Waarom is een occasion
zakelijk leasen zo interessant?

Leestijd: 5 minuten

Occasion zakelijk leasen voordelen

Occasion zakelijk leasen

Er is bij veel ondernemers een groeiende interesse in het zakelijk leasen van occasions. Oftewel, steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een tweedehands auto te leasen in plaats van om in een gloednieuw model weg te rijden. In de meeste gevallen gaat het om jonge tweedehands auto’s, die al eerder voor korte tijd als leasewagen zijn gebruikt of als demonstratiewagen bij een autodealer. Waarom is een occasion zakelijk leasen zo interessant? Is een occasion zakelijk leasen iets voor jou? We zetten hier dit nieuwe fenomeen in de kijker en leggen uit waarom het aantrekkelijk kan zijn voor ondernemers.

Inhoud van dit artikel:
1. Imagoverlies met occasion; nee, helemaal niet!
2. Overzichtelijke en lagere maandelijkse kosten
3. Geen levertijd
4. Hoe zit het met fiscale voordelen?
5. Occasion zakelijk leasen en overname optie
6. Zijn er nadelen aan een occasion zakelijk leasen?
7. De belangrijkste voordelen op een rij

1. Imagoverlies met occasion; nee, helemaal niet!

Sommige ondernemers hechten er veel waarde aan om in een mooie nieuwe wagen te rijden. Dat is goed voor hun imago en belangrijk om representatief over te komen bij hun klanten. Mis je dit voordeel als je ervoor kiest om een tweedehands auto zakelijk te leasen? Nee, dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Bij ‘occasion’ hoef je niet meteen te denken aan oude, afgedankte auto’s. Het gaat over het algemeen over jonge auto’s die slechts enkele maanden of jaren gebruikt zijn geweest. Het gaat dus nog steeds om relatief nieuwe auto’s die bovendien goed zijn onderhouden, vaak door de dealer zelf. Je hebt dus nog steeds het idee dat je in een nieuwe auto rijdt, waarmee je uitstekend voor de dag komt. Bij hele jonge occasions kun je soms zelfs nog aanspraak maken op de fabrieksgarantie.

2. Overzichtelijke en lagere maandelijkse kosten

Zeker als je een startende ondernemer bent, moet je extra op je centen letten. Je weet immers nog niet hoe de zaken zullen lopen. In de tussentijd heb je misschien wel een bedrijfswagen nodig om je onderneming een kans te geven om te groeien. Een overzichtelijke en verantwoorde manier om dat te doen is door te kiezen voor het leasen van een tweedehands wagen via financiallease of operational lease. Occasion lease is een goede optie, omdat je dan niet ineens een grote investering hoeft te doen en een gat slaat in het budget van je zaak. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten overzichtelijk; je weet steeds waar je aan toe bent. Om daarbij ook nog eens deze kosten zo laag mogelijk te houden, is een tweedehands auto een voordeligere keuze, dan een splinternieuwe auto.

3. Geen levertijd

Dit is nog zo’n interessant voordeel van een occasion zakelijk leasen. Lease je een gloednieuwe auto, dan is deze vaak niet eens meteen leverbaar. Je moet wachten tot de auto beschikbaar is. Een voordeel van een occasion zakelijk leasen is dat de looptijd van het contract een stuk korter kan zijn. Je hebt dus sneller de auto. Samengevat, heb je bij een occasion zakelijk leasen geen last van een plots liquiditeitsverlies voor je zaak, en kan je snel gebruik maken van de auto.

4. Hoe zit het met de fiscale voordelen?

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het bijtellingpercentage. Hieronder een overzicht.

Jaar

% bijtelling 0 gram/km

% bijtelling 1-50 gram/km

% bijtelling 51-82 gram/km

% bijtelling 83-110 gram/km

% bijtelling >111 gram/km

% bijtelling 51-106 gram/km

% bijtelling >106 gram/km

2015 7% 14% 20% 25%
2016 4% 15% 21% 25%
2017 4% 22% 22% 22%

Het bijtellingpercentage staat vanaf datum deel 1 voor 60 maanden vast. Het kan fiscaal aantrekkelijk zijn om een gebruikte auto te leasen door de lagere bijtelling percentage.

5. Occasion zakelijk leasen en overnameoptie

Wil je als ondernemer de auto aan het eind van de looptijd overnemen, dan kun je een overnameoptie afspreken. Dit betekent dat er vooraf duidelijk is voor welk bedrag de auto overgenomen kan worden. De overname optie geeft je de mogelijkheid om aan het einde van het leasecontract de auto voor een overeengekomen bedrag over te nemen, waarna de auto volledig van jou is.

6. Zijn er nadelen aan een occasion zakelijk leasen?

Hoe kritisch ben je bij het kiezen van een leasewagen? Een nadeel van een occasion zakelijk leasen kan zijn dat je niet voor extra opties kunt kiezen. Je zult de auto moeten nemen, zoals deze is. Het kan dus gebeuren dat je een geschikte auto tegenkomt, maar dat deze niet over alle accessoires beschikt die je graag zou willen. Je zult dus eventueel een compromis moeten sluiten. Voor de een zal dat een groter nadeel zijn, dan voor de ander.

7. De belangrijkste voordelen op een rij

Zoals je hebt kunnen zien, is het heel begrijpelijk dat steeds meer ondernemers en vooral ook startende ondernemers kiezen voor het zakelijk leasen van een tweedehands auto. De kleine nadelen zullen in de meeste gevallen niet opwegen tegen de voordelen van een occasion zakelijk leasen. We hebben hier tot slot de belangrijkste voordelen van occasion zakelijk leasen voor je op een rij gezet:

  • Snelle levertijden.
  • Lagere maandelijkse leasekosten.
  • Evengoed veel fiscale voordelen.

Wat is voor jou de beste keus? We hopen dat je met deze informatie een weloverwogen keuze kunt maken en een leaseauto vindt die perfect past binnen jouw situatie. Wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze mobiliteitsadviseur geeft je graag persoonlijk advies op maat.

Bel: 050 – 205 78 99

Direct persoonlijk advies over jouw mobiliteitsvraagstuk.

Direct offerte aanvragen

Je ontvangt altijd de beste lease deal.

Waarom anderen voor ons kiezen

  • Expert in zakelijke lease
  • 40 jaar ervaring en 100% onafhankelijk
  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Je ontvangt altijd de beste lease deal

Kantoor debesteleasedeal

debesteleasedeal.nl
Machlaan 5
9761 TK Eelde

KvK-nummer: 70932867
BTW-nummer: NL858516044B01

Misschien ook interessant om te lezen

Shortlease zakelijk

Operational lease