Als beginnende ondernemer
een auto zakelijk leasen

Leestijd: 3 minuten

Zakelijk leasen als beginnend ondernemer

Zakelijke leasen als beginnende ondernemer

Hoe zit dat nu eigenlijk, kan ik als beginnende ondernemer een auto zakelijk leasen? En zo ja, hoe gaat dat in zijn werk? Aan welke voorwaarden moet ik dan voldoen? Het opstarten van een eigen zaak is een hele opgave. Je beschikt mogelijk niet meteen over voldoende geld om zomaar een geschikte bedrijfswagen aan te schaffen. Een auto leasen kan dan een optie zijn. Je hebt immers wel gewoon een goede auto nodig om je bedrijf te runnen. Er zijn diverse betrouwbare leasemaatschappijen waar je als starter terecht kunt voor een passende leasedeal.

Moet ik 3 jaar ingeschreven staan bij de KvK?

Er bestaat nog vaak het idee dat je als ondernemer minimaal 3 jaar ingeschreven moet staan bij de Kamer van Koophandel om in aanmerking te komen voor een leaseauto. Dat is ondertussen achterhaald. Er zijn genoeg leasemaatschappijen die er geen probleem van maken als dat niet zo is. Uiteraard is het wel belangrijk dat je een zakelijke leasedeal aangaat, die je financieel kunt dragen. Een goede leasemaatschappij zal daarom wel naar een aantal punten kijken, om te checken of je voldoende kredietwaardig bent. Hoe doen ze dat?

Waarop letten bij een betaalbare auto zakelijk leasen?

Niemand heeft er baat bij als jij een auto leaset die je uiteindelijk niet kunt betalen. Bij beginnende ondernemers kijken leasemaatschappijen in de eerste plaats naar hoe een leaseauto jou kan helpen om je bedrijf te laten groeien. Als zelfstandige loodgieter heb je geen super-de-luxe auto nodig, maar een bedrijfswagen met voldoende ruimte voor gereedschap en materialen om bij je klanten te komen. Ga op zoek naar een leasewagen die past bij jouw situatie en budget.

Moet ik een aanbetaling doen voor een auto zakelijk leasen?

Wanneer je kiest voor financial lease, waarbij dus na de leasetermijn de auto volledig jouw eigendom is, wordt soms gewerkt met een aanbetaling. Dat is echter niet altijd nodig. Door een aanbetaling te doen wordt het financieel risico voor de leasemaatschappij lager en zal je aanvraag sneller geaccepteerd worden. Dit zorgt ervoor dat je maandbedrag lager wordt. Een andere mogelijkheid voor een nieuwe auto zakelijk leasen is om je huidige privéauto in te ruilen en op deze wijze een aanbetaling te doen.

Denk ook eens aan een occasion zakelijk leasen

Beginnende ondernemers overwegen vaak ook om een oude auto aan te schaffen. Maar wat heb je daaraan als je voortdurend stilstaat en hoge reparatie- en onderhoudskosten hebt? Dit leidt alleen maar tot teleurgestelde klanten en je loopt omzet mis. Een occasion leasen is dan een goed alternatief. Dit zijn nog steeds zeer jonge auto’s, maar die je wel tegen een lager maandbedrag kunt leasen. Je mobiliteit is gegarandeerd, je kunt profiteren van alle voordelen van een leaseauto en je kunt ook gewoon representatief bij je klanten voor de dag komen. Dat is zeker een overweging waard.

Waar moet ik beginnen?

Beginnende ondernemers die voor het eerst een kijkje komen nemen in de leasewereld worden al snel overweldigd door de vele aanbiedingen. Hoe vind je hierin je weg? Daarvoor ben je bij debesteleasedeal.nl aan het juiste adres. Onze mobiliteitsadviseurs hebben jarenlange ervaring binnen deze branche en we geven je persoonlijk, objectief en kosteloos advies. We kunnen je ook helpen om op objectieve wijze leasedeals van uiteenlopende leasemaatschappijen te vergelijken. Meer weten? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit artikel via:

Ga ook voor de beste deal.

Waarom anderen voor ons kiezen.

  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Lease altijd met de beste voorwaarden
  • Ontvang gratis de beste lease deal

Vragen? Erik helpt je graag verder.

Medewerker Erik DrentHeb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.