Een elektrische auto shortleasen?
Hier moet je op letten.

Geschatte leestijd: 2,5 minuut

Shortlease elektrische auto

Shortlease elektrische auto

Denk je erover om een auto te shortleasen, dan kun je overwegen om een elektrische auto te kiezen. Dit is de toekomst, dus waarom zou je daar nu niet meteen mee beginnen? De auto-industrie is zich al volop op deze toekomst aan het voorbereiden. We wijzen je hier op enkele belangrijke aandachtspunten bij een elektrische shortlease auto.

Denk aan de voordelen van een elektrische auto

Een goede reden om een elektrische auto te leasen zijn de voordelen voor het milieu. Daar doe je iedereen een plezier mee. Je zorgt ervoor dat het milieu minder belast wordt, omdat elektrische auto’s minder CO2 uitstoten. Verder produceren elektrische auto’s geen stikstofoxiden en fijnstof. Een ander voordeel is dat het opladen voordeliger is, dan het tanken van brandstof. Bovendien is het heerlijk om in zo’n stille auto te rijden.

Elektrische auto shortleasen en bijtelling

Houd er rekening mee dat je ook in het geval van shortlease te maken kunt krijgen met bijtelling. De regels met betrekking tot elektrische leaseauto’s en bijtelling worden steeds weer aangepast. Dat was ook dit jaar het geval. In 2020 is de bijtelling voor elektrische auto’s verhoogd van 4% naar 8%. Toch is een elektrische auto shortleasen tegen het lage bijtellingstarief nog steeds mogelijk. Dat komt omdat sommige leasemaatschappijen nog over diverse elektrische leaseauto’s beschikken, waarvoor de lage bijtelling geldt. In dat geval kun je dus nog steeds genieten van een shortlease contract voor een elektrische auto met een lage bijtelling. Dat is een stuk voordeliger.

Waarop letten bij een elektrische auto shortleasen?

Toch zijn er een aantal zaken die je moet overwegen als je een elektrische auto gaat shortleasen. Hoewel Nederland een koploper is als het gaat om het aantal oplaadpunten, is het wel belangrijk om te bekijken of er op het traject dat jij dagelijks aflegt voldoende mogelijkheden zijn om je auto op te laden. Heb je de leasewagen nodig voor lange ritten? Dan is dit extra belangrijk. Is de actieradius van de auto die je wenst voldoende voor jouw dagelijkse ritten? Houd er eveneens rekening mee dat niet alle laadpalen geschikt zijn voor alle auto’s en dat het opladen tijd kost. Dit zijn allemaal praktische zaken, die je mee moet nemen in je overwegingen. Wij kunnen je hierbij helpen met advies op maat.

Meer weten?

Het is een aantrekkelijk idee om de voordelen van een elektrische auto te combineren met de voordelen van een flexibel shortlease contract. Steeds meer ondernemers hebben hier oor naar. Deze kortlopende contracten zorgen ervoor dat je nooit een groot financieel risico loopt. Meestal is je leaseauto na een of twee maanden dagelijks opzegbaar. Dit is ook voor zzp’ers en starters erg interessant. Een elektrische auto shortleasen kan ook een goede manier zijn om zonder grote consequenties te ontdekken of een elektrische auto iets voor jou is. Shortlease contracten stellen je in staat om binnen korte tijd meerdere auto’s uit te proberen. Meer weten? Neem dan hier contact met ons op!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws