Wat zijn de voor- en nadelen
van shortlease?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Shortlease voor en nadelen

Shortlease voor- en nadelen

Shortlease. Dat klinkt voor veel mensen interessant. Een leaseauto betekent doorgaans een mooie auto rijden, zonder veel gedoe. Een groot nadeel dat jou misschien tegenhoudt, is het langlopende contract waarmee je te maken krijgt. Shortlease biedt daar een oplossing voor. Ben je nieuwsgierig naar deze nieuwe vorm van autolease? Dan is het verstandig om je hier eerst goed in te verdiepen. Daar helpen we je graag bij. We gaan in dit artikel in op de voor- en nadelen van shortlease.

Shortlease in het kort

Shortlease is net iets anders dan een auto huren en ook net iets anders dan een langlopend leasecontract. Voor velen is het de gulden middenweg. Deze vorm van leasen vult een ‘leegte’ binnen de leasemarkt, zodat nog meer mensen gemakkelijk hun beste lease deal kunnen vinden. De looptijd van een shortleasecontract kan bij de meeste aanbieders variëren tussen 1 maand en 2 jaar. Dit is praktisch wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk een andere auto nodig hebt. Of misschien heb je tijdelijk een extra auto nodig? Ook voor een tijdelijk project als zzp’er, in het geval van seizoenswerk, voor een tijdelijke werknemer of een werknemer in zijn proeftijd kan een shortlease deal uitkomst bieden.

De voordelen van shortlease

Shortlease kent veel voordelen, zoals je die ook hebt bij full operational lease. Zo betaal je bij shortlease een vast maandtarief. Vrijwel alle autokosten zijn inbegrepen, zoals verzekeringen, belastingen, reparaties, onderhoud, pechhulp en banden. Het enige wat je nog zelf betaalt, is de brandstof. Een belangrijk verschil met een langlopend contract is dat je na 1 of 2 maanden het contract gemakkelijk en zonder problemen kunt opzeggen. In veel gevallen is een shortlease contract dagelijks opzegbaar. Deze flexibele manier van leasen was tot voor kort ongekend. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van shortlease:

  • Vast all-in maandbedrag
  • Kortlopend en flexibel contract
  • Geen schadevrije jaren nodig
  • Snel leverbare leaseauto
  • Auto komt niet op de balans

De nadelen van shortlease

Te mooi om waar te zijn? Nee, shortlease is beslist een aantrekkelijke leasevorm. Het is wel belangrijk dat shortlease goed past bij jouw situatie. Je moet daarom rekening houden met een aantal factoren en de juiste afwegingen maken. Houd er rekening mee dat shortlease duurder is dan standaard lease. Aan de andere kant is leasen voor een korte periode wel weer voordeliger dan een auto huren.

Uitgelicht: bijtelling en kilometrage bij shortlease

Ook bij zakelijke shortlease krijg je te maken met bijtelling. Voor shortlease gelden dezelfde regels als bij langlopende leasecontracten. Rij je met je shortlease auto per jaar meer dan 500 km privé, dan betaal je bijtelling. Blijf je onder deze grens? Vergeet dan niet om een rittenregistratie bij te houden. Let dus bij het afsluiten van een shortlease contract goed op de nieuwwaarde en het bijtellingspercentage dat geldt voor je leaseauto. Daarnaast is het belangrijk om voor het afsluiten van je contract een inschatting te maken van het aantal kilometers dat je verwacht te rijden. Dit heet de kilometrage. Dit aantal kilometers wordt vastgelegd in je shortlease contract. Rij je meer kilometers, dan zul je hier extra voor moeten betalen.

Weeg de voor- en nadelen van shortlease goed af

Met deze informatie kom je al een heel eind om te bepalen of shortlease bij je past. We kunnen het ons echter voorstellen dat je toch nog met wat vragen en twijfels rondloopt. Daarnaast kan het ook lastig zijn om erachter te komen welke leasedeal echt een goede keus is. Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen. Onze leaseadviseurs helpen je met kosteloos en onafhankelijk advies.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws