Goedkoop auto leasen: welke oplossingen zijn er?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Goedkoop auto leasen

Goedkoop een auto leasen: wat is er mogelijk?

Waar kijk jij naar als je een auto gaat leasen? Wil je vooral gewoon zo goedkoop mogelijk een auto leasen, dan ben je hier op de juiste plek voor meer informatie over wat er allemaal mogelijk is. Goedkoop een auto leasen is interessant voor zzp’ers, starters, en eigenlijk voor iedereen. Het voordeel hiervan is dat je niet ineens een grote som geld hoeft neer te tellen. Aan de andere kant wil je ook niet jarenlang vastzitten aan een hoog maandtarief. Goedkoop een auto leasen: wat is er mogelijk? We geven hier antwoord op deze vraag.

Wel een leaseauto, maar zo min mogelijk financieel risico

Een leaseauto kan een goede optie zijn als je wel een auto nodig hebt, maar geen groot gat wilt slaan in je spaargeld. Mocht je onverwachts te maken krijgen met financiële tegenvallers of is het nodig om te investeren, dan heb je altijd genoeg geld achter de hand. Zeker nu het coronavirus veel zekerheden heeft weggenomen, is het nog belangrijker om financieel verantwoorde beslissingen te nemen. Is het noodzakelijk om goed mobiel te blijven om je zaak te laten groeien, dan mag een auto niet ontbreken. Bovendien is het nu verstandiger om je per auto te verplaatsen, dan met het openbaar vervoer, vanwege het besmettingsgevaar. We bespreken hieronder enkele goedkope oplossingen om een auto te leasen.

Kies voor een zuinig model leaseauto

Een van de meest voor de hand liggende mogelijkheden is op zoek gaan naar een zo zuinig en voordelig mogelijk model leaseauto. Weeg af welke karakteristieken echt belangrijk zijn voor jouw nieuwe leaseauto. Onze mobiliteitsadviseurs kunnen je hierbij helpen. Zij doen dit geheel kosteloos en zijn niet verbonden aan een specifieke leasemaatschappij, waardoor ze onafhankelijk zijn. Het gaat om eerlijk en transparant advies.

Operational of financial lease: wat is voordeliger?

Operational lease is vergelijkbaar met autohuur en financial lease met huurkoop. Bij financial lease ben je in tegenstelling tot operational lease verantwoordelijk voor bijkomende kosten, zoals onderhoud, belastingen en verzekeringen. Dit biedt extra zorgen en risico’s, maar doordat je veel zelf in de hand hebt, kan dit juist ook goedkoper uitvallen. Je loopt bij financial lease wel een restwaarderisico. Aan de andere kant geniet je bij financial lease wel weer van diverse fiscale voordelen. Wil je bovenal zekerheid? Dan is operational lease een beter idee. Op de brandstof na zijn alle kosten inbegrepen in een vast maandbedrag. Je weet exact waar je aan toe bent.

Goedkoop een auto leasen via occasion lease

Als je budget erg krap is, denk dan ook eens aan een tweedehands auto leasen. Zeker als je weinig waarde hecht aan de nieuwste modellen, kan dit een budgetvriendelijke oplossing zijn. Een ander groot voordeel van een occasion leasen, is dat de looptijd van het leasecontract korter is. Dat betekent dat je minder financieel risico loopt. Bovendien staat de occasion meteen voor je klaar en heb je niet te maken met lange levertijden. Dat kan een belangrijke afweging zijn als je snel de weg op wilt. Let op: een occasion lease is niet per definitie goedkoper. Ook voor deze manier van leasen is het essentieel om alle contractvoorwaarden goed te doorgronden en goede vergelijkingen te maken.

Misschien dat shortlease een goede oplossing is?

Shortlease wordt niet meteen geassocieerd met goedkoop. Doordat je een auto voor een korte periode leaset, bijvoorbeeld voor enkele maanden, kan het maandtarief hoger liggen. Waarom we je hier toch deze suggestie geven, is omdat het andere interessante voordelen kan bieden. Vanwege het kortlopende contract van minimaal een of twee maanden loop je geen grote financiële risico’s, zoals bij een langlopend contract. Hoe staat jouw zaak er over een half jaar of een jaar voor? Is de toekomst onzeker? Dan kan shortlease een ideale tijdelijke oplossing zijn. Je kunt dit contract na één of twee maanden probleemloos per dag opzeggen. Wordt de leaseauto te duur of heb je even geen auto nodig, dan zeg je het contract zonder consequenties op.

Goedkope auto leasen met leasecontract op maat

Het allerbelangrijkste bij goedkoop een auto leasen is een leasecontract op maat. We begrijpen dat het tarief zwaar weegt, maar baseer je keuze voor een leaseauto nooit alleen op de prijs. Vergeet niet om de kleine lettertjes in het leasecontract te checken. Wat als je genoodzaakt bent om vroegtijdig het contract op te zeggen, wat zijn dan de financiële consequenties? Hoe zijn de bijkomende kosten geregeld, zoals pechhulp en vervangend vervoer? Vergelijk alle mogelijkheden die binnen jouw budget vallen nauwkeurig om zo te ontdekken wat de voordeligste en beste leasedeal is. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken, doe dan een beroep op de deskundigheid van onze lease-experts! Deze service is geheel gratis.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws