Is zakelijk leasen inclusief
brandstof mogelijk?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zakelijk leasen inclusief brandstof

Is zakelijk leasen inclusief brandstof mogelijk?

Voor de zakelijke markt bestaan er zeer complete leasedeals. Zo is het ook mogelijk om zakelijk te leasen inclusief een brandstofvoorschot. Voor privélease is het echter nog niet mogelijk om een leasecontract inclusief brandstofvoorschot af te sluiten. De zakelijke all-inclusive leasecontracten bieden ondernemers enkele voordelen. Het zorgt er onder andere voor dat je steeds een heel duidelijk beeld hebt van alle kosten die komen kijken bij het leasecontract. Maar hoe werkt zakelijk leasen inclusief brandstofvoorschot eigenlijk?

Zakelijk leasen met brandstofpas

Ga je zakelijk leasen inclusief brandstof, dan ontvang je een brandstofpas met een pincode. Hiermee kun je vrijwel bij alle tankstations in ons land terecht. Bij het leasebedrag dat je maandelijks betaalt voor je zakelijke auto zit een bedrag inbegrepen voor de brandstof. Dit wordt ook wel een voorschot op de brandstof genoemd. Dit bedrag wordt berekend op grond van het gemeten verbruik uit de fabrieksopgave in combinatie met de jaarkilometrage. Het kan gebeuren dat het voorschot niet overeenkomt met de werkelijke kosten die gemaakt zijn. Dit verschil wordt dan elke maand of per kwartaal verrekend.

Voordelen van zakelijk leasen inclusief brandstof

Hoewel de meeste zakelijke leasecontracten die worden afgesloten exclusief brandstof zijn, kan het toch in sommige gevallen interessant zijn om zakelijk te leasen inclusief brandstof. Het is een aanrader als je een heel nauwkeurig inzicht hebt in het aantal kilometers dat je maakt, omdat je bijvoorbeeld dagelijks hetzelfde traject aflegt. Verder heb je met een dergelijk all-inclusive leasecontract een nog duidelijker beeld van je maandelijkse kosten. Een ander voordeel is dat je met een brandstofkaart vaak kunt meegenieten van een behoorlijke volumekorting van de leasemaatschappij op de brandstof. Heb je geen brandstofpas en betaal je de brandstof met je (zakelijke) bankpas, dan bewaar je de tankbon en voer je deze in je administratie in. Echter hierop staat geen afnemer, de belastingdienst kan hier moeilijk over doen. 

Meer informatie

Bestel hier je MoveMove-tankpas

Ontvang 'm de eerste 3 maanden gratis!

Daarna € 6,95 per maand.

Meer informatie

Wat als ik niet met mijn brandstofpas kan afrekenen?

Het kan gebeuren dat je om een of andere redenen met je zakelijke leaseauto bij een tankstation staat en niet kunt afrekenen met je brandstofpas. In dat geval is het mogelijk om de kosten later te declareren. De meeste aanbieders van brandstofpassen werken met een praktische app, waarmee je dit eenvoudig kunt regelen. Het is niet altijd mogelijk om met een brandstofpas in het buitenland te betalen. Let erop bij het afsluiten van het leasecontract of deze mogelijkheid wel of niet in het contract is opgenomen.

Hoe zit het met elektrisch zakelijk leasen?

Ga je een elektrische auto zakelijk leasen, dan kun je ook een all-inclusive leasecontract afsluiten. In plaats van een brandstofpas ontvang je dan een laadpas of -sleutel. Hiermee kun je dan bij de meeste laadpunten in zowel binnen- als buitenland je auto opladen. Het principe werkt verder hetzelfde als met de brandstofpas.

Meer weten?

Wil je weten of zakelijk leasen inclusief brandstof interessant is voor jou? We vertellen je graag meer over alle voor- en nadelen van zakelijk leasen inclusief brandstof, zodat je de beste keuze kunt maken. Neem hier contact op met onze experts voor kosteloos en onafhankelijk advies.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws