Het leasen van een scooter of bromfiets: wat zijn de voordelen?

Geschatte leestijd: 2,5 minuut

Scooter of bromfiets leasen

Wat zijn de voordelen van het leasen van een scooter of bromfiets?

Een scooter of bromfiets aanschaffen doe je natuurlijk niet dagelijks. Als je een dergelijk vervoermiddel wilt aanschaffen, ga je vanzelfsprekend eerst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Dat geldt ook voor de financiering van de koopsom. Meestal is er een behoorlijke investering mee gemoeid en misschien heb je onvoldoende spaargeld om de aanschaf te kunnen betalen. Daarom is het ook de mogelijk om een scooter of bromfiets te leasen. Wat lease precies is, leggen we je graag uit.

Wat is lease en wat zijn de voordelen?

Als je een scooter of bromfiets least, sluit je eigenlijk een lening af. De leasemaatschappij betaalt de volledige koopsom bij aanschaf van het vervoermiddel. Een scooter leasen is dus een aantrekkelijk alternatief als je zelf onvoldoende geld hebt om deze zelf te betalen. Het voordeel van leasen is dat je meteen eigenaar van de scooter of bromfiets wordt. En heb je een keer eens een financiële meevaller? Dan is het altijd mogelijk om zonder kosten extra af te lossen. Misschien hoef je niet persé een nieuwe scooter of bromfiets? Het is vaak ook mogelijk om een tweedehands scooter te leasen. Wat dat betreft zijn de lease opties vergelijkbaar met het leasen van een auto!

Wat ga ik betalen?

Een scooter leasen wil zeggen dat je een vast bedrag per maand betaalt en dat de scooter meteen van jou is. De termijn van betalen varieert tussen de 12 en de 72 maanden. Hoe langer je de lease betaalt, hoe lager het maandbedrag is. Natuurlijk is de hoogte van het bedrag afhankelijk van de koopprijs van de scooter. In het maandbedrag zit ook een bedrag aan rente. Je betaalt echter alleen rente over het openstaand bedrag. En natuurlijk is dat bedrag iedere maand lager. Als je de scooter of bromfiets koopt, weet je precies wat je gaat betalen en hoe lang je dat gaat doen. Je kunt altijd het resterende bedrag of een gedeelte aflossen.

Hoe gaat lease in zijn werk?

Als je graag een scooter of bromfiets wilt leasen, kun je dat in de winkel of digitaal regelen. Er wordt een contract opgesteld waarin je je persoonlijke gegevens moet vermelden. Het ingevulde contract wordt ter goedkeuring naar de leasemaatschappij gestuurd. Er zijn wel een paar voorwaarden verbonden aan het leasen. Je moet bijvoorbeeld minimaal 18 jaar zijn en een vast inkomen hebben. Daarnaast is het ook van belang dat je geen negatieve BKR-notering mag hebben. Dat betekent dat je geen betalingsachterstanden mag hebben van bijvoorbeeld een andere lening of van je telefoonabonnement. Als alles in orde is, kun je heel snel over je nieuwe scooter of bromfiets beschikken!

Mijn scooter of bromfiets verzekeren

Voordat je met je nieuwe vervoermiddel de weg op kunt, moet deze eerst worden verzekerd. De verplichte verzekering is niet altijd bij de leaseprijs inbegrepen. Als je je scooter apart moet verzekeren, zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. In Nederland is het wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Bij deze verzekering is de schade bij een ander gedekt als je een ongeval veroorzaakt. Je kunt ook een allrisk verzekering afsluiten. Dan wordt de schade ook aan je eigen scooter vergoed. Om de beste verzekeringen af te sluiten is de hulp van een vergelijkingssite belangrijk. Via Totaalbesparen.com kun je o.a. je bromfietsverzekering vergelijken, maar ook je scooterverzekering vergelijken.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws