Goedkoop zakelijk leasen:
welke mogelijkheden zijn er?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zakelijk leasen goedkoop

Zakelijk leasen: goedkoop of duur?

Goedkoop zakelijk leasen is dat mogelijk? Bij een leaseauto van de zaak denken de meeste mensen vaak dat dit erg duur is. De leasewereld is ondertussen flexibeler geworden en biedt lease mogelijkheden voor vrijwel ieder budget. Ben jij je aan het oriënteren op wat er allemaal mogelijk is bij het auto leasen, dan kunnen we je hier altijd bij helpen. We geven je graag een voorproefje van de mogelijkheden in dit artikel. Wil je meer weten? Schroom dan niet om kosteloos en onafhankelijk advies te vragen bij een van onze leaseadviseurs.

Is investeren in een auto van de zaak duur?

Nog meer kosten!? Daar zit je als ondernemer niet op te wachten. Sommige kosten zijn echter noodzakelijk om je bedrijf te laten groeien. Kun je niet meer zonder een auto van de zaak? Dan is goedkoop zakelijk leasen zeker een optie. Hiermee vermijd je het probleem dat je in één keer een groot geldbedrag kwijt bent, waardoor je kunt blijven investeren in jouw onderneming. Door een auto goedkoop zakelijk te leasen heb je een goed overzicht in je maandelijkse kosten. Er zijn bovendien diverse manieren om deze kosten zo veel mogelijk te drukken.

Zorgeloos rijden zonder financiële verrassingen

Dan is goedkoop zakelijk leasen via operational lease voor jou waarschijnlijk de beste oplossing. Met deze vorm van leasen blijft de leaseauto eigendom van de leasemaatschappij. Daarnaast weet jij precies wat je elke maand kwijt bent. Geen financiële verrassingen dus. Je ‘huurt’ als het ware een auto voor jouw onderneming, voor een langere periode. Maak je geen zorgen over vervangend vervoer bij schade, verzekeringskosten, belastingen, onverwachte reparaties of hoge onderhoudskosten. Alles zit bij het maandelijkse leasebedrag inbegrepen. Er zijn veel goedkope modellen beschikbaar. Zo kun je rijden in een gloednieuwe auto tegen een aantrekkelijk leasetarief.

Alleen een auto leasen wanneer je die echt nodig hebt

Misschien vraagt de aard van jouw werkzaamheden erom dat je op bepaalde momenten in het jaar een auto nodig hebt. Denk aan seizoenswerk, tijdelijke projecten of tijdelijke werknemers die mobiel moeten zijn. Dan is het weggegooid geld om een langlopend zakelijk leasecontract aan te gaan. Wist je dat er voor dit soort situaties hele flexibele leasedeals bestaan? Dit wordt shortlease genoemd. Het gaat hierbij om leasecontracten met een minimale looptijd van 1 maand, daarna per dag opzegbaar. Vaak gaat het om jonge leaseauto’s, die je tegen zeer scherpe prijzen kunt leasen. Je geniet van veel flexibiliteit en loopt geen financieel risico.

Een tweedehands auto goedkoop zakelijk leasen

Ook dat behoort tot de mogelijkheden als je als ondernemer, bijvoorbeeld als starter of zzp’er, geen groot budget beschikbaar hebt voor een auto. Dit is financieel zeer aantrekkelijk. Door een tweedehands auto van minimaal twee jaar oud zakelijk te leasen, heb je veel financieel voordeel. Dat komt doordat de eerste hoge afschrijvingen al verleden tijd zijn. Dat merk je meteen aan de lagere maandelijkse kosten. Tweedehands leaseauto’s van twee jaar oud zijn nog steeds hele mooie jonge leaseauto’s, waar je als ondernemer prima mee voor de dag kunt komen. Lees hier meer over occasion lease.

Goedkoop zakelijk leasen en fiscale voordelen

Wil je het liefst een eigen auto hebben voor de zaak, maar is de aanschafwaarde momenteel te hoog? Dan is financial lease een goede optie. Dit betekent dat je bij het afsluiten van het leasecontract meteen economisch eigenaar wordt en dat je na afloop van de leasetermijn volledig eigenaar wordt. Je kunt dus direct na het zetten van je handtekening genieten van optimaal belastingvoordeel. Denk aan de afschrijven op je auto, die je winst verlagen, waardoor je minder belasting betaalt. Daarnaast kun je een beroep doen op de investeringsaftrek en de renteaftrek. Bovendien mag je ook de btw terugvorderen.

Opties bespreken over goedkoop zakelijk leasen?

Wil je meer informatie of advies over goedkoop zakelijk leasen voor jouw onderneming? Aarzel niet om vrijblijvend contact met een van onze leaseadviseurs op te nemen. Alle vragen beantwoorden we graag voor je, zodat je goed geïnformeerd een passende leaseauto kunt vinden. Je kunt ons telefonisch bereiken op 050 – 205 78 99 of via ons contactformulier. We nemen dan op werkdagen binnen 24 uur contact met je op, op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws