Hoe zit het met de schadevrije
jaren bij zakelijk leasen?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zakelijk leasen schadevrije jaren

Zakelijk leasen en de schadevrije jaren

Een van die dingen waar niet iedereen bij stilstaat als men een auto zakelijk gaat leasen, zijn de schadevrije jaren. Toch is het belangrijk om je ervan bewust te zijn hoe dit allemaal in elkaar steekt. Wij willen dat je bij het sluiten van je lease deal tot in de details op de hoogte bent van wat dit allemaal inhoudt. Hoe zit dat dan met schadevrije jaren bij zakelijk leasen? We leggen je het graag uit.

Schadevrije jaren bij zakelijk leasen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, als je een zakelijke leaseauto rijdt, dan bouw je geen schadevrije jaren op. De auto staat op naam van de leasemaatschappij of van de zaak. Toch hoeft dat niet te betekenen dat, als je straks wilt overstappen op een eigen auto, je hierdoor volledig wordt benadeeld. Je kunt na afloop van je leasecontract namelijk bij de leasemaatschappij een leaseschadevrij verklaring aanvragen met daarin de periode dat je schadevrij hebt gereden. Op die manier bestaat de kans dat je evengoed een korting krijgt bij het afsluiten van een verzekering voor je eigen auto.

Einde leasecontract en een eigen auto aanschaffen

De leaseverklaring die je hebt aangevraagd bij de leasemaatschappij kun je gebruiken bij het verzekeren van een je eigen auto. Op basis van deze schadevrij verklaring kan de verzekeringsmaatschappij vaststellen hoeveel schadevrije jaren je krijgt. Hier hangt dus vanaf hoe groot de korting is op de premie van je autoverzekering. Er bestaan hiervoor geen standaard tabellen, deze korting kan per verzekeraar verschillen. Het is dus raadzaam om je vooraf goed te informeren en diverse verzekeraars te vergelijken.

Let op: mogelijk meer schadeclaims dan gedacht

We willen je er wel op attent maken, dat leasemaatschappijen kleine beschadigingen aanmerken als niet verhaalbare schade. Een klein krasje, waarvoor je als eigenaar van een auto waarschijnlijk geen claim indient, deze heeft de leasemaatschappij zeer waarschijnlijk wel aangemerkt als niet verhaalbare schade. Dit kan ertoe leiden dat er op je schadevrij verklaring meer schade staat dan je had gedacht. Dit zorgt ervoor dat je minder schadevrije jaren krijgt van je autoverzekeraar, dan je had gehoopt. Schadevrije jaren bij zakelijk leasen zijn dus mogelijk als je overstapt naar een eigen auto, maar het aantal jaren zijn vaak iets minder dan verwacht.

Opgebouwde schadevrije jaren bij zakelijk leasen?

We kunnen het verhaal ook omdraaien, want wat gebeurt er bijvoorbeeld met je schadevrije jaren die je hebt opgebouwd als je van een eigen auto overstapt naar zakelijk leasen? In een dergelijke situatie bieden sommige leasemaatschappijen je de mogelijkheid om je opgebouwde schadevrije jaren mee te nemen. Zij zullen deze controleren in het Roy-data systeem. Vervolgens zullen ze op basis hiervan jouw leasebedrag vaststellen.

Meer weten?

Wil je graag alles weten over wat er komt kijken bij zakelijk leasen of persoonlijk lease advies voor jouw situatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het team van debesteleasedeal.nl helpt je graag verder.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws