Private lease: waar moet ik op letten?
Wij leggen het voor je uit

Geschatte leestijd: 3 minuten

Waar moet ik op letten bij private lease

Waar moet ik op letten bij private lease?

Onverwachte hoge kosten, daar zit je niet op te wachten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die komen kijken bij het aanschaffen, rijden en onderhouden van een auto. Schade of onverwachte pech met dure reparaties tot gevolg kunnen je kopzorgen geven. Niet vreemd dat private lease steeds populairder wordt onder consumenten. Is dat misschien iets voor jou? Ontdek hier waar je op moet letten bij private lease. Want waarom is private lease zo interessant?

Voorheen dacht men bij een auto leasen alleen aan dure auto’s van de zaak. Dat is nu wel anders. Ook als consument kan het interessant zijn om een auto privé te leasen. Hiermee voorkom je het probleem dat we hierboven beschreven; het feit dat je nooit weet waar je aan toe bent wat kosten betreft. Een private leaseauto betekent dat je exact weet wat je maandelijks kwijt bent aan een auto. Onverwachte hoge rekeningen van de autogarage? Daar heb jij geen last meer van. Voordat je meteen de eerste de beste leasedeal afsluit, raden we je aan om eerst te onderzoeken of dit echt bij je past en waar je allemaal op moet letten.

4 belangrijke aandachtspunten bij private lease

We bespreken hier een aantal essentiële aandachtspunten, die je mee moet nemen in je overweging om een auto privé te leasen:

1. Denk aan de BKR-registratie

Houd er rekening mee dat bij het afsluiten van een private lease contract je een BKR-registratie krijgt. Is dat nadelig? Een BKR-registratie betekent niet dat je meteen in een kwaad daglicht komt te staan. Dat is namelijk wat veel mensen denken. Als jij altijd netjes maandelijks aan je financiële verplichtingen voldoet, is er niets aan de hand. Sterker nog, toekomstige kredietverstrekkers kunnen zien dat jij een goede betaler bent. Wil je echter binnenkort een hypotheek afsluiten, dan zul je vanwege je BKR-registratie mogelijk minder kunnen lenen.

2. Schadevrije jaren

Het leasebedrag dat je maandelijks betaalt, is afhankelijk van veel factoren, onder meer ook van jouw schadeverleden. De manier waarop jouw schadevrije jaren worden meegerekend in het leasecontract kan bovendien per aanbieder verschillen. Verder loop je het risico dat na het leasecontract je schadevrije jaren van daarvoor ondertussen zijn vervallen. Wel kun je aan het einde van het private leasecontract bij de leasemaatschappij een verklaring opvragen over het schadeverloop. Wil je daarna een auto aanschaffen, dan kan het per verzekeraar verschillen of men deze verklaring erkent en of je wel of geen no-claimkorting krijgt.

3. Een nieuwe of tweedehands auto?

Aan een auto leasen kleeft nog steeds het vooroordeel dat het heel duur is. Dat hoeft vandaag de dag echter niet meer het geval te zijn, zeker als je bedenkt hoeveel gemak

en zekerheid je ervoor terugkrijgt. Naast super-de-luxe nieuwe leaseauto’s, die natuurlijk wel een flinke duit kosten, zijn er ook toegankelijke kleinere modellen. Daarnaast is het belangrijk dat je weet, dat je ook een jonge occasion kunt leasen. Daarvoor betaal je meteen een stuk minder per maand.

4. Lease altijd bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease

Om er zeker van te zijn dat je bij een vertrouwde maatschappij leaset, moet je letten op het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk is in het leven geroepen vanwege het steeds sneller stijgende aantal Private lease-rijders. Het zorgt ervoor dat de de consument zekerheid heeft dat hij/zij goed is geïnformeerd en handelt met een betrouwbare partij. Het keurmerk geeft namelijk vijf zekerheden:

  • De leasemaatschappij hanteert eerlijke voorwaarden
  • Je krijgt een volledig product: je weet altijd wat er bij de leaseprijs zit inbegrepen
  • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd
  • Zekerheid bij klachten: een eventueel geschil wordt snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie

Geen zorgen: wij doen uitsluitend zaken met eerlijke en betrouwbare leasemaatschappijen die over dit keurmerk beschikken.

Een leasecontract op maat

Leasecontracten zijn er in alle soorten en maten, ook binnen de wereld van de private lease. Hoeveel je betaalt is niet alleen afhankelijk van het model auto dat je kiest, maar ook de voorwaarden in het contract kunnen per leasemaatschappij verschillen. In het geval van private lease zijn de kosten voor wegenbelasting, verzekeringen en schade inbegrepen. Let vervolgens ook goed op de voorwaarden die er gelden voor wat betreft vervangend vervoer en pech onderweg. Deze kunnen nogal eens per aanbieder verschillen. Als je een leasedeal sluit, wil je er wel zeker van zijn, dat dit een deal is die bij je past en waar je lang plezier van hebt.

Schakel hulp in via debesteleasedeal.nl

Wij helpen je graag op weg! Neem contact met ons op voor gratis advies bij het vinden van jouw beste lease deal. We kunnen je onafhankelijk begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw private leaseauto.

Via ons lease je altijd met het Keurmerk Private Lease.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws