Zakelijke leaserijders niet blij
met verlaging maximumsnelheid

Leestijd: 2 minuten

Maximumsnelheid 100 zakelijke leaserijders

Verlaging maximumsnelheid: zakelijke leaserijders niet blij

Om de stikstofuitstoot in ons land te verlagen heeft het kabinet besloten dat de maximumsnelheid op snelwegen wordt verlaagd naar 100 km per uur. Als compromis mag er wel tussen 19:00 en 06:00 uur 130 km gereden worden op de wegen waar dat voorheen was toegestaan. De Vereniging Zakelijke Rijders peilde wat hun leden van deze maatregel vonden. We kunnen meteen verklappen dat ze hier niet blij mee zijn.

Wat vinden zakelijke rijders hiervan?

Uit een online peiling van de Vereniging van Zakelijke Rijders blijkt dat 70% niet blij is met de maatregel van het kabinet om de maximumsnelheid te verlagen naar 100 km per uur om de uitstoot van stikstof te reduceren. Daarbij gaf 22% van de leden aan dat ze de voorkeur hebben voor een autoloze zondag, maar 47% vindt beide maatregelen niets. Slecht 8% kan zich wel vinden in beide maatregelen. Ruim 1.000 leden gaven online hun mening in deze peiling.

“Stop met het pesten van de automobilist”

Dat zegt Jan van Delft de voorzitter van de Vereniging Zakelijke Rijders. Hij verklaart dat zakelijke rijders gemiddeld 40.000 km per jaar rijden en hij benadrukt dat zij voornamelijk in moderne en schonere benzine- en dieselauto’s rijden. Bovendien is het aandeel aan volledig zakelijke elektrische auto’s dit jaar toegenomen naar 17%. Automobilisten met een elektrische auto dwingen om 100 km per uur te rijden heeft totaal geen invloed op het verminderen van de stikstofuitstoot. Jan van Delft zegt daarom dat dit alleen maar een vorm van symboolpolitiek is.

Bereikbaarheid komt in het geding

Voor zakelijke rijders is mobiliteit en bereikbaarheid van essentieel belang. De verlaging van de maximumsnelheid staat hier haaks op. De Vereniging Zakelijke Rijders is een actieve deelnemer van de Mobiliteitsalliantie, bestaande uit alle belanghebbenden met betrekking tot mobiliteit. Afgelopen zomer stelde deze alliantie het DeltaPlan 2030 voor, waarin Vereniging Zakelijke Rijders zich juist inzet voor het verbeteren van mobiliteit en bereikbaarheid voor het zakenleven in ons land.

Wanneer we definitief van 130 naar 100 km per uur moeten gaan rijden is nog onbekend.

Direct persoonlijk advies.

Gratis en vrijblijvend.

Waarom anderen voor ons kiezen

  • Expert in zakelijke lease
  • 20 jaar ervaring en 100% onafhankelijk
  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Je ontvangt altijd de beste lease deal

Kantoor debesteleasedeal

debesteleasedeal.nl
Machlaan 5
9761 TK Eelde

KvK-nummer: 70932867
BTW-nummer: NL858516044B01

Delen via:

Misschien ook interessant om te lezen

Bestelbus kopen of leasen?

De voor- en nadelen van een bestelbus zakelijk leasen Leestijd: 3 minuten Bestelbus kopen of leasen?Yes, je bedrijf zit in de lift! Je harde werken wordt beloond. Dat geeft je als ondernemer een [...]

Ga naar de bovenkant