Als zzp’er operational leasen: wat is er mogelijk?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Auto leasen zzp operational lease

Operational lease voor zzp’ers

Voor sommige zzp’ers is het belangrijk om mobiel te zijn. Is het voor jou als zzp’er ook noodzakelijk om bij je klanten langs te gaan? Dan wil je natuurlijk ook voor de dag komen als een echte professional. Een betrouwbare auto zorgt dat je steeds goed je afspraken kunt nakomen. Het liefst is je auto ook nog eens representatief. Een auto aanschaffen betekent een aanslag op je budget! En hoe zit het met alle bijkomende autokosten en eventuele onverwachte kosten? Als zzp’er operational leasen kan dan een oplossing zijn. Wat is er mogelijk? Hoe houd je als zzp’er je financiën onder controle?

Zzp’er zijn betekent dat je een ondernemer bent. Dat gaat gepaard met risico’s en onzekerheden. Je weet aan het begin van de maand niet altijd wat je aan het eind van de maand factureert. Je werkt misschien op projectmatige basis, je hebt onregelmatige opdrachten, het ene moment verdrink je in het werk, terwijl het op andere momenten naar jouw mening misschien te rustig is. Een auto aanschaffen kan dan een groot risico zijn. Je weet nooit precies wat je te wachten te staat als het om de kosten gaat. Maar wat als je toch eigenlijk echt een auto nodig hebt? Operational lease kan je zekerheid bieden voor wat betreft de kosten.

Meer zekerheid met operational lease zzp

Heb je als zzp’er een betrouwbare klantenkring opgebouwd en merk je dat je een basis hebt gelegd voor wat betreft je maandelijkse inkomen? Dan is het een goed idee om operational lease te overwegen. Dit betekent namelijk dat je een mooie leaseauto rijdt, tegen een vast bedrag per maand; niet meer en niet minder! Je weet precies waar je aan toe bent als het gaat om je autokosten. Deze manier van leasen betekent dat je betaalt voor het gebruik van de auto; het is vergelijkbaar met huren, maar dan op een langere termijn. Je kunt deze manier van leasen op verschillende manieren vormgeven.

Als zzp’er operational leasen: wat is er mogelijk?

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende vormen van operational lease zijn. We zetten hier de mogelijkheden kort uiteen:

Full operational lease
Wil je volledige zekerheid over je maandelijkse autokosten? Dan is full operational lease de beste optie. Alle kosten zijn inbegrepen in een vaste prijs per maand. Denk aan kosten voor onderhoud, reparaties, banden, schadeafhandeling, verzekeringen, wegenbelasting, pechhulp, vervangend vervoer en rente. Het is zelfs mogelijk om een brandstofvoorschot in je contract op te nemen. Let op, want dit wordt aan het einde van het jaar verrekend. Met deze leasevorm worden je alle zorgen uit handen genomen.

Netto operational lease
Heb je toch liever zelf wat meer invloed op de manier waarop je de auto leaset? Dan past netto operational lease misschien beter bij jou. Je kunt nu zelf bepalen hoe je het ‘operationele deel’ invult. Dit betekent dat je zelf het onderhoud, de reparaties, verzekeringen, het vervangen van de banden en eventueel vervangend vervoer regelt. Je hebt hierin dus meer vrijheid. Net als bij full operational lease blijft de auto zowel economisch als financieel eigendom van de leasemaatschappij. Je houdt hierdoor geldt over voor eventuele andere investeringen en het runnen van je onderneming. Verder loop je dus ook geen restwaarde risico.

Al ooit gehoord van ‘sale and lease back’?

Misschien heb je als zzp’er al een auto, maar merk je dat de financiële mogelijkheden van je onderneming hierdoor in de knel komen. In dat geval kun je een beroep doen op een constructie die ‘sale and lease back’ wordt genoemd. Dit betekent dat je je huidige auto verkoopt aan de leasemaatschappij en deze vervolgens gaat gebruiken als leaseauto via een operational leasecontract. Je betaalt nu steeds een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto. Dit is een handige manier om financiële ruimte te scheppen voor je activiteiten als zzp’er en om een goed overzicht te hebben over je maandelijkse kosten.

Heb je nog vragen?

Neem hier gerust contact met ons op. Onze lease-experts staan graag voor je klaar met gratis en objectief advies over wat voor jou de beste leasedeal is!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws