Is shortlease zonder borg
ook mogelijk?

Geschatte leestijd: 2,5 minuut

Shortlease zonder borg

Is shortlease zonder borg ook mogelijk?

Een van de veelgestelde vragen die we krijgen, is of het ook mogelijk is om een shortlease contract af te sluiten zonder borg. In de meeste gevallen zul je bij een shortlease deal gewoon borg moeten betalen. Maar waarom wordt er borg gevraagd en hoeveel borg moet je meestal betalen? Je zult ontdekken dat ook het voor kortere tijd auto leasen, ondanks de borg, nog steeds veel extra voordelen biedt ten opzichte van bijvoorbeeld voor een langere tijd een auto huren. We vertellen je er hier graag wat meer over.

Shortlease en het risico voor de leasemaatschappij

Het betalen van borg is een voorwaarde, die heel vaak wordt toegepast bij het leasen of huren van een auto. Een leasemaatschappij die shortlease contracten aanbiedt, loopt hiermee een debiteurenrisico. Om dit risico te beperken vragen ze bij het afsluiten van een contract borg. Als je aan einde van de leasetermijn je auto in goede staat inlevert, dan krijg je de borg terug. Hoe hoog is de borg die je moet betalen? Dat bedrag kan per leasemaatschappij en per aanvrager verschillen. Hoe zit dat precies?

Hoogte van de borg bij shortlease

De meeste leasemaatschappijen vragen bij het afsluiten van een shortlease contract een borg van minimaal één maandtermijn. Hoe hoog de borg uitvalt, is echter ook afhankelijk van de creditcheck die wordt uitgevoerd. De borg kan dus hoger zijn. Het bedrag dient altijd, voordat je wegrijdt met de leaseauto, betaald te zijn. Doorgaans is de borg voor een shortlease auto in verhouding minder hoog als de borg die je betaalt voor een huurauto.

Shortlease zonder borg?

‘Ik heb een mooie shortlease deal gezien zonder borg!’ Dat is mogelijk, maar dat wil niet zeggen dat je voordeliger uit bent. Er zijn leasemaatschappijen die adverteren met shortlease contracten zonder borg. Het debiteurenrisico is voor deze maatschappijen niet anders, dan voor de maatschappijen die wel borg vragen. Zij zullen dit risico dus op een andere wijze moeten dekken. Ze doen dit vaak door de ‘borg’ door te berekenen in het leasebedrag, alleen noemen ze het dus geen ‘borg’. Uiteindelijk betaal je daardoor te veel. De borg die je betaalt krijg je namelijk na het inleveren van je leaseauto gewoon weer terug. Het extra bedrag dat bij ‘shortlease zonder borg’ is doorberekend in het leasebedrag, krijg je niet terug.

Op zoek naar een eerlijke en de beste shortlease deal?

Dan is het belangrijk dat je een goed inzicht hebt in de leasewereld. Met de vele shortlease aanbiedingen van tegenwoordig is dat echter niet gemakkelijk. Je krijgt te maken met complex opgestelde contracten, bijzondere clausules en natuurlijk de beruchte kleine lettertjes. Hoe weet je nu of je de beste lease deal sluit? Onze lease adviseurs kunnen je daarbij helpen. Ze staan voor je klaar om jouw specifieke situatie en persoonlijke wensen te bespreken en geven kosteloos en onafhankelijk advies wat het beste past bij jouw situatie en wensen. Maak gerust gebruik van onze kennis!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws