosten die je hebt vanwege een leasecontract? Dat hangt van het soort leasecontract af. Heb je bijvoorbeeld een meerjarig financial leasecontract of een maandelijks opzegbaar shortleasecontract? We vertellen je hier meer over een zakelijke auto leasen en een hypotheek.

Een privé leaseauto en hypotheek

We willen je hier graag zo volledig mogelijk informeren, daarom gaan we eerst kort in op hoe het zit met een private leaseauto en een hypotheek. Een privé leasecontract staat op jouw naam en dat betekent dat je een financiële verplichting hebt. Dit wordt geregistreerd bij het BKR. Wil je een hypotheek aanvragen, dan zal de hypotheekverstrekker de BKR eerst raadplegen. Doordat je al financiële verplichtingen hebt, zul je minder geld kunnen lenen om een huis te kopen. Hier moet je dus goed op letten als je een privé leaseauto overweegt. Sommige leasemaatschappijen ‘vergeten’ dit nadeel van deze leasevorm er soms bij te vertellen.

Zzp’er, zakelijke leaseauto en hypotheek

Heb je als zzp’er een zakelijke leaseauto nodig? Dan kan zakelijke lease een goede optie zijn. Hiermee voorkom je dat je in één keer een enorme investering moet doen. Een ander voordeel is dat je zakelijke leaseauto niet wordt geregistreerd bij het BKR. Hier worden enkel kredieten van consumenten geregistreerd. Wil je een hypotheek aanvragen, dan heeft je zakelijke leaseauto daar geen invloed op. Vaak worden er jaarcijfers opgevraagd en ook dan komt de zakelijke leaseauto naar voren.

Profiteer van de fiscale voordelen van een Financial Lease auto

Daarnaast is het aanbevolen om je situatie kritisch te bestuderen. Als zzp’er heb je mogelijk onregelmatige inkomsten. Of wat als een grote opdrachtgever wegvalt? Kun je dan je maandelijkse lasten nog dragen? Stel je wilt als zzp’er een hypotheek afsluiten, maar je maandelijkse lasten zijn te hoog, dan kun je niet zomaar je leasecontract opzeggen. Dat gaat gepaard met een afkoopsom en afhankelijk van de resterende termijn kan deze best hoog zijn.

Werknemer, zakelijke leaseauto en hypotheek

Heeft je werkgever je een leasewagen aangeboden? Hoe is de situatie dan? Heeft deze leasewagen invloed op jouw hypotheekaanvraag? In dit geval is er niets om je zorgen over te maken. De auto wordt geleased door jouw werkgever en staat dus ook op naam van het bedrijf. Wanneer je nu je hypotheek wilt laten berekenen, zal er niet gekeken worden naar je leaseauto.

Deel dit artikel via:

Slimme ondernemers kiezen voor Financial Lease

Waarom anderen voor ons kiezen.

  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Lease altijd met de beste voorwaarden
  • Ontvang gratis de beste lease deal

Vragen? Erik helpt je graag verder.

Medewerker Erik DrentHeb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.