Een zakelijk leasecontract voortijdig opzeggen of afkopen?

Leestijd: 3 minuten

Zakelijk lease contract opzeggen

Zakelijk lease contract opzeggen

Leasemaatschappijen zitten er niet op te wachten dat je je zakelijke leasecontract vroegtijdig beëindigd of afkoopt. Het is wel mogelijk. Maar is dit verstandig? We helpen je hier graag op weg met meer informatie. Als je je leasecontract tussentijds wilt beëindigen, dan komt je dat doorgaans duur te staan. Zijn het deze extra kosten waard? We vertellen je hier meer over hoe het werkt om je zakelijke leasecontract op te zeggen. Daarnaast hebben we ook een goede suggestie om hoge kosten te voorkomen.

Redenen beëindigen of afkopen van je leasecontract

Je sluit een zakelijk leasecontract af en rijdt trots weg in je nieuwe auto. Uiteraard sluit je een dergelijk contract niet af met de intentie om het vervolgens tussentijds te beëindigen. Het leven kan echter onverwachte wendingen nemen, waardoor je huidige leasecontract niet meer past bij je mobiliteitsbehoefte. Denk aan situaties als:

  • Je kan en wil elders goedkoper je auto leasen.
  • Je bedrijf loopt minder goed dan verwacht.
  • Je maakt plots meer kilometers dan bepaald in het contract.
  • Er komt een nieuw model auto op de markt (die moet je hebben).

In dit soort gevallen wil iedereen wel zijn bestaande leasecontract beëindigen. Je wil je zakelijke leasecontract beëindigen; wat gebeurt er dan?

Zakelijk leasecontract beëindigen; de gevolgen

Wil je je zakelijk leasecontract vroegtijdig beëindigen, dan zul je aan de leasemaatschappij een afkoopsom en eventueel een boete moeten betalen. Hoe deze worden berekend, kan enigszins per leasemaatschappij verschillen. Doorgaans bestaat de afkoopsom uit de handelswaarde van de auto min de boekwaarde plus misgelopen rente. Verder worden er vaak kosten berekend voor de misgelopen winst. Ook het model auto en de overgebleven contractduur spelen hierbij een rol.

Suggestie: laat je zakelijke leasecontract overnemen

Een minder kostbare manier om van je zakelijke leasecontract af te komen, is om je leasecontract over te laten nemen. Op deze manier krijgt de leasemaatschappij een nieuwe contractant en hoef je dus geen afkoop kosten te betalen om van je leasecontract af te komen. De nieuwe contractant heeft als voordeel dat hij tegen een gunstige prijs kan genieten van een kortlopend leasecontract. Het is voor deze nieuwe contractant namelijk voordeliger dan het zelf afsluiten van een shortlease contract. Vooral startende ondernemers zijn hier blij mee.

Profiteer van de fiscale voordelen van een Financial Lease auto

Om het overnemen van een zakelijk leasecontract nog aantrekkelijker te maken, kun je een overnamebonus aanbieden. Verder moet je soms bemiddelingskosten of administratiekosten betalen, maar deze kosten zijn aanmerkelijk minder dan de boete voor het beëindigen van je leasecontract.

Meer weten met betrekking tot jouw specifieke situatie?

Elke situatie is natuurlijk anders. Wat is jouw specifieke reden om je zakelijke leasecontract op te beëindigen of af te kopen? Wat zijn jouw wensen? Welke mogelijkheden heb je om deze situatie zodanig op te lossen dat de kosten beperkt blijven? Onze mobiliteitsadviseurs helpen je graag met onafhankelijk advies. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Samenwerkingen en in de media