Shortlease voor zzp’ers
en starters: wat is er mogelijk?

Geschatte leestijd: 2,5 minuut

Shortlease zzp en starters

Shortlease voor zzp’ers en starters

Heb je geluiden opgevangen over de flexibiliteit van shortlease? Dan heb je als startende ondernemer of zzp’er misschien wel even je oren gespitst. Interessant! Daar wil je meer van weten. Een langlopend leasecontract is voor beginnende ondernemers en zzp’ers niet altijd een goede optie. Je weet niet hoe het allemaal gaat lopen met je zaak. Steeds meer leasemaatschappijen bieden nu ook shortlease deals aan. Wat is er op dit vlak mogelijk voor zzp’ers en starters? Ontdek het hier.

De dagelijkse realiteit van zzp’ers en starters

Een eigen zaak starten of veel op projectmatige basis werken als zzp’er biedt veel voordelen, zoals een gevoel van vrijheid en je eigen ding doen. Er zit echter ook een onzekere kant aan. Hoe ga je daarmee om als je eigenlijk een auto nodig hebt? Misschien moet je de komende drie maanden regelmatig de weg op voor een te gekke klus. Wat je daarna gaat doen, dat weet je nog niet. Misschien heb je wel te maken met drukte in bepaalde seizoenen, terwijl het in andere tijden van het jaar rustiger is. Kortom, je moet flexibel kunnen zijn. In dat geval biedt shortlease uitkomst.

Kom ik wel in aanmerking voor een leaseauto?

Je hebt besloten een auto te leasen, maar je bent bang dat de leasemaatschappij geen deal met je aan wilt gaan? Dat is een veelgehoorde misvatting onder zzp’ers en startende ondernemers; zeker nu er ook flexibele shortlease mogelijkheden zijn. Met een dergelijk leasecontract loop je veel minder risico, omdat je deze meestal vanaf een of twee maanden eenvoudig dagelijks kunt opzeggen. Dat betekent ook dat leasemaatschappijen wat soepeler zijn als het gaat om de voorwaarden waar je als zzp’er of starter aan moet voldoen om een leasecontract te krijgen.

Aan welke voorwaarden moeten zzp’ers en starters voldoen?

Uiteraard willen leasemaatschappijen geen grote risico’s nemen en een auto meegeven aan iemand die dat eigenlijk niet kan betalen. Daarom zal je mogelijk moeten aantonen dat je een betrouwbare ondernemer bent, door een uittreksel van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel te overleggen. Daarnaast zal er ook gevraagd worden naar je legitimatie.

Alle soorten shortlease deals voor starters en zzp’ers

Als alles in orde is, bestaan er voor starters en zzp’ers vele mogelijkheden op het gebied van shortlease. Er bestaan namelijk shortlease deals in alle maten en soorten. Zo is het mogelijk om een dure en luxe leaseauto te rijden. Er zijn ook voordelige shortlease deals van tussen de € 249 en € 300 per maand, die je de mogelijkheid bieden om een kleinere, maar wel degelijke en betrouwbare auto te rijden.

Wat maakt shortlease zo aantrekkelijk?

Je hebt hierboven al ontdekt, dat shortlease een toegankelijke en flexibele leasevorm is voor starters en zzp’ers, die niet de grote financiële risico’s willen lopen van een jarenlang leasecontract. Daarbij zijn er vele maten en soorten shortlease auto’s beschikbaar tegen uiteenlopende tarieven. Een ander voordeel is dat vrijwel alle autokosten, op de brandstof na, bij het maandelijkse leasetarief zijn inbegrepen, net als bij (full) operational lease. Je hebt geen omkijken naar extra kosten voor reparaties, onderhoud, verzekeringen en belastingen. Dat zorgt ervoor dat je autokosten heel overzichtelijk zijn en het behoedt je voor onverwachte hoge kosten.

Veel goede redenen voor een shortlease deal

Dit alles bezien, zijn er dus veel goede redenen om als zzp’er of starter voor een shortlease deal te kiezen. Heb je nog vragen? Twijfel je over of het bij je past? Wil je meer weten over de concrete mogelijkheden in jouw situatie? Neem dan hier contact met ons op. Wij geven je graag gratis en onafhankelijk advies. Daarbij staan we ook voor je klaar om je te helpen met het sluiten van de beste shortlease deal, zodat je zo spoedig mogelijk op pad kunt in je nieuwe leaseauto!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste softwareoplossing
voor de leaseauto’s

Eenvoudig te gebruiken software
Automatiseer het aanvraag-, vergelijk- en bestelproces

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Bespaar 80% van de tijd per leaseauto

Volledig gratis
Geen maandelijkse of verborgen kosten

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws