All-in zakelijk leasen: hoe werkt dat in de praktijk?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zakelijk leasen all-in

All-in zakelijk leasen

Het is zeker mogelijk om een zeer complete zakelijke leasedeal af te sluiten. Kun je als ondernemer niet zonder auto, maar wil je geen gedoe rondom alles wat er komt kijken bij het aanschaffen van een auto en de bijkomende risico’s? Dan kan all-in zakelijk leasen voor jou een perfecte oplossing zijn. Bij een dergelijk zakelijk leasecontract is zelfs een brandstofvoorschot inbegrepen. Voor jou geen verrassingen! We vertellen je hier graag wat meer over de mogelijkheden met betrekking tot all-in zakelijk leasen.

Zakelijk leasen en leasevormen

Wanneer je besluit om een auto zakelijk te leasen, dan ontdek je al gauw dat er verschillende soorten leasevormen bestaan. Je hoort termen als operational lease, financial lease, shortlease en occasion lease. Is jouw topprioriteit zorgeloos autorijden met zo min mogelijk financieel risico? Dan zal zeer waarschijnlijk operational lease voor jou de meest ideale leasevorm zijn. We kunnen met recht stellen dat het de populairste leasevorm onder bedrijven is. Binnen deze manier van leasen is het dan ook prima mogelijk om een all-in zakelijk leasecontract af te sluiten.

Waarom kiezen voor operational lease?

Door via deze weg een auto zakelijk te leasen, hoef je geen grote investering te doen. Zo houd je kapitaal over om op een andere manier in je zaak te investeren. Je leaseauto komt niet op de balans van je onderneming te staan. Deze blijft te allen tijde eigendom van de leasemaatschappij. Dat betekent geen zorgen, want de leasemaatschappij draagt de meeste risico’s. Je hebt bijvoorbeeld minder risico’s met betrekking tot reparatiekosten, overige gebruikskosten en je loopt geen restwaarderisico. Daarnaast heb je ook minder administratieve taken. Je betaalt een vast bedrag per maand, waardoor je steeds exact weet waar je aan toe bent.

Geen gedoe, geen zorgen

We zetten hier kort alle voordelen van operational lease voor je op een rij:

  • Veel gemak en zekerheid
  • Vast bedrag per maand
  • Geen onverwachte kosten
  • Geen grote investering nodig
  • Geen restwaarderisico

All-inclusive zakelijk leasen, wat is dat precies?

Binnen de operational lease kunnen we een onderscheid maken tussen netto operational lease en full operational lease. De eerste optie betekent dat je zelf de kosten voor onderhoud, reparatie, banden, vervangend vervoer en verzekering betaalt. Wil je liever all-in zakelijk leasen, dan is full operational lease een betere keus. In dat geval vormen vrijwel alle kosten, die komen kijken bij een leaseauto, een onderdeel van het leasecontract. Na afloop van de leasetermijn lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Alles wordt voor je geregeld. Het is zelfs mogelijk om een brandstofvoorschot in het leasecontract op te nemen.

Het prijskaartje van zekerheid en gemak

Houd er wel rekening mee dat een all-in zakelijk leasecontract je inzicht geeft wat een auto gemiddeld per maand kost. Het maandelijks leasetarief is gebaseerd op de totale autokosten en dan verdeeld over de totale looptijd. Bij de aanschaf van een auto of financial lease zijn je maandelijkse vaste kosten lager maar dan heb je geregeld hoge extra kosten (b.v. bij onderhoud en reparatie).Bij een all-in leasecontract kun je genieten van veel zekerheid en gemak. Je komt niet voor onaangename verrassingen te staan, zoals onverwachte kosten voor schade, onderhoud of vervangend vervoer. We helpen je graag met het vinden van jouw beste leasedeal. Neem hier contact met ons op!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws