Is shortlease duurder dan
reguliere lease?

Geschatte leestijd: 2,5 minuut

Is shortlease duurder dan reguliere lease

Is shortlease duurder dan reguliere lease?

Ja, in de meeste gevallen is shortlease duurder dan reguliere lease. Dit verschil hoeft echter niet groot te zijn, omdat je vaak kunt profiteren van interessante aanbiedingen. De shortlease markt is sterk in opkomst en leasemaatschappijen pakken uit met mooie shortlease deals. Met shortlease voorkom je dat je jarenlang vastzit aan een leasecontract, waardoor je misschien uiteindelijk meer uitgeeft dan dat je zou willen. Het kan dus in jouw situatie voordeliger zijn om te kiezen voor shortlease.

Duurder, maar wel flexibeler

Heb je voor een korte tijd een auto nodig, bijvoorbeeld voor een nieuw kortlopend project dat je hebt aangenomen? Moet je hiervoor mobiel zijn en representatief voor de dag komen? Dan kan het voor kortere tijd auto leasen een uitstekende oplossing zijn. Je zult ontdekken dat het wel meer kost dan een langdurige leaseconstructie, maar de flexibiliteit die hiertegenover staat, is ook veel waard! Shortlease contracten hebben een looptijd van minimaal één of twee maanden, daarna is het contract per dag op te zeggen.

‘Hoe zit het met een auto huren?’

Dat is een vraag die we veel horen van mensen die gedurende een korte periode een betrouwbare auto nodig hebben. ‘Is huren eigenlijk niet hetzelfde als shortlease?’ Ja, in de basis is dit hetzelfde. Zowel bij shortlease als autohuur gaat het in principe om een huurovereenkomst tussen de autoverhuurder of leasemaatschappij en jou. Het verschil tussen shortlease en huur is dat het bij shortlease altijd om een overeenkomst van minimaal 30 dagen gaat. Een auto huren kan ook per week of per dag. Een auto huren, is dan ook weer iets duurder dan een shortlease deal.

Shortlease is operational lease

Wanneer we het over autolease hebben, dan denken sommige mensen dat de auto hun eigendom wordt. Bij shortlease is dat niet het geval. Het gaat hier om operational lease, waarbij je een vast bedrag per maand betaalt. Wanneer je de auto niet meer nodig bent lever je hem gewoon in bij de leasemaatschappij. Dit is dus wat anders dan financial lease. Hier gaat het om een financieringsvorm voor een auto. Je lost elke maand een bedrag af, je betaalt rente en aan het einde van de looptijd van het leasecontract is de auto van jou.

Voordelig huurcontract van minimaal 30 dagen

Shortlease is kortgezegd een voordelig huurcontract van minimaal 30 dagen. Je betaalt per maand wat meer dan voor een langdurig leasecontract, maar daarvoor in de plaats geniet je van meer flexibiliteit. Hiermee voorkom je dat je vastzit aan een jarenlang contract, dat je misschien niet kunt betalen. Je loopt met een shortlease contract dus veel minder financieel risico. Hoewel shortlease dus duurder is dan reguliere lease, kun je toch voordelig uit zijn door op jacht te gaan naar interessante aanbiedingen.

Meer weten over shortlease en reguliere lease?

Neem dan hier contact met ons op en doe een beroep op onze jarenlange expertise en ervaring in de mobiliteitsbranche. Daarnaast bekijken we graag samen met je naar wat in jouw situatie de beste optie is. Voor je het weet heb je een voordelige shortlease auto gevonden, die perfect bij je past! Onze service is geheel kosteloos.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws