Waar moet je op letten wanneer
je zakelijk een auto gaat leasen?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Auto zakelijk leasen hoe werkt dat

Auto zakelijk leasen: hoe werkt dat?

Hoe gaat dat nu precies in zijn werk, een auto zakelijk leasen? Iedereen heeft weleens wat over auto leasen gehoord, maar als je dan zelf overweegt om deze stap te nemen, wil je daar natuurlijk het fijne van weten. Daarvoor ben je bij ons op de juiste plek. We zullen hier stap voor stap uitleggen hoe een auto zakelijk leasen werkt. Je hoeft dit proces in ieder geval niet alleen te doorlopen. We staan hier voor je klaar om je hierin volledig te begeleiden. Deze service is geheel kosteloos en onafhankelijk.

Stap 1: Welke leasevorm past bij mij?

De belangrijkste afweging is of je wilt dat de auto na de leasetermijn jouw eigendom wordt of dat je de leaseauto daarna inlevert. In het eerste geval kies je voor financial lease en komt de auto op de balans van je zaak te staan. In het tweede geval gaat het om operational lease en wordt de auto niet bij het vermogen van je bedrijf geteld en blijft hij eigendom van de leasemaatschappij. Daarnaast kunnen ook de voorwaarden per leasemaatschappij uiteenlopen en zijn er diverse andere flexibele mogelijkheden. Ben je bijvoorbeeld voor een kortere periode op zoek naar een leaseauto? Of wil je een flexibel contract dat je vaak al na één maand kunt opzeggen? Dan is shortlease misschien de perfecte oplossing voor jou! Op onze website vind je gedetailleerde informatie over de mogelijke leasevormen.

Stap 2: Wat is het doel van je zakelijke leaseauto?

Denk na over voor welk doel je de leaseauto gaat inzetten. Gaat het bijvoorbeeld om een auto als vervoermiddel naar en van klanten? Het kan ook zijn dat je vaak grote pakketten, materialen of gereedschap moet transporteren. In dat geval ben je beter af met een bestelauto.

Stap 3: Aan welke voorwaarden moet jouw leaseauto voldoen?

Daarnaast zijn er nog allerlei andere overwegingen die je moet maken. Door een zo duidelijk mogelijk beeld te scheppen van wat je nodig hebt, kun je gerichter gaan zoeken naar een passende zakelijke leaseauto. Denk na over de volgende punten:

  • Beschikbaar bedrag per maand
  • Looptijd van het leasecontract
  • Aantal kilometers per jaar
  • Brandstof of elektrisch
  • Voorkeur voor automerk
  • Wel of geen bijtelling
  • CO2-uitstoot
  • Luxe extra’s

Heb je moeite met het bepalen van wat voor jou echt belangrijk is? Of wil je over bepaalde thema’s meer weten? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen. We geven je graag gratis en onafhankelijk advies over een auto zakelijk leasen.

Stap 4: Leaseauto’s en leasemaatschappijen vergelijken

Weet je eenmaal wat je wilt? Dan is het tijd om je zoektocht naar de beste leasedeal te starten. Je zult algauw merken dat dat een hele klus is. Zelf alle leasemaatschappijen vergelijken en voorwaarden uitpluizen is erg complex. Hoe moet dat nou? Zeker als je nieuw bent op deze ingewikkelde markt, dan kun je wel wat expertise gebruiken. Wees gerust, want dat hoeft helemaal niets te kosten. Ook daarvoor staan de experts van debesteleasedeal.nl graag voor je klaar. Zij helpen je met het uitpluizen van de voorwaarden en geven onafhankelijk advies. Daarmee bespaar je jezelf veel zorgen en weet je dat je altijd de beste beslissing neemt.

Stap 5: De beste lease deal werkelijkheid maken

Nadat je verschillende opties hebt ontvangen op basis van jouw specifieke wensen is de vergelijking zo gemaakt. Onze experts spreken alles met je door en kunnen eveneens al het geregel met de leasemaatschappij op zich nemen. Binnen korte tijd heb jij de perfecte match gevonden en kun je wegrijden in je nieuwe zakelijke leaseauto. Je bent niets verschuldigd aan debesteleasedeal.nl. Onze service is steeds geheel kosteloos. Wij ontvangen een eenmalige vaste vergoeding van de leasemaatschappij, waarmee jij een deal sluit. We hebben dan ook geen voorkeur voor een specifieke leasemaatschappij, zodat we steeds objectief kunnen blijven.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws