Wat zijn de kosten wanneer je
kiest voor shortlease?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat kost shortlease

Wat kost shortlease?

Hoe zit dat nu precies met een shortlease auto? Is dat niet gewoon autohuur en daardoor tegelijkertijd erg duur? Dat zijn vragen die we veel horen als we het hebben over shortlease. We gaan er in dit artikel graag wat verder op in, want de realiteit is genuanceerder. Shortlease is een populaire nieuwe leasevorm, die in veel situaties mooie voordelen biedt. We geven je hier antwoord op de vraag; wat zijn de kosten van shortlease?

De kosten van shortlease

Shortlease wordt vaak direct geassocieerd met duur. Het is echter goedkoper dan een auto huren. Heb je een auto nodig gedurende een maand, dan is shortlease een veel voordeligere keus dan huur. Bij shortlease zitten alle kosten in het maandelijkse leasebedrag inbegrepen, op de brandstof na. Onderhoudskosten, verzekeringen, hulpdienst bij pech of schade en wegenbelasting; je hebt er bij het afsluiten van een shortlease deal geen omkijken naar. Het gaat hier om een vorm van full operational lease. Hoeveel het leasen van een auto kost, is grotendeels afhankelijk van jouw wensen.

Hoe kun je de kosten van shortlease drukken?

Je kunt om de kosten te drukken bijvoorbeeld voor een voordeliger model auto kiezen. Andere criteria waar je rekening mee kunt houden om goedkoper uit te zijn, zijn het aantal kilometers dat je verwacht te rijden. Een shortlease contract is meestal vanaf 1 maand, per dag opzegbaar zonder bijkomende kosten. Daarnaast bieden de meeste leasemaatschappijen de mogelijkheid om het contract aan te passen als je merkt dat je meer of minder kilometers maakt dan ingeschat.

Shortlease niet duur, wel praktisch

Zoals je ziet is shortlease niet duur in combinatie met de flexibiliteit die je krijgt. Daarnaast kun je genieten van enkele belangrijke voordelen, zoals het feit dat shortlease heel praktisch is vanwege de flexibele afspraken. De voordelen op een rij:

  • Rij een (bijna) nieuwe en representatieve auto
  • Vind snel een mobiliteitsoplossing
  • Geen bijkomende, onverwachte kosten
  • Zonder kosten en gedoe na een maand opzeggen
  • Auto komt niet op de balans van je onderneming

Vanwege deze voordelen is shortlease bij uitstek geliefd onder startende ondernemers, personeel met tijdelijke contracten, zzp’ers en in het geval van seizoensgebonden werkzaamheden. Is shortlease mogelijk ook iets voor jou?

De beste shortlease deal zonder gedoe

Het is belangrijk om een leasecontract af te sluiten met duidelijke voorwaarden en dit alles natuurlijk tegen een eerlijke prijs. Ook zit je niet te wachten op rompslomp. Dat is zeker niet te veel gevraagd. Shortlease is booming en daardoor merken we dat er steeds scherpere short lease deals zijn. We helpen je graag om de beste shortlease deal te vinden. Dit doen we geheel kosteloos. Bovendien zijn we niet verbonden aan één leasemaatschappij, waardoor ons advies neutraal is. Wil je meer weten? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws