Mogelijkheden bij een zakelijk
leasecontract overnemen

Leestijd: 4 minuten

Zakelijk leasecontract overnemen

Zakelijk leasecontract overnemen

Wil je een auto leasen? Er kunnen zich verschillende situaties voordoen, waarin een leasecontract overnemen interessant kan zijn voor alle partijen die hierbij betrokken zijn. Je kunt op deze manier veel besparen. Misschien wil je zelf je leasecontract aanbieden ter overname, omdat je auto niet meer voldoet? Er zijn echter ook veel situaties waarin het interessant is om een zakelijk leasecontract over te nemen van een ander. We vertellen je hier meer over de mogelijkheden bij een zakelijk leasecontract overnemen.

Een zakelijke leasecontract kun je niet zomaar stopzetten

Wanneer je een contract hebt afgesloten voor een zakelijke leaseauto, kun je dit contract niet zomaar zonder consequenties vroegtijdig stopzetten. In dat geval betaal je een hoge afkoopsom aan de leasemaatschappij om van het contract af te komen. Maar wat als je zakelijke leaseauto vanwege veranderde omstandigheden niet meer voldoet? In dat geval is het een goed idee om je leasecontract aan te bieden voor overname. Misschien zit er wel juist iemand te wachten op een leasedeal zoals die van jou. Hiermee creëer je een win-winsituatie voor alle betrokkenen. Je kunt ook zelf een leasecontract overnemen. Dit kan veel mooie voordelen met zich meebrengen.

Voor wie is een zakelijk leasecontract overnemen geschikt?

Het overnemen van een zakelijk leasecontract is vooral geschikt als je soepel bent in je wensen. Je vindt het geen probleem om compromissen te sluiten. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er per toeval een leasecontract met jouw perfecte leaseauto wordt aangeboden. Wat een zakelijk leasecontract overnemen zo interessant maakt, is dat het hierdoor mogelijk is om over een kortlopend leasecontract te beschikken tegen de voordeligere prijs van een langlopende leasedeal. Langlopende leasedeals zijn goedkoper, omdat de kosten over een langere periode verspreid worden.

Zakelijk leasecontract overnemen en starters

Voor startende ondernemers is het vaak financieel lastig, al dan niet onmogelijk, om een bedrijfswagen aan te schaffen vanwege de grote investering die hiervoor nodig is. Wanneer je een nieuw leasecontract besluit af te sluiten zal er een financiële toetsing plaatsvinden. Indien je een leasecontract overneemt kan deze financiële toetsing flexibeler zijn. Je hoeft dan minder aan te betalen of zelfs helemaal niets. Wanneer je een leasecontract overneemt, vragen ze een bankgarantie over de huidige boekwaarde en gaat het dus om een lager bedrag. Op deze manier hoef je geen grote aanslag te doen op de liquiditeit van je onderneming, terwijl je wel over een mooie zakelijke leaseauto beschikt.

Profiteer van de fiscale voordelen van een Financial Lease auto

Heb je tijdelijk een zakelijke leaseauto nodig?

Tegenwoordig bestaat er de mogelijkheid om zakelijk een shortlease contract af te sluiten. Je ‘huurt’ dan in feite een leaseauto voor een kortere tijd. Dit is een flexibele oplossing, maar het is meestal wel duurder. Een andere mogelijkheid is dan om een bestaand zakelijk leasecontract over te nemen. Je hebt dan wel het voordeel van een kortere leasetermijn, maar zonder het nadeel van de hogere kosten. Een zakelijk leasecontract overnemen kan ook interessant zijn voor werkgevers die een nieuwe werknemer aannemen en eerst willen bekijken of hij of zij geschikt is. De betreffende werknemer kan dan korte tijd in de overgenomen auto rijden. Daarna kan een leaseauto naar keuze besteld worden.

Ontvang een overnamebonus!

Een ander voordeel van een zakelijk leasecontract overnemen, is dat je hierdoor soms in aanmerking komt voor een overnamebonus. De partij die het leasecontract aanbiedt, voorkomt door de overname een hoge afkoopsom bij de leasemaatschappij en kan daardoor de partij die het contract overneemt een extra voordeel aanbieden. Op deze manier is een zakelijk leasecontract overnemen nog aantrekkelijker!

Deel dit artikel via:

Slimme ondernemers kiezen voor Financial Lease

Waarom anderen voor ons kiezen.

  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Lease altijd met de beste voorwaarden
  • Ontvang gratis de beste lease deal

Vragen? Erik helpt je graag verder.

Medewerker Erik DrentHeb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.