Auto leasen

Auto leasen voor ondernemers.

Vergelijk leasemaatschappijen op prijs én voorwaarden

Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Gratis en zonder verplichtingen

Direct antwoord op je vraag

Gegarandeerd de beste lease deal wanneer jij een auto gaat leasen

Wij regelen het voor je.

Was alles maar zo makkelijk. Aanvragen, vergelijken en de beste deal kiezen wanneer je een auto gaat leasen. Wij regelen het voor je! Samen met onze Lease Adviseurs zorgen we er keer op keer voor dat leaserijders met een glimlach in hun nieuwe leaseauto wegrijden. Bij ons geniet je van het online gemak én persoonlijk advies van een Lease Adviseur in jouw regio.

Wil jij ook jouw auto leasen met de beste prijs én de beste voorwaarden? Geef je autowensen aan ons door en ontvang binnen 48 uur onze leasevergelijker geheel gratis in jouw mailbox. Objectief en onafhankelijk.

Auto leasen: hoe werkt het?

Als je een auto gaat leasen komen er veel vragen op je af. Wanneer je interesse hebt om een auto te leasen, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Aan sommige leasecontracten zit je namelijk jarenlang vast. Vaak kom je er na een tijdje achter dat er toch wat kleine lettertjes voor verrassingen achteraf zorgen. Wist je dat je tegenwoordig ook een (occasion) auto kan leasen met een flexibel leasecontract? We geven je op deze pagina alle informatie die komt kijken bij het leasen van een auto.

Een auto leasen: welke leasevorm?

Als ondernemer heb je de keuze uit verschillende leasevormen om een auto of bedrijfswagen te leasen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor operational lease, financial lease, occasion lease en shortlease. Een andere duurzame leasevorm is fietslease. Ook zeker interessant voor ondernemers!

Iedere leasevorm heeft zijn voor- en nadelen en onze lease adviseurs adviseren je graag wat het beste past bij jouw wensen en situatie. Aarzel dan ook niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen wanneer je een auto of bedrijfswagen wilt gaan leasen.

Vergelijk gratis de beste leasemaatschappijen

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00

Waarom debesteleasedeal.nl?

  • Vergelijk de beste leasemaatschappijen
  • Objectief en 100% onafhankelijk
  • Alle merken en modellen
  • Gratis persoonlijk leaseadvies
  • Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Bij ons zijn de beste leasemaatschappijen in Nederland aangesloten, die kloppende voorwaarden hanteren en uitstekende service verlenen. Onze ervaren lease adviseurs voorzien u van onafhankelijk advies en zijn in het bezit van het VNA Leasing Certificaat. Privé leas je via ons altijd met het Private Lease Keurmerk. Gewoon goed geregeld.

Keurmerken auto leasen

Veelgestelde vragen over auto leasen en onze werkwijze.

Geven we graag antwoord op
Wanneer je een auto gaat leasen dan betaal je daar maandelijks een vast bedrag voor. De hoogte van het maandelijkse bedrag zijn afhankelijk van de wensen die je aan jouw leaseauto stelt. Leasemaatschappijen hebben doorgaans een klasse-indicatie zoals:

Klasse A auto’s: vanaf € 225,-
Voorbeelden zijn: Citroën C1, Kia Picanto, Peugeot 108, etc.
Klasse B auto’s: vanaf € 280,-
Voorbeelden zijn: Opel Corsa, Renault Clio, Volkswagen Polo, etc.
Klasse C auto’s: vanaf € 525,-
Voorbeelden zijn: Kia Rio, Volkswagen Golf, Seat Leon, etc.
Klasse D auto’s: vanaf € 600,-
Voorbeelden zijn: Citroën C5, Peugeot 3008, Kia Sportage, etc.

* Bovenstaande prijzen zijn ter indicatie om je een goede inschatting te geven wat een auto leasen ongeveer per maand kost. De werkelijke prijzen kunnen hiervan afwijken.

Een auto leasen kan d.m.v. verschillende leasevormen. Welke leasevorm het beste bij jou past is afhankelijk van veel factoren. Daarom adviseren we altijd om je eerst goed en onafhankelijk te laten adviseren door een van onze lease adviseurs. Hieronder geven we in het kort aan welke leasevormen er zijn.

Full operational lease
Een veel gekozen leasevorm bij ondernemers. Het is eigenlijk de alles-in-één oplossing wanneer je een auto gaat leasen. Alle kosten van de auto worden meegenomen in het maandelijkse tarief. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor de kosten zoals onderhoud, reparatie, vervangend vervoer, schadeafhandeling, verzekering, pechhulp, etc.

Netto operational lease
Deze operational leasevorm is iets meer uitgekleed. De maandelijkse kosten zijn lager, maar je bent zelf verantwoordelijk voor o.a. de verzekering, onderhoud en reparaties.

De reden dat veel ondernemers voor operational lease kiezen is omdat ze niet voor onaangename financiële verrassingen komen te staan. Je weet waar je aan toe bent en dat geeft rust.

Lees hier meer over deze leasevorm »

Financial lease
Een andere mogelijkheid om een auto lease lease is financial lease. Bij deze zakelijke vorm van leasen wordt de auto jouw eigendom en kun je gebruik maken van fiscale voordelen. Financial lease kun je het beste vergelijken met een hypotheek. Je koopt de auto en betaalt deze dan in termijnen af totdat de auto jouw eigendom is. Wel moet je er rekening mee houden, dat je zelf de kosten moet betalen voor onderhoud, wegenbelasting, reparaties en verzekeringen.

Lees hier meer over deze leasevorm »

Shortlease
Deze leasevorm wint aan populariteit bij veel ondernemers en ook particulieren. Een auto leasen via shortlease zorgt voor flexibiliteit, geen langdurige verplichtingen en een laag financieel risico. Ideaal voor ondernemers die tijdelijk personeel inhuren of een mobiliteitsoplossing willen in onzekere tijden. Shortlease wordt meestal aangeboden in de vorm van full operational lease.

Lees hier meer over deze leasevorm »

Ja. Als onafhankelijke leasevergelijker van Nederland zijn en blijven we altijd 100% onafhankelijk. We sluiten alleen de beste leasemaatschappijen aan bij debesteleasedeal.nl en deze vergelijken we objectief op prijs én voorwaarden. Zo lease jij je auto altijd met de beste prijs én de beste voorwaarden.

Ja. Als onafhankelijke leasevergelijker zijn wij niet aan merken, modellen of voorraden gebonden. Voor ieder merk en ieder model kun je bij ons een gratis leasevergelijker aanvragen. Onze ervaren Lease Adviseurs adviseren je objectief en gaan voor jou de beste lease deal uit de markt halen.

Een terechte vraag, die we vaak krijgen. Onze service is voor jou als gebruiker namelijk geheel gratis (en dat blijft het ook). Maar wat is het verdienmodel van debesteleasedeal.nl?

Daarover zijn we altijd transparant. Wanneer je een auto gaat leasen, naar aanleiding van onze leasevergelijker en advies, ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de leverende leasemaatschappij. De vergoeding die we krijgen speelt geen rol in de uitkomst van de leasevergelijker. We zijn 100% onafhankelijk en niet gebonden aan welke aanbieder dan ook.

Lees hier meer over onze werkwijze en verdienmodel »

Ja. Een auto leasen kan op veel verschillende manieren. Waar voorheen altijd nieuwe auto’s ingezet werden bij lease, zien we de laatste jaren dat occasion lease in opkomst is. Goed onderhouden tweedehands auto’s, die bijvoorbeeld al eens voor een korte tijd (shortlease) zijn ingezet als leaseauto. Is een occasion auto leasen interessant voor jou? Belangrijke voordelen zijn de lagere maandelijkse kosten en dat een occasion auto snel leverbaar is. Een nadeel kan zijn dat je niet voor extra opties kunt kiezen. Je zult de auto moeten nemen, zoals deze is.

Lees hier meer over de voordelen van occasion lease »

Als je zakelijk een auto least, ben je in Nederland verplicht om bijtelling te betalen. Deze bijtelling is van kracht zodra je jaarlijks meer dan 500 km privé rijdt. Het is een belastingmaatregel van de overheid en dit doen ze omdat een leaseauto gezien wordt als ‘loon in natura’. Simpel gezegd, bijtelling is de belasting die je betaalt over het privégebruik van je leaseauto of auto van de zaak.

Lees hier meer over bijtelling »

Wanneer je een auto gaat leasen dan doen leasemaatschappijen bijna altijd een BKR-toetsing. Uiteraard ter bescherming van jezelf en de leasemaatschappij zodat je jouw financiële verplichtingen kunt nakomen. Heb je een BKR-registratie? Dan hoeft dit niet nadelig te zijn wanneer je een auto gaat leasen. BKR-registraties zijn er in verschillende coderingen en als jij je leningen altijd keurig tijdig betaalt, dan wekt dat vertrouwen bij de leasemaatschappij en kun je gewoon de auto leasen die je graag wilt.

Lees hier meer over zakelijk leasen met BKR-registratie »

Ja. Het kan soms lastig zijn om als startende ondernemer een auto te leasen. Dit komt omdat er simpelweg nog geen jaarverslagen zijn en de financiële situatie nog wat onzeker is. Sommige leasemaatschappijen kunnen je daarom afwijzen, maar door ons grote netwerk helpen we iedere ondernemer aan de gewenste leaseauto.

Ja, wij bieden ook de beste private lease deal aan. Ieder jaar selecteren we de beste private lease aanbieder van Nederland. Dit doen we aan de hand van voorwaarden en service. Zo eisen we dat de leasemaatschappij het Keurmerk Private Lease draagt, een hoog serviceniveau heeft en alle merken en modellen kan leveren.

Ontvang direct een gratis offerte voor jouw private leaseauto »

Auto leasen? Ken de leasevormen.

Bekijk hieronder de uitleg per leasevorm

Operational lease uitgelegd

We krijgen regelmatig de vraag wat de verschillen zijn tussen de leasevormen. We leggen het graag voor je uit. In deze video staat operational lease centraal.

Operational lease is een populaire leasevorm in het MKB. Het is voor het midden- en kleinbedrijf met name populair doordat de auto die je leaset, eigendom blijft van de leasemaatschappij. Dat betekent voor jou als ondernemer geen uitbreiding van het vreemd vermogen. Er zijn verschillende soorten operational lease. Maar de meest voorkomende variant is full operational lease. Je spreekt hier vaak een vast bedrag per maand af en de leasemaatschappij is dan verantwoordelijk voor de kosten die gemaakt worden, zoals onderhoud en vervangend vervoer.

Het is belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Want per leasemaatschappij zijn er grote verschillen wat wel en niet is inbegrepen in deze leasevorm. Geen zorgen hierover, want wij adviseren je hierover van A tot Z en regelen de beste leasedeal voor jou op basis van prijs én voorwaarden.

Wil je meer informatie of weten wat de debesteleasedeal.nl voor jou kan betekenen? Bel of mail ons gerust!

Financial lease uitgelegd

Wat is financial lease? We krijgen geregeld de vraag: wat is financial lease? In deze video leg ik dit aan je uit.

Financial lease. De naam zegt het eigenlijk al, financiële lease. Het is een financiering.

Je hebt de auto of bedrijfsauto gezien die je graag wilt kopen, maar je liquide middelen zijn op dat moment niet toereikend of je wilt niet direct je reserves aanspreken. Dan kan je besluiten om een financial leasecontract af te sluiten. Je betaalt dan als ware de auto in maandelijkse termijnen.

De hoogte van deze maandelijkse termijn kan je zelf beïnvloeden door een aanbetaling of slottermijn mee te nemen. een aanbetaling, ook wel eerste leasevergoeding genoemd, is een bedrag dat niet wordt meegenomen in de financiering. Je betaalt over dit bedrag dan ook geen rente, en dit bedrag dien je te voldoen alvorens je de auto krijgt. Een slotsom is dat je aan het einde van de leaseovereenkomst een restantbedrag dient te betalen. Dit bedrag is vaak lager dan de waarde van de auto op dat moment.

Een ander belangrijk punt is de financieringsrente. De hoogte van deze financieringsrente is afhankelijk van het te lenen bedrag. Het te financieren bedrag. En hoe zit het dan met de verantwoordelijkheid en de kosten? Omdat je direct eigenaar bent van de auto zijn ook alle kosten direct voor jou. Denk hierbij aan de houderschapsbelasting, ook wel wegenbelasting genoemd. Het onderhoud, de reparatie, de banden, de verzekering, ga zo maar door.

Een financiering is dus eigenlijk een auto kopen op afbetaling. De voordelen van financial lease zijn:

  • De auto is en blijft je eigendom
  • Je hebt een maandelijks lagere termijn dan bij operational lease
  • Je houdt je liquide middelen over

Wil je meer informatie over financial lease voor je nieuwe bedrijfs- of personenauto, of wil je weten wat debesteleasedeal.nl voor jou kan betekenen? Bel of mail ons gerust!

Shortlease uitgelegd

Hoi! We krijgen geregeld de vraag wat de verschillen zijn tussen de leasevormen. We leggen het graag voor je uit. In deze video staat shortlease centraal.

Shortlease is interessant als je voor een korte periode, vaak tussen de één en twaalf maanden, een auto of bedrijfswagen nodig hebt of wanneer je op elk gewenst moment het contract wilt kunnen beëindigen. Deze vorm van lease zit tussen huur en longlease in, en vaak kun je het contract al na één maand beëindigen. Het tarief is iets hoger dan het long lease contract, maar daarvoor heb je wel optimale flexibiliteit. Een long lease contract heeft namelijk een gemiddelde looptijd van drie of vier jaren.

Omdat ondernemen opzicht al veel risico’s met zich meebrengt, en je niet altijd kunt voorzien hoe de zaken gaan lopen, kan shortlease een goede oplossing zijn om toch een mooie en betrouwbare bedrijfsauto te kunnen rijden.

Wil je meer informatie of wil je direct weten wat debesteleasedeal voor je kan betekenen? Bel of mail ons gerust!

Dit vinden klanten van ons.

Ontvang ook de beste deal.

Binnen 48 uur. Beste prijs én beste voorwaarden.

Gratis en zonder verplichtingen

We zijn bereikbaar via WhatsApp, mail of telefoon.

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen.

Ons team staat voor je klaar

Kennis, nieuws en informatie

Delen we graag.

Ga naar de bovenkant