Occasion lease.

Voordelig een goede en betrouwbare auto leasen

Wij regelen de beste deal voor je

Gratis en zonder verplichtingen

Direct antwoord op je vraag

Occasion leasen: zakelijk een goede keuze

Er is bij veel ondernemers een groeiende interesse in het zakelijk leasen van occasions. Oftewel, steeds meer ondernemers kiezen ervoor om een tweedehands auto te leasen in plaats van om in een gloednieuw model weg te rijden. In de meeste gevallen gaat het om jonge tweedehands auto’s, die al eerder voor korte tijd als leasewagen zijn gebruikt of als demonstratiewagen bij een autodealer. Waarom is een occasion zakelijk leasen zo interessant? Is een occasion zakelijk leasen iets voor jou? Wij leggen het voor je uit.

Voor ieder budget een auto

Als ondernemer heb je wellicht nog geen groot budget beschikbaar voor een bedrijfsauto. Door te kiezen voor occasion lease rijd je zakelijk voor een laag maandbedrag een jong gebruikte auto of bedrijfswagen. Bij full operational lease heb je geen verdere auto kosten zoals onderhoud, reparaties, wegenbelasting en verzekeringen.

Heb je ergens een mooie occasion gezien en wil je deze graag leasen, of wil je een zoekopdracht plaatsen? Neem gerust contact met ons op via contactformulier of bel 085 – 023 09 50 en wij zorgen altijd voor de beste lease deal voor jouw occasion auto of bedrijfswagen.

Waarom debesteleasedeal.nl?

  • Vergelijk de beste leasemaatschappijen
  • Objectief en 100% onafhankelijk
  • Alle merken en modellen
  • Gratis persoonlijk leaseadvies
  • Altijd de beste prijs én de beste voorwaarden

Onze ervaren lease adviseurs voorzien u van onafhankelijk advies en zijn in het bezit van het VNA Leasing Certificaat.

Ma. t/m vr. 08:30 – 17:00

Gratis en zonder verplichtingen

Veelgestelde vragen over occasion lease.

Direct antwoord op je vraag
Een occasion auto via operational lease kan dus in bepaalde situaties heel erg interessant zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat je de vrijheid mist om de auto geheel naar jouw wensen samen te stellen. Ben je niet zo kieskeurig, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Is er een occasion auto naar jouw wens beschikbaar, dan moet je snel handelen, want weg is pech. Er is er normaal gesproken maar één van op voorraad. Aan de andere kant, vernieuwt het aanbod van occasions snel. Dat betekent dat als je vandaag niet je perfecte leaseauto kunt vinden, deze volgende week misschien wel beschikbaar is.
Full operational lease bij occasion lease is vooral geschikt voor ondernemingen die wel de lusten, maar niet de lasten van een bedrijfswagen willen. Veel grote ondernemingen en mkb’ers kiezen voor deze leasevorm, omdat de leasemaatschappij de investering op zich neemt. Deze leasevorm kan echter ook interessant zijn voor drukke zzp’ers, die wel een goede bedrijfswagen nodig hebben, maar die er geen omkijken naar willen hebben. Bij operational lease wordt alles tot in de puntjes verzorgd tegen een vast bedrag per maand. De kosten zijn overzichtelijk en daarom gemakkelijk te budgetteren. Je weet steeds precies waar je aan toe bent. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto in bij de leasemaatschappij. Kortom, een leasevorm die ontzorgt.
Occasion lease is voor alle ondernemers interessant. Van zzp’er tot mkb’er en grotere organisatie. Een occasion leasen betekent dat je een jonge leaseauto gaat rijden, die al enkele maanden in gebruik is geweest. Je kunt dus nog steeds rekenen op een actueel model. Een occasion auto leasen kan een manier zijn om de kosten te drukken, maar dat is niet altijd het geval. Het kan zijn dat de autofabrikant een interessant actiemodel heeft gelanceerd welke aantrekkelijker is. Dan kan het soms interessanter zijn om een nieuwe auto uit te zoeken. Weten wat in jouw situatie het beste is? Wij adviseren je graag.
Wanneer je een nieuwe leaseauto kiest, dan gaat dat gepaard met een bepaalde levertijd. Heb je geen tijd om daarop te wachten? Dan kan een occasion auto met operational lease een goede oplossing zijn. Doordat het om een ingeruilde of ingeleverde leaseauto gaat, staat deze gewoon al bij de leasemaatschappij of dealer voor je klaar. De auto is door iemand anders al samengesteld, met als voordeel dat jij je daar verder niet meer mee bezig hoeft te houden. Je hebt de mogelijkheid om de auto te bekijken en een proefrit te maken. Geen lange levertijden dus en de auto is op korte termijn of direct beschikbaar voor jou.
Sommige ondernemers hechten er veel waarde aan om in een mooie nieuwe leaseauto te rijden. Dat is goed voor hun imago en belangrijk om representatief over te komen bij hun klanten. Mis je dit voordeel als je ervoor kiest om een tweedehands auto zakelijk te leasen? Nee, dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Bij ‘occasion’ hoef je niet meteen te denken aan oude, afgedankte auto’s. Het gaat over het algemeen over jonge auto’s die slechts enkele maanden of jaren gebruikt zijn geweest. Het gaat dus nog steeds om relatief nieuwe auto’s die bovendien goed zijn onderhouden, vaak door de dealer zelf. Je hebt dus nog steeds het idee dat je in een nieuwe auto rijdt, waarmee je uitstekend voor de dag komt. Bij hele jonge occasions kun je soms zelfs nog aanspraak maken op de fabrieksgarantie.
Zeker als je een startende ondernemer bent, moet je extra op je centen letten. Je weet immers nog niet hoe de zaken zullen lopen. In de tussentijd heb je misschien wel een bedrijfswagen nodig om je onderneming een kans te geven om te groeien. Een overzichtelijke en verantwoorde manier om dat te doen is door te kiezen voor het leasen van een tweedehands wagen via financial lease of operational lease. Occasion lease is een goede optie, omdat je dan niet ineens een grote investering hoeft te doen en een gat slaat in het budget van je zaak. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten overzichtelijk; je weet steeds waar je aan toe bent. Om daarbij ook nog eens deze kosten zo laag mogelijk te houden, is een tweedehands auto een voordeligere keuze, dan een splinternieuwe auto.
Wil je als ondernemer de auto aan het eind van de looptijd overnemen, dan kun je een overnameoptie afspreken. Dit betekent dat er vooraf duidelijk is voor welk bedrag de auto overgenomen kan worden. De overname optie geeft je de mogelijkheid om aan het einde van het leasecontract de auto voor een overeengekomen bedrag over te nemen, waarna de auto volledig van jou is.
Hoe kritisch ben je bij het kiezen van een leasewagen? Een nadeel van een occasion zakelijk leasen kan zijn dat je niet voor extra opties kunt kiezen. Je zult de auto moeten nemen, zoals deze is. Het kan dus gebeuren dat je een geschikte auto tegenkomt, maar dat deze niet over alle accessoires beschikt die je graag zou willen. Je zult dus eventueel een compromis moeten sluiten. Voor de een zal dat een groter nadeel zijn, dan voor de ander.
Zoals je hebt kunnen zien, is het heel begrijpelijk dat steeds meer ondernemers en vooral ook startende ondernemers kiezen voor het zakelijk leasen van een tweedehands auto. De kleine nadelen zullen in de meeste gevallen niet opwegen tegen de voordelen van een occasion zakelijk leasen. We hebben hier tot slot de belangrijkste voordelen van occasion lease voor je op een rij gezet:

  • Snelle levertijden;
  • Lagere maandelijkse leasekosten;
  • Vaak kortere looptijden mogelijk (flexibiliteit);
  • Interessante fiscale voordelen.

Wat is voor jou de beste keus? We hopen dat je met deze informatie een weloverwogen keuze kunt maken en een leaseauto vindt die perfect past binnen jouw situatie. Wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze Lease Adviseur in jouw regio geeft je graag persoonlijk advies op maat.

Bij het leasen van een occasion kun je vaak nog profiteren van een lagere bijtelling. Dit kan fiscaal gezien zeer interessant zijn.

Dus hoef je niet perse een nieuwe auto te rijden, en wil je flexibel leasen met een laag maandelijks leasetarief? Dan is occasion lease absoluut het overwegen waard!

Dit vinden klanten van ons.

Daar worden wij blij van ツ

“debesteleasedeal.nl heeft ons veel tijd bespaard. Het is fijn samenwerken met iemand die zijn afspraken nakomt!”

Sybren Jansma

Sybren Jansma
Commercieel Directeur bij Allure Energie

“Als het om leaseauto’s gaat wil ik graag een heldere en zakelijke deal sluiten. Nu jullie mij helpen met het vergelijken en selecteren, heb ik niet langer het gevoel dat ik het ergens anders beter of goedkoper had kunnen krijgen.”

Albert Kolthof

Albert Kolthof
Algemeen directeur bij Kiwi Personeelsgroep

“Een auto leasen kost veel tijd. Offertes opvragen, mailen, bellen en onderhandelen… Nu debesteleasedeal.nl me daarbij helpt scheelt me dat niet alleen tijd, maar ook geld.”

Chris Bijzet

Chris Bijzet
Mede-eigenaar bij EBN Bouwadvies

Ontvang ook gratis onze leasevergelijker.

Binnen 48 uur. Beste prijs én beste voorwaarden.

Gratis en zonder verplichtingen

We zijn bereikbaar via WhatsApp, mail of telefoon.

Neem gerust contact met ons op voor al je vragen.

Ons team staat voor je klaar