Alles wat je moet weten over elektrisch leasen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Alles wat je moet weten over elektrisch auto leasen

Een elektrische auto leasen: wat zijn de mogelijkheden?

Wil je een auto gaan leasen, maar twijfel je nog of je een brandstofauto of een elektrische variant kiest? Dat is begrijpelijk, want voor velen zijn elektrische auto’s iets nieuws. Is de tijd rijp om nu de overstap te maken? De elektrische auto is ‘volwassen’ aan het worden. Het is een ontwikkeling die doorzet en die in de toekomst zeer waarschijnlijk de norm wordt. Daarom vertellen we je hier graag meer over wat nu de mogelijkheden zijn voor een elektrische auto leasen.

De voordelen van elektrische auto’s spreken voor zich

Een auto die duurzaam is, die veel stiller is, die gemakkelijk te onderhouden is en die voordelig is om te rijden? Klinkt dat niet als muziek in de oren? Het is geen droombeeld, maar de werkelijkheid als je kiest om een elektrische auto te leasen. Wanneer je naar deze voordelen kijkt, dan lijkt de keuze zo gemaakt. Toch zetten veel mensen, die nog geen ervaring hebben met elektrisch rijden, hier hun vraagtekens bij. Want hoe werkt dat in de praktijk? Is een elektrische auto niet duur? Hoe ver kan ik met een volle accu rijden? En zijn er genoeg mogelijkheden om op te laden?

Veelgestelde vragen over een elektrische auto leasen

Een van de meest gestelde vragen over een elektrische auto leasen is; hoe zit het nu met de actieradius? Hiermee wordt het aantal kilometers bedoeld, dat je met een volle accu kunt rijden. We kunnen je geruststellen, want steeds meer elektrische auto’s hebben inmiddels een accu waarmee je meer dan 400 km kunt rijden. Ook het opladen wordt steeds gemakkelijker. De ANWB meldt dat er ruim 66.000 openbare laadpalen in Nederland zijn, waarvan meer dan 2.000 snelladers. Nederland heeft daarmee de grootste laaddichtheid van Europa! In ons land kun je dus zorgeloos elektrisch rijden.

Wat zijn de mogelijkheden?

Tijdens je zoektocht naar een elektrische leaseauto, zul je ontdekken dat veel leasebedrijven elektrische auto’s aanbieden. Als onafhankelijke leasevergelijker helpen we je graag om betrouwbare aanbieders van elektrische leaseauto’s te vinden. De leasecontracten zijn vergelijkbaar met die van brandstofauto’s. Je kunt kiezen tussen financial lease of operational lease. Veel ondernemers kiezen voor een elektrische leaseauto met een full operational leasecontract, waarbij verzekeringen, reparatie, onderhoud, banden, schadeservice, pechhulp en vervangend vervoer zijn inbegrepen. Zeker als je voor de eerste keer een elektrische auto gaat leasen, dan kan dat interessant zijn. Je weet in dit geval precies waar je aan toe bent.

Een elektrische auto leasen; wat betekent dit financieel?

Een nieuwe elektrische auto aanschaffen kan prijzig zijn. In dat geval kan een elektrische auto leasen juist een goede oplossing bieden. Je hebt dan een goed zicht op de kosten. Bovendien zijn er diverse factoren, die een elektrische auto financieel aantrekkelijk maken. We zetten ze hier op een rij:

Subsidieregelingen privé lease

Wil je als particulier een elektrische auto leasen, dan bestaat er een subsidie voor de aanschaf of het private leasen van een elektrische auto. Je kunt in 2022 een bedrag van € 3.350,- subsidie krijgen als je een nieuwe elektrische auto leaset. Klik hier voor de actuele informatie (rvo.nl). Er geldt wel een limiet voor het totaal aantal subsidies per jaar.

Subsidieregelingen zakelijke lease

Zakelijke rijders en ondernemers met een auto van de zaak krijgen dus géén subsidie: zij hebben al voordeel van de lagere bijtelling. Verder betaal je voor een elektrische auto geen wegenbelasting. De overheid wil stekkerauto’s zo voor iedereen aantrekkelijk maken. Meer informatie hierover op milieucentraal.nl. Ondernemers kunnen bij de aanschaf of financial lease van een volledig emissieloze bedrijfsauto de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) aanvragen. Hieronder formuleren we nog enkele voordelen van elektrisch zakelijk leasen.

Lagere bijtelling

Ga je een elektrische auto zakelijk leasen, dan heb je bij een 100% elektrische auto recht op een lager bijtellingspercentage. Deze regeling geldt tot 2026.

Extra aftrekpost

Als ondernemer geldt bij de aanschaf of het leasen van een elektrische auto dat je een beroep kunt doen op een extra aftrekpost binnen het kader van de milieu-investeringsaftrek (MIA).

BPM- en MRB-vrijstelling

Volledig elektrische auto’s zijn vrijgesteld van belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM) en van de motorrijtuigenbelasting (MRB).

Lokale subsidies

Op lokaal niveau kun je vaak ook een beroep doen op subsidies bij de aanschaf of het leasen van een elektrische auto of het installeren van een laadpunt. Neem contact op met de gemeente of de provincie om te informeren naar de mogelijkheden.

Besparen op brandstof

Een ander financieel voordeel is dat het rijden in een elektrische auto vaak goedkoper is ten opzichte van een brandstofauto. Dat gaat vooral op als je thuis of bij je bedrijf een laadpaal hebt geïnstalleerd.

Meer weten?

Wij hebben als onafhankelijke leasevergelijker een strenge selectie gemaakt van alleen maar de beste leasemaatschappijen. Onze lease adviseurs adviseren je graag objectief en onafhankelijk wat de beste keuze is in jouw situatie. Neem gerust contact met ons op.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws