Shortlease: wat is het en hoe
werkt het?

Shortlease: wat is het en hoe werkt het?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoe werkt shortlease

Hoe werkt shortlease?

Is jouw aandacht getrokken door de vele shortlease aanbiedingen van tegenwoordig, maar wil je hier graag eerst meer over weten? Dan ben je hier op de juiste plek. Want hoe zit dat nu precies; hoe werkt shortlease in de praktijk? Voor een kortere periode een auto leasen, waarbij je vrijwel nergens naar om hoeft te kijken? Dat is de laatste jaren een nieuw en steeds populairder fenomeen. Steeds meer mensen ontdekken shortlease en zijn hier heel enthousiast over. Ontdek hier waarom.

Wat is het verschil met ‘gewoon leasen’?

Het verschil tussen een ‘gewoon’ leasecontract en een shortleasecontract zit in de periode waarvoor je het contract afsluit. Tot voor kort was het de standaard om een leasecontract voor enkele jaren af te sluiten. Shortlease is een mooie middenweg tussen autohuur en een jarenlang leasecontract. Een shortleasecontract biedt alle voordelen van een leasecontract, zoals geen zorgen over reparaties, onderhoud, verzekeringen en belastingen. Alle extra kosten die komen kijken bij een auto, behalve de brandstof, zijn inbegrepen. Je leaset dan op basis van full operational lease. Er bestaan al shortleasedeals vanaf een maand. Daarbij kun je deze contracten gemakkelijker opzeggen.

Hoe werkt shortlease in de praktijk?

Je merkt het al, shortlease betekent dus korter en flexibeler leasen. In de praktijk werkt shortlease ongeveer op dezelfde manier als de bekende leasevormen.

Zo werkt shortlease:

  • Kies een auto die je aanspreekt
  • Bepaal hoelang je de auto nodig hebt
  • Schat hoeveel kilometers je gaat rijden
  • Vraag een of meerdere offertes aan
  • Analyseer welke leasedeal bij je past
  • Maak je keuze en teken het contract
  • Rijd weg in je droomauto.

Voor het afsluiten van het leasecontract voert de leasemaatschappij meestal een kredietcontrole uit, om er zeker van te zijn dat je kredietwaardig bent. Veel specialisten in shortlease bieden al leasecontracten aan vanaf een minimale looptijd van een maand. Verder wordt er gewerkt met korte opzegtermijnen, bijvoorbeeld een week of zelfs een dag. Meestal kun je na een maand je leasecontract gemakkelijk opzeggen.

Voor wie is shortlease bedoeld?

Shortlease blijkt voor steeds meer mensen goed te werken. Het is ideaal voor startende ondernemers en zzp’ers, die te maken hebben met onzekere situaties of kortlopende projecten, waarvoor ze tijdelijk een auto nodig hebben. Ook in het geval van seizoenswerk biedt shortlease een passende oplossing. Of misschien wil je, voordat je een langlopend leasecontract afsluit, zeker weten dat je de juiste auto kiest? Dan kun je via shortlease de auto die je op het oog hebt een tijdje uitproberen. Echte autoliefhebbers kunnen via shortlease binnen korte tijd verschillende gloednieuwe auto’s rijden.

Waarop letten bij shortlease?

Shortlease wordt dus vooral ingezet als een flexibele en tijdelijke oplossing voor een vervoersprobleem voor zowel de zakelijke rijder als voor particulieren. Heb je echter maar een paar dagen een auto nodig, dan is huren een beter idee. Het is niet aan te raden om jarenlang auto’s te leasen via shortlease, omdat je dan uiteindelijk veel duurder uit bent. Heb je via shortlease een auto gevonden, waar je helemaal weg van bent, dan is het soms mogelijk om het shortleasecontract om te zetten in een langlopende leasedeal.

Meer weten over hoe shortlease werkt?

Twijfel je over wat voor jou de beste leasevorm is? Wil je meer weten over de voor- en nadelen van shortlease in jouw specifieke situatie? Wij geven je graag persoonlijk, onafhankelijk en kosteloos advies, zodat je de juiste keuze maakt. Daarnaast helpen we je ook graag met alles wat er geregeld moet worden met de gewenste leasemaatschappij. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

100% vrijblijvend – Altijd de beste deal

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Leasevergelijker aanvragen

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

In de media

Misschien ook interessant om te lezen

Ga naar de bovenkant