Is zakelijk leasen zonder
jaarcijfers mogelijk?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zakelijk auto leasen zonder jaarcijfers

Zakelijk auto leasen zonder jaarcijfers

Als ondernemer kun je ervoor kiezen om via financial lease een auto van de zaak aan te schaffen. Je wordt direct economisch eigenaar en aan het einde van het leasecontract word je eveneens juridisch eigenaar. De auto is dan helemaal van jou. Je voorkomt op deze manier, dat je in een keer een grote investering moet doen. Zeker als starter of kleine ondernemer kan dat lastig zijn. Maar hoe zit het met de jaarcijfers? Misschien heb je die nog niet? Is een zakelijke auto leasen zonder jaarcijfers wel mogelijk?

Groen licht voor zakelijk leasen zonder jaarcijfers

Een van de opvallendste ontwikkelingen van de laatste jaren binnen de leasewereld is dat er steeds meer leasemaatschappijen zijn die groen licht geven voor zakelijk leasen zonder jaarcijfers. Steeds meer startende ondernemers, waaronder veel zzp’ers, zijn afhankelijk van een bedrijfsauto voor een succesvolle groei van hun zaak. Voorheen wezen banken en leasemaatschappijen bij het ontbreken van (goede) jaarcijfers de aanvraag voor een leasecontract al snel af. Tegenwoordig ziet men in dat dat vaak onredelijk is. Gemotiveerde starters hebben juist dat leasecontract nodig om van hun zaak een succes te maken!

Zakelijke lease als impuls voor starters

Steeds meer leasemaatschappijen zien hoe zij ondernemers kunnen helpen groeien. Een leasecontract geeft je die impuls die je nodig hebt om je zaak te laten floreren. Met een representatieve bedrijfsauto maak je een professionele indruk op je klanten. Die auto maakt als het ware je plaatje als ondernemer compleet. Daarnaast moet je ook gewoon kunnen rekenen op een betrouwbare auto, zeker als je steeds veel kilometers maakt. Die mobiliteit heb je nodig om je werkgebied te vergroten, om snel op de plek van bestemming te zijn en om probleemloos je afspraken na te komen.

Geen jaarcijfers, wel een beoordeling

Een zakelijk leasecontract afsluiten met een ondernemer die geen jaarcijfers kan overleggen? Dat brengt toch een risico met zich mee voor leasemaatschappijen en financiers? Dat is ook zo, maar leasemaatschappijen en financiers hebben andere manieren om toch een goed beeld te krijgen van of het verantwoord is om een leasecontract af te sluiten met een ondernemer. Er wordt in plaats van naar de jaarcijfers gekeken naar de volgende aspecten:

Een geschikte auto
Voor de goedkeuring van je leaseaanvraag is het belangrijk dat je kiest voor een auto die goed past bij jouw bedrijf.

Aanbetaling
Kun je misschien een aanbetaling doen? Daarmee verhoog je je kans op een positieve reactie. Hiermee verlaag je namelijk het leasebedrag en daarmee ook het risico dat de financier loopt. Daarnaast betaal je ook nog eens minder rente!

Inruil
Heb je misschien een auto die je ter inruil kunt aanbieden? Deze auto wordt eveneens beschouwd als een aanbetaling.

Aanschafprijs en startdatum onderneming
Er kan ook gekeken worden naar de aanschafprijs in combinatie met het kredietbedrag. Bestaat je onderneming al wat langer en doe je een aanvraag voor een niet al te dure auto, dan is de kans groter dat jaarcijfers niet noodzakelijk zijn.

Hoe kan ik een auto zakelijk leasen?

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn voor het leasen van een bedrijfsauto? Neem dan hier contact met ons op. We geven je graag kosteloos en onafhankelijk advies voor het vinden van jouw beste zakelijke leasedeal. Ook voor al jouw vragen staat ons team voor je klaar.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws