Een gebruikte auto shortleasen: hoe werkt het?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Gebruikte auto shortleasen

Shortlease gebruikte auto: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Weet jij al wat deze voordelen allemaal zijn? We geven je hier een kijkje in de wereld van shortlease; een ontwikkeling binnen de leasemarkt die veel interessante mogelijkheden biedt. Wil je wel graag een auto leasen, maar heb je een beperkt budget of wil je niet vastzitten aan een langlopend contract dat een groot financieel risico met zich meebrengt? Dan ben je hier op het juiste adres voor meer informatie over het shortleasen van een gebruikte auto.

Korte leasetermijnen en gebruikte auto’s?

Dat lijkt wel de omgekeerde wereld. Tot voor kort stond een auto leasen voor langlopende contracten van minimaal twee of drie jaar en het rijden van een gloednieuwe auto. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Niet iedereen wil en kan die prijs betalen. Toch is de interesse naar leaseauto’s gegroeid, maar dan wel op een flexibelere manier. De leasemarkt is meegegroeid en heeft interessante nieuwe concepten ontwikkeld, waardoor een auto leasen veel toegankelijker is geworden.

Veranderde mobiliteit

Stugge en starre leasecontracten passen niet meer bij deze tijd. Kijk maar eens naar hoe de arbeidsmarkt de afgelopen jaren is veranderd. Denk aan veranderingen op het gebied van flexibele werktijden, flexibele werkplekken en de grote toename van het aantal zzp’ers. Dat heeft ook allemaal invloed op de mobiliteit van werknemers en ondernemers. De leasemaatschappijen zijn met deze tendensen meegegroeid en hebben passende antwoorden gevonden op deze veranderde mobiliteit. Een van die antwoorden is het shortleasen van een gebruikte auto.

Het shortleasen van een gebruikte auto

Het is nu ook mogelijk om kortlopende leasecontracten af te sluiten. Bovendien kun je de kosten nog meer drukken met het shortleasen van een gebruikte auto. Met een gebruikte auto wordt een jonge auto bedoeld, die bijvoorbeeld enkele maanden dienst heeft gedaan als leaseauto. Je kunt er nog steeds gewoon op vertrouwen, dat je in een degelijke auto rijdt. Er zijn normaal gesproken veel mooie modellen beschikbaar, waardoor er altijd wel een auto naar jouw wens bij zit.

Voordelig, flexibel en betrouwbaar

Dit zijn de grote voordelen van het shortleasen van een gebruikte auto. Zo hoef je geen boetes te verwachten als je na een maand of na twee maanden het leasecontract wilt opzeggen. Kan of wil je de leaseauto niet meer betalen, dan lever je hem zonder problemen en zonder extra kosten in bij de leasemaatschappij. Dit is o.a. een goede oplossing in het geval van kortlopende projecten waarvoor je mobiel moet zijn of voor seizoenswerk. Misschien zit je te wachten op een nieuwe auto met een lange levertijd? Ook dan is het voordelig shortleasen van een gebruikte auto een aanrader. Meer weten over het shortleasen van een gebruikte auto?

Neem dan hier contact met ons op! Onze Lease Adviseurs staan voor je klaar en helpen je met het vinden van de beste occasion shortlease deal. Onze adviseurs zijn VNA gecertificeerd. Hun kennis is daardoor altijd up-to-date. Wil je de beste deal voor jouw shortlease auto? Laat je dan gratis adviseren via debesteleasedeal.nl!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws