Zo verhoog je het bereik van jouw
elektrische auto

Leestijd: 2 minuten

Tips actieradius vergroten elektrische auto

Tips voor het verhogen van je actieradius

Ondanks dat het bereik van elektrische auto’s steeds groter wordt, blijft het toch nog een aardige planning om lange afstanden te rijden. Zeker als je op vakantie wilt met een volledig elektrische auto. In deze blog geven we een aantal tips om de actieradius te vergroten.

Tip 1. Plan je rit vooruit

Wanneer je een lange rit moet maken met een elektrische (lease)auto, zorg dan dat je jouw reis goed plant. Zo is rijden tijdens de spits een echte energievreter. Filerijden komt niet ten goede van de actieradius.

Tip 2. Constante snelheid met cruise control

Met een constante snelheid rijd je meer kilometers. Gebruik de cruise control dus als het mogelijk is. Zo rijd je ook nog eens ontspannen, voorkom je snelheidsboetes en kom je uitgerust(er) aan op jouw vakantiebestemming. Gewoon doen dus.

Tip 3. Zet onnodige stroomverbruikers uit

Zet de verwarming uit, dat scheelt enorm in het accuverbruik. Hopelijk heb je de verwarming weinig tot niet nodig deze zomer. Mocht dit toch het geval zijn, verwarm de auto dan voor als deze aan de laadpaal staat. Wees ook zuinig met de airco. Dit kan 5 tot 10% invloed hebben op de actieradius.

Tip 4. Check regelmatig je bandenspanning

Als de banden een te lage bandenspanning hebben, zorgt dit voor meer rolweerstand. De motor moet harder werken en dit komt uiteraard niet ten goede van de actieradius.

Tip 5. Neem geen onnodig gewicht mee

Zeker met een vakantie is de verleiding groot om veel spullen mee te nemen. Vaak worden er ook onnodige spullen ingepakt. Alle kleine beetjes helpen en een zwaardere auto verbruikt nu eenmaal meer elektriciteit.

Fijne vakantie toegewenst!

Direct persoonlijk advies over jouw mobiliteitsvraagstuk.

Je ontvangt altijd de beste lease deal.

Waarom anderen voor ons kiezen

  • Expert in zakelijke lease
  • 20 jaar ervaring en 100% onafhankelijk
  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Je ontvangt altijd de beste lease deal

Kantoor debesteleasedeal

debesteleasedeal.nl
Machlaan 5
9761 TK Eelde

KvK-nummer: 70932867
BTW-nummer: NL858516044B01

Delen via:

Misschien ook interessant om te lezen

Shortlease zakelijk

Operational lease