Shortlease.

Flexibele mobiliteit en direct opzegbaar

Wij regelen de beste deal voor je

Gratis en zonder verplichtingen

Direct antwoord op je vraag

Wat is shortlease?

Veel leasemaatschappijen bieden tegenwoordig ook shortlease aan. Maar wat is dat precies? Wat zijn de voordelen en past het bij mijn onderneming? Kort gezegd kun je shortlease zien als autoverhuur voor de zakelijke markt met veel voordelen, waaronder een grote flexibiliteit, geen langdurige verplichtingen en geen financieel risico. Omdat ondernemen op zich al veel risico’s met zich meebrengt en je niet altijd kunt voorzien hoe de zaken gaan lopen, kan shortlease een goede oplossing zijn om toch een mooie bedrijfsauto te kunnen rijden.

Shortlease is voor ondernemers en particulieren

Shortlease kan voor veel ondernemingen en particulieren uitkomst bieden, zowel voor grote ondernemingen als voor het midden- en kleinbedrijf en zzp’ers. Werk je vaak met tijdelijke medewerkers, die mobiel moeten zijn, of voer je seizoenswerk uit? Dan kun je voor deze periode een shortlease contract afsluiten. Of misschien heeft een nieuwe werknemer in zijn of haar proeftijd een bedrijfsauto nodig? Ook dan biedt shortlease uitkomst. Je sluit gewoon een leasecontract af met dezelfde looptijd als de proeftijd. Of ben je misschien nog maar net gestart met je zaak en heb je nog weinig financiële zekerheid of ben je een zzp’er die geen jaarrekening kan overleggen? Ook in die gevallen is shortlease dé oplossing.

Waarom debesteleasedeal.nl?

  • Vergelijk de beste leasemaatschappijen
  • Objectief en 100% onafhankelijk
  • Alle merken en modellen
  • Gratis persoonlijk leaseadvies
  • Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Onze ervaren lease adviseurs voorzien u van onafhankelijk advies en zijn in het bezit van het VNA Leasing Certificaat. Privé leas je via ons altijd met het Private Lease Keurmerk. Gewoon goed geregeld.

Keurmerken auto leasen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00

Veelgestelde vragen over shortlease.

Direct antwoord op je vraag

Mensen vragen zich vaak af welke kosten er zijn bij shortlease. Uiteraard verschilt dit per model en uitvoering van de auto. Ter indicatie kun je ongeveer rekening houden met de volgende tarieven:

KIA Picanto: vanaf € 235,- per maand.
Toyota Yaris: vanaf € 410,- per maand.
Tesla Model 3: vanaf € 685,- per maand.
Volkswagen Up!: vanaf € 315,- per maand.

* Bovenstaande prijzen zijn ter indicatie om je een goede inschatting te geven wat een shortlease auto ongeveer per maand kost. De werkelijke prijzen kunnen hiervan afwijken.

Rijd je een leaseauto van de zaak en maak je met deze auto ook privékilometers, dan ziet de belastingdienst dit als een verkapte vorm van loon. Dit impliceert dat je hierover ook belasting moet betalen. Deze belasting heet ‘bijtelling’. Of je nu een shortlease contract of een langlopend leasecontract afsluit, dat maakt geen verschil; de regels zijn hetzelfde. Je moet bijtelling betalen als je per jaar meer dan 500 privékilometers maakt met je zakelijke auto. Blijf je onder dit aantal kilometers? Dan betaal je geen bijtelling. Je moet dit echter wel kunnen aantonen middels een sluitende rittenregistratie.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Wil je graag voor een korte tijd van minimaal één of twee maanden een auto leasen, dan kan deze leaseauto ook gewoon geleverd worden met een tankpas. Dat brengt vele gemakken met zich mee. Je kunt nu vrijwel overal in het land tanken met je pas. Je hoeft niet om te kijken naar de administratie, want dat wordt allemaal perfect geregeld door de leasemaatschappij via de tankpas. Doorgaans kun je gemakkelijk via een app je brandstofkosten bekijken.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Heb je voor een korte tijd een auto nodig, bijvoorbeeld voor een nieuw kortlopend project dat je hebt aangenomen? Moet je hiervoor mobiel zijn en representatief voor de dag komen? Dan kan shortlease een uitstekende oplossing zijn. Je zult ontdekken dat het wel meer kost dan een langdurige leaseconstructie, maar de flexibiliteit die hiertegenover staat, is ook veel waard! Shortlease contracten hebben een looptijd van minimaal één of twee maanden, daarna is het contract per dag op te zeggen.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Als je een auto leaset via shortlease krijgt je evengoed als bij een standaard leasedeal te maken met een leasecontract. Hierin staan allerlei voorwaarden opgesteld, waar je mee akkoord dient te gaan door het contract te tekenen. Met welke voorwaarden krijg je allemaal te maken? En op welke voorwaarden moet je letten bij shortlease? We willen dat je goed voorbereid bent, voordat je van je shortlease auto gaat genieten. Daarom gaan we via onderstaande link dieper in op de belangrijkste voorwaarden bij shortlease.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Shortlease. Dat klinkt voor veel mensen interessant. Een leaseauto betekent doorgaans een mooie auto rijden, zonder veel gedoe. Een groot nadeel dat jou misschien tegenhoudt, is het langlopende contract waarmee je te maken krijgt. Shortlease biedt daar een oplossing voor. Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe vorm van autolease? Dan is het verstandig om je hier eerst goed in te verdiepen. Daar helpen we je graag bij. We gaan daarom via onderstaande link verder in op de voor- en nadelen van shortlease.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Ja, dat kan! Er bestaan voor starters en zzp’ers vele mogelijkheden op het gebied van shortlease. Er bestaan namelijk shortlease deals in alle maten en soorten. Zo is het mogelijk om een dure en luxe leaseauto te rijden. Er zijn ook voordelige shortlease deals van tussen de € 249 en € 300 per maand, die je de mogelijkheid bieden om een kleinere, maar wel degelijke en betrouwbare auto te rijden.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Een van de veelgestelde vragen die we krijgen, is of het ook mogelijk is om een shortlease contract af te sluiten zonder borg. In de meeste gevallen zul je bij een shortlease deal gewoon borg moeten betalen. Maar waarom wordt er borg gevraagd en hoeveel borg moet je meestal betalen? Je zult ontdekken dat shortlease, ondanks de borg, nog steeds veel extra voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld voor een langere tijd een auto huren.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Voordelig en voor een korte tijd een occasion auto leasen? Dat is niet de associatie die de meeste mensen maken als we het over autolease hebben. Toch is het tegenwoordig gewoon mogelijk en steeds meer leaserijders ontdekken de voordelen van shortlease. Twee nieuwe trends binnen de leasewereld worden nu op succesvolle wijze gecombineerd, namelijk korte flexibele leasecontracten en de mogelijkheid om een tweedehands auto te leasen.

Lees hier meer over dit onderwerp »

Een auto leasen hoeft geen langlopende last meer te zijn. Veel leasemaatschappijen bieden ook mooie shortlease deals aan, waarmee je op flexibele wijze een auto kunt leasen. Je zit dan niet vast aan een jarenlang contract, waar je niet onderuit kunt en dat een groot financieel risico met zich meebrengt. Is shortlease maandelijks opzegbaar? Ja, zelfs per dag opzeggen is mogelijk!

Lees hier meer over dit onderwerp »

Ontvang ook gratis onze leasevergelijker.

Binnen 48 uur. Beste prijs én beste voorwaarden.

Gratis en zonder verplichtingen

We zijn bereikbaar via WhatsApp, mail of telefoon.

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen.

Ons team staat voor je klaar