Een 2dehands auto zakelijk leasen:
interessant of niet?

Geschatte leestijd: 3 minuten

2dehands auto zakelijk leasen

2dehands auto zakelijk leasen

Een 2dehands auto zakelijk leasen kan interessant zijn. Bij een auto van de zaak denken de meeste mensen aan een nieuwe auto, maar vandaag de dag zijn er ook uitstekende 2dehands auto’s beschikbaar om zakelijk te leasen. Ontdek hier diverse redenen waarom 2dehands zakelijk leasen interessant kan zijn.

Financieel voordelig

De allerbelangrijkste reden waarom een 2dehands zakelijk leasen interessant is, is omdat het simpelweg goedkoper kan zijn. Als ondernemer moet je uiteraard op de kleintjes blijven letten. Hoewel een auto van de zaak essentieel kan zijn voor je bedrijf, is het ook een kostenpost. Om deze kosten te drukken is het voor jou misschien een goed idee om in plaats van een compleet nieuwe auto een 2dehands auto zakelijk te leasen. Steeds meer leasemaatschappijen bieden jonge occasions aan van tussen de één en drie jaar oud, die uitstekend dienst kunnen doen als betrouwbare en representatieve auto van de zaak.

Meer flexibiliteit, geen langdurig leasecontract

Een gloednieuwe auto zakelijk leasen betekent vaak een leasecontract met een looptijd van 36 tot 60 maanden. Misschien vind je dat een te groot risico. Of is jouw perfecte auto nog niet op de markt, maar heb je wel nu meteen een zakelijke leaseauto nodig? Dan kan een occasion auto zakelijk leasen interessant zijn als tijdelijke oplossing. Je bent op deze manier flexibeler en je loopt minder financieel risico. Doorgaans wordt er voor 2dehands zakelijke leaseauto’s een leasecontract afgesloten met een korte looptijd tegen het leasetarief van een lang lopend contract. Een interessante leaseoptie, waar veel ondernemers voor kiezen.

Profiteer van een lagere bijtelling

Rijd je met je zakelijke leaseauto meer dan 500 privékilometers, dan moet je bijtelling betalen. Deze kosten kunnen flink oplopen, zeker als je een nieuw en duur model rijdt. Het kan dan interessant zijn om een jonge 2dehands auto zakelijk te leasen. Het percentage van de bijtelling wordt namelijk bepaald wanneer de leaseauto voor het eerst wordt geregistreerd. Deze bijtellingspercentage is dan 5 jaar geldig. Daarna wordt opnieuw de bijtelling vastgesteld. Stel dat je een 2dehands Tesla gaat leasen die eind 2019 op kenteken is gezet, dan kun je nog tot 2025 genieten van het lage bijtellingspercentage van 4% tot € 45.000,-, daarboven 22%, terwijl je voor een nieuw model uit 2020 8% tot € 40.000,- , daarboven 22% bijtelling zou moeten betalen.

2dehands auto’s vaak direct leverbaar

Nog een reden waarom 2dehands zakelijk leasen interessant kan zijn, is als je snel de weg op moet. Ineens heb je als ondernemer een droomklus te pakken. Die kans mag je niet laten lopen. Wie weet is dit wel de springplank voor je carrière! Dan is er één ‘maar’; je hebt eigenlijk liever nog gisteren dan vandaag een zakelijke leaseauto nodig. Je hebt geen tijd om op je gemak te wachten op een nieuw model waar je hart sneller van gaat kloppen of om uitgebreid jouw perfecte auto samen te stellen. Je hebt een zakelijke leaseauto nodig die direct leverbaar is. Dan biedt 2dehands zakelijk leasen uitkomst.

Vragen over 2dehands auto leasen? Neem gerust contact op

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen over 2dehands auto leasen? aarzel niet en neem gerust contact met ons op. We geven je graag onafhankelijk leaseadvies zodat jij goed geïnformeerd de weg op gaat.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws