Top 5 betaalbare elektrische
leaseauto’s in 2020

Leestijd: 5 minuten

Top 5 betaalbare elektrische leaseauto’s

Top 5 betaalbare elektrische leaseauto’s

Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen een elektrische auto rijdt of gaat rijden. Er wordt namelijk in de kranten veel over geschreven en over gepraat bij de koffietafels, maar vergis je niet! Vorig jaar waren er bijna 444.000 nieuwe auto’s geregistreerd. Hiervan waren er bijna 62.000 volledig elektrisch. Dat is een marktaandeel van 14% voor EV ten opzichte van álle nieuw verkochte auto’s. Dit aandeel van de elektrische auto is nog steeds niet supergroot, maar wel flink stijgend. In 2018 was het marktaandeel van elektrische auto’s nog maar slechts 5,6%. Dat betekent dus een stijging van 8,4% in één jaar tijd.

Ter volledigheid, van het totale Nederlandse wagenpark (kleine 9 miljoen auto’s) zijn er nog maar 1,2% volledig elektrische aangedreven. Er is dus nog veel werk te verzetten om iedereen elektrisch te laten rijden. Maar 2020 wordt een belangrijk jaar!

Meer EV vanwege EU

Vanwege Europese regelgeving verwachten we dat er in 2020 nóg meer elektrische auto’s verkocht zullen worden. Dat komt doordat fabrikanten vanaf 2020 een bepaalde gemiddelde uitstootwaarde moeten realiseren voor elke verkochte auto. Dus tegenover de verkoop van een grotere benzine- of dieselauto van bijvoorbeeld 150 gram CO2 moet ook een elektrische auto verkocht worden om een aantrekkelijk gemiddelde uitstoot te krijgen.

Dat verklaart ook gelijk waarom er in 2020 zoveel nieuwe elektrische auto’s geïntroduceerd worden. In 2020 komen er maar liefst 12 nieuwe elektrische auto’s op de Nederlandse markt. Dat is 50% meer, dat wat er in 2019 leverbaar was.

Om het overzichtelijk te maken zijn dit mijn Top 5 elektrische auto’s voor 2020.

1. Seat Mii Electric / Skoda CITOGOe iV / Volkswagen e-up!
Begin 2020 komt dit trio op de markt. De Volkswagen e-up! was eerder leverbaar in een volledig elektrische variant, maar niet met deze actieradius. De ontwikkelingskosten voor deze grotere actieradius is nu verspreidt over drie merken, waardoor de autoprijs zeer aantrekkelijk kon blijven.

Vanafprijs: € 23.290,- tot € 23.475,-
Actieradius: 260 km
Vanaf begin 2020 leverbaar

SEAT Mii electric
SEAT Mii electric zakelijk leasen

Skoda Citigo e iV
Skoda Citigo e iV lease

Volkswagen e-up!
Volkswagen e-up lease deal

2. Volkswagen ID.3
Van de Volkswagen ID.3 wordt veel verwacht. Niet alleen door zakelijke rijders, maar ook door Volkswagen zelf. Ze noemen de ID.3 in één adem met de Volkswagen Golf en zelfs de Kever. Dit moet dé elektrische auto voor het volk worden. Qua prijsstelling in combinatie met de actieradius én de naam Volkswagen is dit het model waar je je gerust voor kunt intekenen. Lees hier meer over de Volkswagen ID.3

Vanafprijs: € 30.000,-
Actieradius: 330, 420 of 550 km (afhankelijk van de uitvoering)
Vanaf juli 2020 leverbaar (ID.3 1st met 420 km actieradius)

Volkswagen ID3 wit en groen

Volkswagen ID3 zakelijk leasen

Volkswagen ID3 leasedeal

3. DS3 CROSSBACK E-TENSE / Opel Corsa-e / Peugeot e-208 /
Bij de introductie van de elektrische DS3, Opel Corsa-e en Peugeot e-208 is het duidelijk zichtbaar dat deze modellen tot dezelfde PSA-familie horen en daar is zeker niets mis mee! Ze delen het onderstel, elektromotor en hebben daardoor (ongeveer) dezelfde actieradius. Qua rijbeleving heeft elk merk er wel duidelijk hun eigen sausje aan gegeven. Zo rijdt een Opel duidelijk anders dan een Peugeot en voelt de DS3 ook weer merkbaar anders aan.

Vanafprijs: € 30.990,- tot € 43.190,-
Actieradius: 320 – 330 km
Vanaf maart 2020 leverbaar

DS3 CROSSBACK E-TENSE
DS3-CROSSBACK-E-TENSE voorkant de beste lease deal

Opel Corsa-e
Opel Corsa-e zakelijk leasen

Peugeot e-208
Peugeot e-208 de beste lease deal

4. MINI Electric
Niet voor iedereen is een grote actieradius het belangrijkste criterium voor een elektrische auto. De gemiddelde Nederlander rijdt namelijk 39 km per dag en de gemiddelde zakelijke rijder 109 km per dag. Dit betekent ook, dat veel Nederlanders minder dan dit gemiddelde per dag rijden, bijvoorbeeld veel in de stads- of lokale kilometers. Voor hen zijn de uiterst hippe en prettige sportief sturende MINI Electric beschikbaar.

Vanafprijs: € 34.900,-
Actieradius: 185 km
Vanaf maart 2020 leverbaar (MINI Electric)

Mini Electric lease zakelijk

Mini Electric

Mini Electric coackpit

5. Ford Mustang Mach-E / Tesla Model Y
Twee modellen die op het eerste oog niet veel overeenkomsten met elkaar lijken te hebben durf ik wel in één adem te noemen. De Ford Mustang Mach-E en Tesla Model Y komen namelijk beide uit Amerika, zijn een SUV, hebben een goede range én zijn ongeveer gelijk geprijsd. Al is de Ford Mustang Mache-E iets scherper geprijsd.

Vanafprijs € 49.925,- tot € 57.000,-
Actieradius: 450 – 540 km
Vanaf september 2020 leverbaar (Ford Mustang Mach-E)
Vanaf september 2020 leverbaar (Tesla Model Y)

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E zakelijk leasen

Top 5 betaalbare elektrisch leaseauto's Ford Mustang Mach-E

Coackpit Ford Mustang Mach-E

Tesla Model Y

Tesla Model Y zakelijk leasen

Tesla Model Y top 5 betaalbare elektrische auto's

Tesla Model Y blauw

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen over elektrisch rijden of wil je zakelijk elektrisch gaan leasen? Wil je persoonlijk advies of onze leasevergelijker ontvangen? Neem gerust contact met ons op via 050 – 205 78 99 of een mail naar info@debesteleasedeal.nl. Onze mobiliteitsadviseurs staan voor je klaar.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Dit is een gastblog van leaseautojournalist Joeri van Dam van LeaseAholic voor debesteleasedeal.nl. Hij informeert en adviseert de zakelijke rijder over de ontwikkelingen in de markt.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.