Een elektrische auto financial leasen: jouw volgende stap?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Elektrische auto financial leasen

Een elektrische auto financial leasen: hoe werkt het?

Een elektrische auto? Dat is interessant! Was het voor velen tot voor kort nog een ver-van-mijn-bed-show, vandaag de dag overwegen steeds meer mensen om een elektrische auto te rijden. Niet vreemd, want het is voor iedereen beter als er meer mensen elektrisch gaan rijden. Het brengt een groot voordeel voor het milieu met zich mee en dat is hard nodig. Zowel privé als zakelijk kan een elektrische auto een goed idee zijn. De aanschafprijs ligt wel vaak hoger, dan die van een brandstofauto. Wat dacht je dan van een elektrische auto zakelijk financieel leasen? Lees hier meer!

Waarom een elektrische auto leasen?

Het milieu gaat ons allemaal aan! De ontwikkelingen om het dagelijkse leven duurzamer in te richten staan niet stil. Vooral die vervuilende brandstofauto’s zijn verantwoordelijk voor een zeer hoge CO2-uitstoot. De verwachting is dat elektrische auto’s de brandstofauto’s gaan vervangen. De elektrische auto’s stoten geen CO2 en stikstof uit. Bovendien zijn ze ook nog eens heel geruisloos op de weg. Een ander voordeel is dat je minder kosten in onderhoud hebt, omdat de onderdelen langer meegaan. Dat komt omdat een elektrische auto minder bewegende onderdelen heeft.

Hoge aanschafprijs, minder onderhoudskosten

Een elektrische auto brengt financieel en fiscaal voordeel met zich mee. Zo heb je met een elektrische auto tot 2024 vrijstelling van de wegenbelasting en de BPM. Ga je een elektrische auto zakelijk leasen, dan betaal je een lager bijtellingstarief van 12% tot een catalogusprijs van € 40.000, daarboven betaal je 22% bijtelling. Hierboven vermeldden we al dat een elektrische auto minder onderhoudskosten heeft. Verder is het opladen goedkoper dan tanken. Wek je thuis zelf energie op met zonnepanelen, dan kan je je auto opladen met deze energie en ben je nog duurzamer bezig! Ondanks deze voordelen, schrikt de hogere aanschafprijs van elektrische auto’s mensen soms af.

Wat dacht je van een elektrische auto financial leasen?

De vele voordelen van een elektrische auto zijn niet min. De hoge aanschafprijs hoeft echter geen groot probleem te zijn. Een elektrische auto financial leasen kan dan de oplossing zijn. Dit is een manier om de auto op een toegankelijke manier te financieren. Je bent direct economisch eigenaar en na afloop van het leasecontract ben je ook de juridisch eigenaar; de auto is nu helemaal van jou. Je kunt de auto meteen bij aanvang van het leasecontract al op de balans van je onderneming zetten, waardoor je gelijk kunt genieten van de fiscale voordelen van de elektrische auto. Een financial lease kun je dus vergelijken met een lening, die je maandelijks aflost.

Waarop letten bij een elektrische auto financial leasen?

Past een elektrische auto financial leasen bij jou? Je moet met een aantal dingen rekening houden, waaronder met de actieradius. Dit is de afstand die je met de auto kunt afleggen met een volle accu. De actieradius hangt o.a. af van de capaciteit van de accu. Momenteel kun je met een elektrische auto met een volle tank gemiddeld 200 km rijden. Doordat het opladen langer duurt dan tanken, kan dit een probleem zijn als je vaak lange afstanden rijdt. Ook moet je erop letten of er op jouw traject voldoende laadpalen zijn. Door de toename van laadpalen in Nederland, is dit echter steeds minder vaak een probleem.

Interesse?

Er worden steeds meer elektrische auto’s aangeboden, waardoor deze auto’s ook voor steeds meer mensen binnen handbereik komen. Bovendien geniet je als zakelijke rijder van extra veel voordeel. Ben je nieuwsgierig geworden naar of een elektrische auto financial leasen voor jou een goede optie is? Dan bekijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn en helpen je kosteloos en onafhankelijk met het vinden van jouw beste leasedeal! Neem hier contact met ons op voor meer informatie en vrijblijvend persoonlijk advies.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws