Auto zakelijk leasen

Auto leasen.

Vergelijk de beste leasemaatschappijen in Nederland

Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Start vergelijking

Gratis en zonder verplichtingen

Veelgestelde vragen

Direct antwoord op je vraag

Gegarandeerd de beste lease deal wanneer jij een auto gaat leasen

Wij regelen het voor je.

Was alles maar zo makkelijk. Aanvragen, vergelijken en de beste deal kiezen wanneer je een auto gaat leasen. Wij regelen het voor je! Samen met onze Lease Adviseurs zorgen we er keer op keer voor dat leaserijders met een glimlach in hun nieuwe leaseauto wegrijden. Bij ons geniet je van het online gemak én persoonlijk advies van een Lease Adviseur in jouw regio.

Wil jij ook jouw auto leasen met de beste prijs én de beste voorwaarden? Geef je autowensen aan ons door en ontvang binnen 48 uur onze leasevergelijker geheel gratis in jouw mailbox. Objectief en onafhankelijk.

Auto leasen: hoe werkt het?

Als je een auto gaat leasen komen er veel vragen op je af. Wanneer je interesse hebt om een auto te leasen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Aan sommige leasecontracten zit je namelijk jarenlang vast. Vaak kom je er na een tijdje achter dat er toch wat kleine lettertjes voor verrassingen achteraf zorgen. Wist je dat er tegenwoordig ook een (occasion) auto kan leasen met een flexibel leasecontract? We geven je op deze pagina alle informatie die komt kijken bij het leasen van een auto.

Start vergelijking

Vergelijk gratis de beste leasemaatschappijen

Bel: 085 – 023 09 50

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00

Waarom debesteleasedeal.nl?

  • Vergelijk de beste leasemaatschappijen
  • Objectief en 100% onafhankelijk
  • Alle merken en modellen
  • Gratis persoonlijk leaseadvies
  • Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Klantervaringen auto leasen debesteleasedeal
Klanten beoordelen ons met een 9,3
Lees hier klantervaringen »

Bij ons zijn de beste leasemaatschappijen in Nederland aangesloten, die kloppende voorwaarden hanteren en uitstekende service verlenen. Onze ervaren lease adviseurs voorzien u van onafhankelijk advies en zijn in het bezit van het VNA Leasing Certificaat. Privé leas je via ons altijd met het Private Lease Keurmerk. Gewoon goed geregeld.

Keurmerken auto leasen

Veelgestelde vragen over auto leasen en onze werkwijze.

Geven we graag antwoord op
Wanneer je een auto gaat leasen dan betaal je daar maandelijks een vast bedrag voor. De hoogte van het maandelijkse bedrag zijn afhankelijk van de wensen die je aan jouw leaseauto stelt. Leasemaatschappijen hebben doorgaans een klasse-indicatie zoals:

Klasse A auto’s: vanaf € 225,-
Voorbeelden zijn: Citroën C1, Kia Picanto, Peugeot 108, etc.
Klasse B auto’s: vanaf € 280,-
Voorbeelden zijn: Opel Corsa, Renault Clio, Volkswagen Polo, etc.
Klasse C auto’s: vanaf € 525,-
Voorbeelden zijn: Kia Rio, Volkswagen Golf, Seat Leon, etc.
Klasse D auto’s: vanaf € 600,-
Voorbeelden zijn: Citroën C5, Peugeot 3008, Kia Sportage, etc.

* Bovenstaande prijzen zijn ter indicatie om je een goede inschatting te geven wat een auto leasen ongeveer per maand kost. De werkelijke prijzen kunnen hiervan afwijken.

Een auto leasen kan d.m.v. verschillende leasevormen. Welke leasevorm het beste bij jou past is afhankelijk van veel factoren. Daarom adviseren we altijd om je eerst goed en onafhankelijk te laten adviseren door een van onze lease adviseurs. Hieronder geven we in het kort aan welke leasevormen er zijn.

Full operational lease
Een veel gekozen leasevorm bij ondernemers. Het is eigenlijk de alles-in-één oplossing wanneer je een auto gaat leasen. Alle kosten van de auto worden meegenomen in het maandelijkse tarief. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor de kosten zoals onderhoud, reparatie, vervangend vervoer, schadeafhandeling, verzekering, pechhulp, etc.

Netto operational lease
Deze operational leasevorm is iets meer uitgekleed. De maandelijkse kosten zijn lager, maar je bent zelf verantwoordelijk voor o.a. de verzekering, onderhoud en reparaties.

De reden dat veel ondernemers voor operational lease kiezen is omdat ze niet voor onaangename financiële verrassingen komen te staan. Je weet waar je aan toe bent en dat geeft rust.

Lees hier meer over deze leasevorm »

Financial lease
Een andere mogelijkheid om een auto lease lease is financial lease. Bij deze zakelijke vorm van leasen wordt de auto jouw eigendom en kun je gebruik maken van fiscale voordelen. Financial lease kun je het beste vergelijken met een hypotheek. Je koopt de auto en betaalt deze dan in termijnen af totdat de auto jouw eigendom is. Wel moet je er rekening mee houden, dat je zelf de kosten moet betalen voor onderhoud, wegenbelasting, reparaties en verzekeringen.

Lees hier meer over deze leasevorm »

Shortlease
Deze leasevorm wint aan populariteit bij veel ondernemers en ook particulieren. Een auto leasen via shortlease zorgt voor flexibiliteit, geen langdurige verplichtingen en een laag financieel risico. Ideaal voor ondernemers die tijdelijk personeel inhuren of een mobiliteitsoplossing willen in onzekere tijden. Shortlease wordt meestal aangeboden in de vorm van full operational lease.

Lees hier meer over deze leasevorm »

Ja. Als onafhankelijke leasevergelijker van Nederland zijn en blijven we altijd 100% onafhankelijk. We sluiten alleen de beste leasemaatschappijen aan bij debesteleasedeal.nl en deze vergelijken we objectief op prijs én voorwaarden. Zo lease jij je auto altijd met de beste prijs én de beste voorwaarden.

Ja. Als onafhankelijke leasevergelijker zijn wij niet aan merken, modellen of voorraden gebonden. Voor ieder merk en ieder model kun je bij ons een gratis leasevergelijker aanvragen. Onze ervaren Lease Adviseurs adviseren je objectief en gaan voor jou de beste lease deal uit de markt halen.

Een terechte vraag, die we vaak krijgen. Onze service is voor jou als gebruiker namelijk geheel gratis (en dat blijft het ook). Maar wat is het verdienmodel van debesteleasedeal.nl?

Daarover zijn we altijd transparant. Wanneer je een auto gaat leasen, naar aanleiding van onze leasevergelijker en advies, ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de leverende leasemaatschappij. De vergoeding die we krijgen speelt geen rol in de uitkomst van de leasevergelijker. We zijn 100% onafhankelijk en niet gebonden aan welke aanbieder dan ook. Het maakt ons dus niet uit voor welke aanbieder je kiest.

Lees hier meer over onze werkwijze en verdienmodel »

Ja. Een auto leasen kan op veel verschillende manieren. Waar voorheen altijd nieuwe auto’s ingezet werden bij lease, zien we de laatste jaren dat occasion lease in opkomst is. Goed onderhouden tweedehands auto’s, die bijvoorbeeld al eens voor een korte tijd (shortlease) zijn ingezet als leaseauto. Is een occasion auto leasen interessant voor jou? Belangrijke voordelen zijn de lagere maandelijkse kosten en dat een occasion auto snel leverbaar is. Een nadeel kan zijn dat je niet voor extra opties kunt kiezen. Je zult de auto moeten nemen, zoals deze is.

Lees hier meer over de voordelen van occasion lease »

Als je zakelijk een auto least, ben je in Nederland verplicht om bijtelling te betalen. Deze bijtelling is van kracht zodra je jaarlijks meer dan 500 km privé rijdt. Het is een belastingmaatregel van de overheid en dit doen ze omdat een leaseauto gezien wordt als ‘loon in natura’. Simpel gezegd, bijtelling is de belasting die je betaalt over het privégebruik van je leaseauto of auto van de zaak.

Lees hier meer over bijtelling »

Wanneer je een auto gaat leasen dan doen leasemaatschappijen bijna altijd een BKR-toetsing. Uiteraard ter bescherming van jezelf en de leasemaatschappij zodat je jouw financiële verplichtingen kunt nakomen. Heb je een BKR-registratie? Dan hoeft dit niet nadelig te zijn wanneer je een auto gaat leasen. BKR-registraties zijn er in verschillende coderingen en als jij je leningen altijd keurig tijdig betaalt, dan wekt dat vertrouwen bij de leasemaatschappij en kun je gewoon de auto leasen die je graag wilt.

Lees hier meer over zakelijk leasen met BKR-registratie »

Ja. Het kan soms lastig zijn om als startende ondernemer een auto te leasen. Dit komt omdat er simpelweg nog geen jaarverslagen zijn en de financiële situatie nog wat onzeker is. Sommige leasemaatschappijen kunnen je daarom afwijzen, maar door ons grote netwerk helpen we iedere ondernemer aan de gewenste leaseauto.

Ja, wij bieden ook de beste private lease deal aan. Ieder jaar selecteren we de beste private lease aanbieder van Nederland. Dit doen we aan de hand van voorwaarden en service. Zo eisen we dat de leasemaatschappij het Keurmerk Private Lease draagt, een hoog serviceniveau heeft en alle merken en modellen kan leveren.

Ontvang direct een gratis offerte voor jouw private leaseauto »

Auto leasen? Check prijs én voorwaarden.

Vergelijk onafhankelijk en kies de beste leasemaatschappij

Vergelijkingstip 1
Vergelijk altijd met dezelfde looptijd

Zijn de looptijden van de verschilende leaseoffertes gelijk? Een contract met een langere loop tijd is meestal voordeliger dan een kort lopend contract. Vergelijk daarom de offertes bij auto leasen altijd op basis van dezelfde looptijd.

Vergelijkingstip 2
Hoe zit het met de kilometrage?

De kilometrage is het aantal kilometers dat je gemiddeld per jaar met een leaseauto verwacht te rijden. De kilometrage heeft grote invloed op de leaseprijs. Zijn de lease offertes gebaseerd zijn op dezelfde kilometrages?

Vergelijkingstip 3
Verschillen in brandstofvoorschot

Het brandstofvoorschot wordt bepaald door het aantal gereden kilometers, het verbruik van de auto en de geldende dagprijzen voor de brandstof. Een brandstofvoorschot is altijd op basis van nacalculatie. Meestal per maand, soms per kwartaal.

Vergelijkingstip 4
Meer- en minderprijs kilometers

Je weet het wellicht uit ervaring: een leaseauto rijdt zelden het contractueel vastgelegde aantal kilometers. Veel ondernemers kijken daarom naar het verschil in de meer- of minderprijs per kilometer. Ons advies? Staar je hier niet blind op: veel leasemaatschappijen hanteren een contractaanpassingsgrens, ook wel hercalculatiegrens genoemd, van circa 10%.

Vergelijkingstip 5
Vervangend vervoer inbegrepen of niet?

Ga je een nieuw auto leasen, dan ga je er niet vanuit dat je snel vervangend vervoer nodig hebt. Maar ook met een nieuwe auto kun je te maken krijgen met pech of reparaties. Bij schade of een ongeluk regelt de verzekering het vervangend vervoer, maar in andere situaties niet. Bedenk daarom vooraf wat voor jouw situatie wenselijk is.

Vergelijkingstip 6
De hercalculatiegrens

Wat je moet willen weten is bij welke afwijking van de kilometrage het contract wordt aangepast. In veel gevallen is deze afwijking ongeveer 10%. Contracten worden vaak -maar niet altijd- met terugwerkende kracht aangepast.

Het komt ook voor dat de resterende looptijd wordt bijgesteld/verlengd. Dat laatste zien we regelmatig bij minder gereden kilometers.

Vergelijkingstip 7
Jaarlijkse verekening van de kilometers

Sommige leasemaatschappijen vragen jaarlijks de actuele kilometerstand op en verrekenen vervolgens de afwijking in kilometers. Rijd je meer dan in het leasecontract staat, dan betaal je meer. Rijd je minder, dan krijg je geld terug.

Auto leasen: lees deze 18 tips die geen enkele leasemaatschappij je zal vertellen.

 leaseoffertes vergelijken tips whitepaper

Download gratis pdf

18 gouden tips van ervaren leaseadvieurs

Dit vinden klanten van ons.

Ontvang ook de beste deal.

Binnen 48 uur. Beste prijs én beste voorwaarden.
Start vergelijking

Gratis en zonder verplichtingen

We zijn bereikbaar via WhatsApp, mail of telefoon.

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen.
Neem contact op

Ons team staat voor je klaar

Kennis, nieuws en informatie

Delen we graag.

Wij vinden dat iedereen de beste deal voor zijn leaseauto verdient.

Start vergelijking

Binnen 48 uur de beste deal!

Go to Top