Een leaseauto uitzoeken:
hier moet je op letten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Leaseauto uitzoeken

Een leaseauto uitzoeken: waar begin je?

Een leaseauto uitzoeken, dat is iets om naar uit te kijken. Maar hoe ga je van start? Je wilt vanzelfsprekend vooral de beste keus maken. Waar begin je je zoektocht? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een geschikte leaseauto? Onze onafhankelijke lease-experts zorgen er graag voor dat deze zoektocht leuk blijft en een succes wordt. We zullen je hier alvast wat meer informatie geven over waar je het beste begint en waar je op moet letten bij het auto leasen.

Een leaseauto uitzoeken: wat vind jij belangrijk?

Je zoektocht naar een geschikte leaseauto begint op de eerste plaats bij jezelf. Zet eens op een rij wat je echt belangrijk vindt aan een auto. Voor wat voor soort ritten en waar ga je de leaseauto gebruiken? Gaat het om dagelijks korte afstanden in de stad? Maak je iets langere ritten door jouw regio of cross je straks het hele land door? Misschien heb je de auto wel nodig voor lange ritten naar het buitenland? Ga na in wat voor soort auto jij je prettig voelt. Moet de auto bijvoorbeeld ook passen bij een specifiek imago van je zaak? Hoe duurzaam wil je rijden? Kies je voor een brandstof auto of wil je elektrisch leasen? Over welke accessoires dient de auto te beschikken. Probeer dat eerst allemaal voor je zelf duidelijk te krijgen.

Vul voor elk van onderstaande criteria jouw wensen in:

  • Type leaseauto
  • Gewenste leasevorm
  • Voorkeur voor merk
  • Duurzaamheid
  • Carrosserievorm
  • Accessoires
  • Prijscategorie
  • Bijtellingspercentage

Een leaseauto kiezen vraagt om een secure rekensom.

Een leasecontract afsluiten betekent dat je een financiële verplichting aangaat. Het is daarom van belang dat je vooraf goed berekent welke prijs je je kunt permitteren. Hoeveel wil je per maand uitgeven aan een leaseauto? Wat is je absolute grens? Houd er ook rekening mee dat je voor een zakelijke leaseauto bijtelling dient te betalen als je hiermee meer dan 500 km per jaar privé rijdt. Voor een elektrische auto betaal je minder bijtelling, dan voor een brandstofauto. Dat kan interessant zijn. Er zijn allerlei factoren van invloed op het maandtarief. Door hier goed op te letten en doordachte keuzes te maken, kun je vaak meer halen uit je leasebudget.

De duur van het leasecontract

Voor de reguliere leasecontracten kun je kiezen voor een looptijd van tussen de 1 maand tot 5 jaar. Vaak geldt; hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse kosten. Daardoor is het soms mogelijk om die mooie en duurdere leaseauto te rijden, die in eerste instantie te duur leek. Denk er wel aan dat je niet altijd weet wat de toekomst brengt. Is deze leaseauto over 5 jaar nog steeds geschikt? Kun je hem ook dan nog betalen? Let daarom goed op de voorwaarden in je contract voor het vroegtijdig opzeggen. Dit kan je anders duur komen te staan. Misschien is een flexibeler shortlease contract meer iets voor jou? Er is veel mogelijk; de experts van debesteleasedeal.nl vertellen je er graag meer over.

Kijk ook eens uit naar een occasion leaseauto

Ben je je aan het oriënteren op een geschikte leaseauto, dan kijk je misschien uit naar een nieuwe auto. Wat veel nieuwkomers in de wereld van autolease nog niet weten, is dat het ook mogelijk is om een occasion te leasen. We raden je aan om bij het uitzoeken van een leaseauto ook deze optie te overwegen. De leaseauto staat meteen klaar en door de kortere looptijd van het contract kost het je minder. Soms heb je nog het geluk dat de auto eerder op kenteken is gezet, zodat je recht hebt op een lager bijtellingspercentage.

Waar beginnen bij een leaseauto uitzoeken?

Zoals je ziet, zijn er veel zaken waar je aan moet denken bij een leaseauto uitzoeken. We hebben hier alleen het tipje van de sluier opgelicht, want om je nog beter te informeren en adviseren is het van belang om jouw specifieke situatie en wensen te kennen. Neem daarom hier contact met ons op voor gratis advies van onze objectieve kenners. Ze kunnen je gedurende het hele traject begeleiden; van het uitzoeken van een geschikte leaseauto tot het uitpluizen van de voorwaarden van diverse contracten en het afsluiten van een leasecontract. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws