5 tips bij het zakelijk leasen
van een auto

Leestijd: 2 minuten

Zakelijk auto leasen waar moet ik op letten

Zakelijk auto leasen, waar moet ik op letten?

Tegenwoordig kun je veel zaken leasen. De meest bekende vorm hiervan is het leasen van een auto. Met name bij ondernemers populair, maar ook de private lease groeit explosief in Nederland. In dit artikel richten we ons op zakelijk leasen.Waar moet je allemaal op letten bij het zakelijk leasen van een auto? Wij geven in dit artikel de belangrijkste tips.

1. Kies de juiste leasevorm

Wanneer je ervoor kiest om zakelijk een auto te leasen kom je al vrij snel voor de vraag te staan welke leasevorm je wilt. Hieronder hebben we in het kort beschreven welke leasevormen er zijn.

Financial lease
Bij deze vorm van zakelijk leasen wordt de auto jouw eigendom. Je kunt deze vorm van leasen het beste vergelijken met een hypotheek. Je betaalt de auto in termijnen terug aan de leasemaatschappij. Wanneer alle termijnen afbetaald zijn, ben je juridisch eigenaar van de auto. Lees hier meer over financial lease.

Operational lease
Een leaseauto naar keuze rijden voor een vast bedrag per maand? Het kan met operational lease. Over het algemeen zijn alle kosten inbegrepen in een vast maandelijks bedrag, m.u.v. de brandstof. Je weet zo altijd waar je aan toe bent. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Lees hier meer over operational lease.

Shortlease
Deze vorm van leasen is voor veel ondernemers een interessante optie. Tijdelijk personeel of zelf snel een auto nodig? Dan is shortlease zakelijk geschikt. De voordelen zijn de flexibiliteit, geen langdurige verplichtingen en weinig tot geen financiële risico’s. Lees hier meer over shortlease.

Occasion lease
Kies je voor occasion lease, dan kies je voor een jong gebruikte, goed onderhouden, auto. De snelle levertijd en lage aanschafprijs zijn redenen waarom occasion lease zakelijk aantrekkelijk is. Deze vorm van leasen kan zowel op basis van financial lease als full operational lease. Lees hier meer over occasion lease.

2. Houd rekening met de bijtelling

Als je zakelijk gaat leasen moet je ook rekening houden met de bijtelling. Rijd je meer dan 500 privékilometers per jaar in jouw zakelijke leaseauto? Dan geldt een fiscale bijtelling. Dit wordt berekend door een bepaald percentage over de cataloguswaarde van de auto. Het bijtellingspercentage wordt bepaald door de factoren leeftijd en CO2 uitstoot. Rijd je minder dan 500 privékilometers per jaar? Zorg dan dat je dit kunt aantonen met een sluitende rittenregistratie. Zo vervalt de bijtelling.

3. Weet wat je zakelijk gaat leasen

Voor veel ondernemers is leasen een perfecte oplossing om een representatieve auto te rijden, zonder in een keer een groot bedrag te investeren. Ondanks dat je enthousiast bent om te gaan rijden in jouw nieuwe leaseauto, is het verstandig om het leasecontract goed door te nemen voordat de handtekening gezet wordt. Wat gebeurt er bij het voortijdig beëindigen van het leasecontract en wat is inbegrepen? Denk bijvoorbeeld aan vervangend vervoer, tankpas, reparatie en onderhoud, winterbanden, etc. Maar ook waar kan je terecht voor onderhoud, reparatie enz? Vraag hier altijd naar bij uw leasemaatschappij.

4. Profiteer van de fiscale voordelen

Wanneer je kiest voor financial lease, dan heb je recht op fiscale voordelen omdat je economisch eigenaar bent van de auto. Zo mag je alle (auto gerelateerde) btw kosten verrekenen. Ook zijn de rente- en afschrijvingskosten aftrekbaar.

5. Leasemaatschappijen vergelijken loont

Het is altijd verstandig om te vergelijken, zeker bij zakelijk leasen. De veranderingen in de automotive markt volgen elkaar in rap tempo op en veel leasemaatschappijen hebben goede deals waar jij gebruik van kunt maken. Hoe je de beste lease deal krijgt? Door jouw aanvraag aan ons voor te leggen. Wij vergelijken onafhankelijk de leasemaatschappijen en realiseren zo altijd de beste lease deal voor jou.

Direct persoonlijk advies over jouw mobiliteitsvraagstuk.

Je ontvangt altijd de beste lease deal.

Waarom anderen voor ons kiezen

  • Expert in zakelijke lease
  • 20 jaar ervaring en 100% onafhankelijk
  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Je ontvangt altijd de beste lease deal

Kantoor debesteleasedeal

debesteleasedeal.nl
Machlaan 5
9761 TK Eelde

KvK-nummer: 70932867
BTW-nummer: NL858516044B01

Delen via:

Misschien ook interessant om te lezen

Shortlease zakelijk

Operational lease