Leaseauto’s vergelijken:
waar moet je op letten?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Leaseauto vergelijken waar moet je op letten

Leaseauto’s vergelijken: waar moet je op letten?

Een zakelijke auto is voor veel ondernemers een noodzaak. Je moet mobiel zijn om je onderneming in de lift te helpen. De keuze voor een zakelijke leaseauto is zo gemaakt, want dat biedt veel voordelen. Je rijdt in een auto waar je op kunt vertrouwen, waardoor je geen kansen misloopt. Kies voor een leaseauto die het imago van je zaak reflecteert, bijvoorbeeld duurzaam, professioneel en kwaliteit. We helpen je hier op weg met leaseauto’s vergelijken en vertellen je meer over waar je op moet letten.

Professioneel, kwaliteit en transparant

Dat zijn drie waarden waar je op kunt rekenen als je gebruikmaakt van onze onafhankelijke leasevergelijker. Neem daarbij ook nog eens in ogenschouw dat deze service voor jou steeds kosteloos is. Onze lease-adviseurs hebben jarenlange ervaring binnen de leasewereld. We vergelijken niet zomaar alle beschikbare leaseauto’s voor je, maar alleen de auto’s van hoogwaardige leasemaatschappijen waar kwaliteit en service verzekerd zijn. Bovendien werken we transparant en onafhankelijk. Je betaalt niets voor onze service. We ontvangen enkel een eenmalige vergoeding van de leverende leasemaatschappij. Onze relatie met de leasemaatschappijen is geheel onafhankelijk; welke aanbieder je kiest, dat maakt voor ons geen verschil.

Bespaar door leaseauto’s te vergelijken

Hoe doe je dat, een geschikte en betaalbare zakelijke leaseauto vinden? Het aanbod aan zakelijke leaseauto’s is enorm. Begin er maar aan om de beste deal te vinden. Dat is geen eenvoudige klus. Dat is waar wij op inspringen en waarmee we jou kunnen helpen. Je kunt rekenen op:

  • Specialistische kennis van de zakelijke leasemarkt
  • 40 jaar ervaring in de leasebranche
  • 100% onafhankelijke leasevergelijker
  • Aanzienlijke besparing op je leasekosten
  • Je sluit via ons altijd de beste lease deal.

We vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent bij het nemen van je beslissing. Alleen dan kun je er helemaal zeker van zijn dat je voor de beste lease deal tekent. We geven je daarom graag alvast wat meer informatie.

Leaseauto’s vergelijken; waarop letten?

We geven je hier kort een overzicht van de zaken waar je op moet letten bij het vergelijken van zakelijke leaseauto’s:

1. Welke leasevorm kies je?
Ruwweg kun je kiezen tussen operational lease en financial lease. De eerste variant betekent dat je de auto in bruikleen neemt en daarvoor maandelijks een vast bedrag betaalt. Aan het einde van de leasetermijn lever je de auto in. Dit betekent veel gemak

en zekerheid over de kosten. Financial lease is een manier om een auto te financieren, die uiteindelijk eigendom wordt van je onderneming. Dit brengt ons bij het volgende punt; de fiscale voordelen

2. Fiscale voordelen

Wil je als zakelijke rijder optimaal genieten van de fiscale voordelen van een auto van de zaak, dan kies je voor financial lease. De leaseauto komt dan direct op de balans van je onderneming te staan. Je kunt bovendien ook een beroep doen op diverse fiscale regelingen. Dat wil niet zeggen dat financial lease altijd de beste oplossing is voor ondernemers. Wat voor jou ideaal is, hangt van meerdere factoren af. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

3. Lengte van de contractduur

Het maandelijks tarief van je zakelijke leaseauto is ook afhankelijk van de contractuur. Voorheen waren leasecontracten van vier of vijf jaar heel gebruikelijk. Wil je wel zo lang vastzitten aan een leasecontract? Is dit geen probleem, dan kun je vaak mooiere auto’s rijden tegen een lager maandtarief. Een lang contract brengt echter wel een groter financieel risico met zich mee. Er bestaan tegenwoordig ook flexibelere shortlease contracten. Wat de beste keus is, hangt van jouw persoonlijke situatie af.

4. Eisen waaraan de leaseauto moet voldoen

Maak voordat je leaseauto’s gaat vergelijken een overzicht van de voorwaarden waaraan jouw auto moet voldoen. Houd hierbij rekening met het doel waarvoor je de auto gaat gebruiken; personenvervoer, materialen, gereedschappen, lange ritten of korte ritten. Welke accessoires en extra’s mogen echt niet missen? Met deze criteria in je achterhoofd ga je leaseauto’s vergelijken.

5. Het bijtellingspercentage

Houd er rekening mee dat je met een zakelijke leaseauto te maken krijgt met bijtelling als je per jaar meer dan 500 km privé rijdt. In 2021 betaal je 22% bijtelling voor benzine-, diesel- en hybride-auto’s. Voor volledig elektrische auto’s geldt een bijtelling van 12% over de eerste € 40.000,- van de cataloguswaarde. Daarna betaal je eveneens 22%.

6. De ‘kleine lettertjes’ in het contract
Wat we hier bedoelen zijn de details in het leasecontract, waarvan het belang vaak over het hoofd wordt gezien. Mensen komen er vaak te laat achter dat hun contract goedkoop was, omdat er nadelige afspraken in stonden bij onvoorziene situaties.

Denk aan zaken als pechhulp. Is deze inbegrepen en geldt deze ook in het buitenland? Wat zijn de consequenties als je het leasecontract om bepaalde redenen eerder opzegt? Welk tarief hanteert de leasemaatschappij voor meer-kilometers? Weet dus waar je voor tekent, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Hulp bij leaseauto’s vergelijken?

Neem hier contact met ons op. Onze Lease Adviseurs helpen je met het maken van de beste afwegingen en het vinden van jouw beste lease deal. Zo rijd je altijd met de beste prijs én de beste voorwaarden!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws