Waarom is shortlease zo
interessant voor ondernemers?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Waarom shortlease

Waarom shortlease interessant en populair is

Het bedrijfsleven is veranderd. Een van de kernwoorden die het bedrijfsleven van nu typeert, is ‘flexibiliteit’. Denk aan flexwerkplekken, mogelijkheden om thuis te werken en flexibele werktijden. Deze tendens dringt ook door op het gebied van mobiliteit. Voorheen sloot men alleen maar langdurige leasecontracten af. Nu vragen steeds meer ondernemers om flexibele oplossingen op het gebied van autolease. Lees in dit artikel meer over waarom shortlease interessant is.

Waarom shortlease?

Er zijn diverse redenen te noemen voor waarom shortlease interessant is voor ondernemers. We gaan hier kort in op wat shortlease eigenlijk is. Ook lichten we de belangrijkste voordelen en redenen toe voor het afsluiten van een shortlease contract. Herken je jezelf in een van onderstaande situaties? Of wil je nog meer weten over de mogelijkheden, voorwaarden en prijzen van shortlease? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de leaseadviseurs van debesteleasedeal.nl voor kosteloos deskundig en onafhankelijk leaseadvies op maat.

Wat is shortlease eigenlijk?

Shortlease betekent dat je een auto leaset met een korte contractduur. Deze leasevorm is een middenweg tussen reguliere autolease en autohuur. Het combineert de flexibiliteit van een auto huren en de voordeligere prijs van leasen. Shortlease is een vorm van operational lease. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, waar de kosten voor onderhoud, reparatie, verzekeringen en belastingen bij zijn inbegrepen. Dat is gemakkelijk en overzichtelijk. Er wordt bij shortlease een minimale looptijd vastgesteld; meestal 1 of 2 maanden. Daarna kun je per dag opzeggen. Volledige flexibiliteit dus!

Shortlease en tijdelijke medewerkers

Een vast contract, dat is vandaag eerder een uitzondering dan de norm. Bedrijven werken steeds vaker met tijdelijk personeel. Dat komt onder meer omdat er tegenwoordig veel op projectmatige basis wordt gewerkt. Het komt voor dat daarom medewerkers enkel worden aangenomen voor de duur van een project, bijvoorbeeld voor 2 maanden, 3 maanden, een half jaar of een jaar. Hoe los je het op als je tijdelijke medewerkers mobiel moeten zijn? Je wilt liever niet vastzitten aan een langdurig leasecontract, waar je straks geen baat bij hebt. Dit is dus een goed voorbeeld van een situatie, waarin shortlease de beste oplossing is.

Flexibel bestaan van zzp’ers en shortlease

Misschien ben je wel voor jezelf begonnen als zzp’er? Dan kunnen er zich gelijksoortige situaties voordoen, zoals hierboven beschreven. Je werkt aan kortlopende projecten en weet nooit precies wat er je daarna te wachten staat. Een langlopend leasecontract afsluiten, is dan financieel erg risicovol. Heb je een project aangenomen, waarvoor je veel op pad moet? Dan is een shortlease auto een praktische en veilige oplossing. Je kunt gedurende een of meerdere maanden vertrouwen op een degelijke auto met een representatief imago, waarmee je goed mobiel bent.

Seizoenswerk en shortlease

Nog een goede reden waarom shortlease interessant kan zijn voor jou als ondernemer, is als je te maken hebt met seizoenswerk. Ben je werkzaam binnen de bouw? Dan zal jouw bedrijf tijdens de bouwvak misschien wel stilliggen. Met een shortlease contract kun je voorkomen dat je in deze periode kosten maakt voor een auto of bestelbus, die je op dat moment niet nodig hebt. Andere sectoren die baat hebben bij shortlease, vanwege seizoenswerk zijn de agrarische sector en het toerisme. Is het drukke seizoen voorbij, dan kun je je shortlease auto gewoon inleveren en besparen op je kosten.

Startende ondernemers en shortlease

Een eigen bedrijf starten is een hele uitdaging. Het gaat gepaard met risico’s en onzekerheden. Om je zaak te laten groeien heb je een auto of bestelbus nodig, maar je weet nog niet hoe je zaak zal gaan draaien. Door een shortlease deal te sluiten, neem je minder financieel risico en kun je even aankijken hoe je bedrijf zich ontwikkelt. Bovendien biedt het je de mogelijkheid om verschillende leaseauto’s uit te proberen. Welke soort auto past het beste bij jou en je bedrijf? Lopen de zaken goed en zijn de verwachtingen van jouw bedrijf positief? Dan kun je via ons gemakkelijk van een shortlease contract overstappen naar een reguliere leaseauto.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws