Kun je als particulier ook
gebruikmaken van shortlease?

Geschatte leestijd: 2,5 minuut

Shortlease auto particulier

Shortlease auto particulier

Steeds meer ondernemers ontdekken het gemak en de voordelen van shortlease. Maar wat als je nu als particulier wilt auto leasen voor een korte periode? We gaan in dit artikel in op de vraag: ‘Kun je als particulier ook gebruikmaken van shortlease?’ Er is binnen de leasewereld van vandaag steeds meer mogelijk, met flexibele oplossingen voor zowel ondernemers als particulieren. Lees hier meer!

Veel nieuwe ontwikkelingen op de leasemarkt!

Een auto leasen is allang niet meer alleen weggelegd voor zzp’ers en ondernemers. Ook voor particulieren kan een leaseauto een ideale oplossing zijn. Ook hoef je bij een leaseauto niet alleen meer te denken aan jarenlange contracten. De mogelijkheden om een leaseauto te rijden zijn veelzijdiger geworden voor zowel zakelijke rijders als voor particulieren. Een ander beeld dat er bestaat van leaseauto’s, is dat het altijd gaat om nieuwe auto’s. Het is tijd om ook dit beeld bij te stellen, want het is nu ook mogelijk om occasions te leasen. Kortom, er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op de leasemarkt!

Veel goede redenen voor een shortlease auto particulier

Een shortlease auto particulier kan in veel situaties een goede oplossing zijn. Misschien heb je tijdelijk een degelijke auto nodig. Dankzij shortlease hoef je geen auto aan te schaffen. Wie weet wil je gewoon eens een specifiek model auto voor een tijdje uitproberen? Daarna kun je altijd een lang leasecontract afsluiten, overgaan tot een financial leasecontract waarbij de auto jouw eigendom wordt of de betreffende auto aanschaffen. Als je tegen flexibele voorwaarden een mooie auto wilt rijden, is shortlease particulier een aanrader!

Hoe werkt shortlease particulier in de praktijk?

Voor een shortlease auto particulier sluit je een kortlopend operational lease contract af. Je kunt dit het beste zien als een tussenvorm van het leasen en het huren van een auto. Bij de meeste leasemaatschappijen betekent dit dat je een leasecontract afsluit voor minimaal één tot twee maanden. Daarna loopt het contract automatisch door, maar kun je het contract wel flexibel per dag opzeggen. Hiermee loop je dus veel minder financieel risico, dan bij leasecontracten waar je jarenlang aan vastzit.

Waarop letten bij een shortlease contract voor particulieren

Er zijn een aantal zaken waarvan je op de hoogte moet zijn, voordat je tekent voor een shortlease auto particulier. Houd er rekening mee dat de leasemaatschappij een BKR-toetsing uitvoert. Bij het afsluiten van het contract kan je bovendien een BKR-registratie krijgen. Dit heeft consequenties. Wil je binnenkort een hypotheek afsluiten, dan kun je minder lenen. Hoewel een BKR-registratie een negatieve bijklank heeft, hoeft dit niet negatief te zijn. Voldoe jij steeds aan je financiële verplichtingen, dan kunnen kredietverstrekkers dit zien en zullen ze je eerder vertrouwen.

Meer weten over een shortlease auto particulier?

Schroom dan niet om hier contact met ons op te nemen. De lease adviseurs van debesteleasedeal.nl bekijken graag samen met jou of dit in jouw situatie een goede oplossing is. Ze helpen je ook met het vinden van de beste lease deal en regelen alle communicatie met de leasemaatschappij. Wat kost dit voor jou? Deze service is voor jou als consument gratis. Bovendien kun je rekenen op de deskundigheid, servicegerichtheid, onafhankelijkheid en objectiviteit van een van onze lease adviseur.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws