Zakelijk een auto leasen voor 1 jaar: kan dat en hoe werkt het?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zakelijk 1 jaar leasen

Voor 1 jaar zakelijk een auto leasen: wat zijn de mogelijkheden?

Een betaalbare leaseauto waar je op kunt vertrouwen en tegelijkertijd niet vastzitten aan een langlopend leasecontract? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk. De wereld van zakelijk leasen is de laatste jaren veel flexibeler geworden, om in te kunnen springen op de behoeften en wensen van ondernemers van nu. Er bestaan inmiddels veel interessante mogelijkheden voor zakelijk leasen gedurende 1 jaar. Wat zijn de mogelijkheden van het auto leasen anno 2021?

De mobiliteitsbehoefte van ondernemers

Het ondernemerslandschap is flink veranderd. Kijk maar eens naar de enorme toename van het aantal zzp’ers. Er zijn veel kleine ondernemers bijgekomen, waardoor het ondernemerslandschap veelzijdiger en flexibeler is geworden. Dit weerspiegelt zich ook in de mobiliteitsbehoefte van ondernemers. De landlopende en starre leasecontracten van grote bedrijven voldoen niet aan de wensen van de kleine ondernemers en zzp’ers. Er is vraag naar meer flexibiliteit, maar die moet natuurlijk wel betaalbaar blijven.

Steeds meer leasemaatschappijen bieden shortlease aan. Stel je voor dat je als zzp’er een nieuw project krijgt voorgeschoteld om je in vast te bijten. Hier ben je een jaar mee zoet. Dit is dé kans om je carrière in de lift te helpen. Maar wacht eens, je hebt hiervoor wel een auto nodig. Je hebt helaas geen auto tot je beschikking en ook geen budget om er stel op sprong een te kopen. Een jarenlang leasecontract is te risicovol. In een dergelijke situatie kan vandaag de dag zakelijk leasen voor 1 jaar uitkomst bieden. Dat doe je door een shortlease contract af te sluiten. Dit is bovendien een goede manier om kennis te maken met de leasewereld en om er zonder veel risico achter te komen of zakelijk leasen iets voor jou is!

Welke shortlease mogelijkheden zijn er?

Shortlease is een vorm van operational lease. Dit betekent dat je als het ware een auto zakelijk huurt voor een korte periode. Dat is tegenwoordig bij diverse leasemaatschappijen al mogelijk vanaf 1 maand. Voor veel ondernemers is het interessant om zakelijk te leasen gedurende 1 jaar. Bij een dergelijk leasecontract kun je na een jaar probleemloos en kosteloos je leaseauto inleveren. Op deze manier houd je kapitaal over voor andere investeringen. Een leaseauto bied je veel gemak en je weet steeds wat je per maand kwijt bent aan kosten.

Voor wie is zakelijk leasen 1 jaar interessant?

Zakelijk leasen 1 jaar kan een goede oplossing zijn voor onder andere:

  • Zzp’ers
  • Mkb’ers
  • Startende ondernemers
  • Detacheringsbureaus

Voordelig zakelijk leasen 1 jaar

Hoe zit het met de kosten van zakelijk leasen met een 1-jarig leasecontract? Doordat steeds meer ondernemers op zoek zijn naar flexibele oplossingen, zijn er ook steeds meer aantrekkelijke shortlease deals te vinden. Bovendien kun je de kosten ook drukken door bijvoorbeeld een jonge occasion te leasen. Dit zijn meestal auto’s jonger dan drie jaar, die in perfecte staat zijn, maar die je wel een stuk goedkoper kunt leasen. Meer weten? Schroom dan niet om hier jouw vragen over zakelijke lease op ons af te vuren.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws