Een hybride zakelijk leasen:
dit moet je weten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hybride auto zakelijk leasen

Hybride auto zakelijk leasen

Ben je op zoek naar een geschikte zakelijke leaseauto? Dan heb je misschien je gedachten al eens laten gaan over een elektrische auto. Twijfel je er nog over of dat voor jou op dit moment de juiste keuze is? Wat dacht je dan van een hybride auto zakelijk leasen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Dit type auto, dat een brandstofmotor combineert met een elektrische motor, wordt nog weleens vergeten in het lijstje met mogelijkheden voor een zakelijke leaseauto. Er zijn wel een aantal dingen die je moet weten, voordat je een hybride zakelijk gaat leasen.

Hoe werkt een hybride auto eigenlijk?

De meeste mensen hebben weleens van de term ‘hybride’ gehoord. Maar hoe werken deze auto’s? Dat blijkt toch nog niet iedereen te weten. Nu je op zoek bent naar een geschikte zakelijke leaseauto, is dit het juiste moment om eens dieper in deze materie te duiken. Belangrijk om te weten is dat de brandstofmotor de boventoon voert, ten opzichte van de elektrische motor. Ze werken wel samen om het energieverbruik te verminderen. Daarnaast kan de hybride auto energie opwekken, tijdens het remmen of als je bijvoorbeeld een heuvel af rijdt. Rijd je veel in de stad, waar je veel zult remmen en optrekken, dan zorgt dit systeem voor minder energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Uiteindelijk zul je toch meer rijden op brandstof, dan op stroom.

Welke voordelen biedt een hybride zakelijk leasen?

Ben je vaak en veel op weg, dan is een elektrische auto leasen voor jou misschien nog een risico. ‘Kun je wel steeds je auto op tijd en voldoende opladen?’ Dat is voor jou een reële zorg. Met een hydride zakelijke leaseauto heb je dit probleem niet. Daarbij stoot je met een hybride toch iets minder CO2 uit, dan met een auto met alleen maar een brandstofmotor. Realiseer je wel dat het effect hiervan klein is. Een ander voordeel van een hybride auto zakelijk leasen, is dat door de samenwerking tussen de brandstofmotor en de elektrische motor je brandstof minder snel opraakt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de accu, want de accu van een hybride auto kan zichzelf opladen.

Wat je moet weten over een hybride auto

Je kunt met een hybride auto niet zomaar kiezen om elektrisch te gaan rijden. Je kunt de accu bij een plug-in hybride auto wel bij een laadpaal opladen, de andere hybride auto’s laden zich op tijdens het rijden. Wil je echt een groen en duurzaam imago uitstralen, dan is een volledig elektrische auto een betere match. Een ander belangrijk punt om bij stil te staan is, dat er geen belastingvoordeel meer kleeft aan een hybride zakelijke leaseauto. De lagere bijtelling voor hybride auto’s is sinds 2017 opgeheven. Je betaalt voor deze zakelijke leaseauto’s het volle tarief van 22% bijtelling als je meer dan 500 kilometer privé rijdt.

Is een hybride auto zakelijk leasen iets voor jou?

Weeg de voor- en nadelen van een hybride zakelijk leasen tegen elkaar af om voor jezelf een goede keuze te maken! Denk vervolgens na over de leasevorm die bij jouw onderneming past. Wil je dat de auto uiteindelijk jouw eigendom wordt? Kies dan voor financial lease. De auto komt dan meteen op je bedrijfsbalans te staan en is daarmee onderdeel van je vermogen. Wil je je na de looptijd van je contract oriënteren op iets anders? Dan past operational lease misschien beter bij je. Vind je het uitpluizen lastig? Of wil je graag snel de beste hybride zakelijke leasedeal vinden? Schakel dan de kennis en ervaring in van een van onze leaseadviseurs bij debesteleasedeal.nl. We geven je graag kosteloos en onafhankelijk advies.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws