Wat je moet weten over financial lease zonder jaarcijfers

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zakelijk financial leasen zonder jaarcijfers

Financial lease zonder jaarcijfers: wat is er mogelijk?

Een auto leasen als ondernemer, hoe pak je dat aan? Er wordt bij het aangaan van een leasecontract vaak naar je jaarcijfers gevraagd. Hoe moet dat als je een startende ondernemer bent en nog niet over deze cijfers beschikt? Ook dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om toch een financial lease contract af te sluiten. Steeds meer leasebedrijven hebben een switch gemaakt en geven ook startende ondernemers de kans om zonder jaarcijfers een auto te leasen. Wat is er mogelijk? Lees hier meer.

Een auto van de zaak? Een onmisbare, maar grote investering.

Ben je als ondernemer veel onderweg? Dan is een auto van de zaak vaak onmisbaar. Daarentegen is het ook een flinke investering. Daarom denken veel startende ondernemers dat een auto van de zaak buiten hun bereik ligt. Dat is een misvatting, want in veel situaties biedt financial lease de ideale oplossing. Met deze manier van een auto financieren heb je geen startkapitaal nodig, maar betaal je maandelijks een vooraf bepaald leasebedrag. De auto wordt direct tot het vermogen van je zaak gerekend. Je bent dan economisch eigenaar, waardoor je van fiscale voordelen geniet. Aan het einde van de leasetermijn ben je ook juridisch eigenaar van de auto.

Start gratis aanvraag

Hé ondernemer! Auto of bedrijfswagen nodig?

Doe dan geheel vrijblijvend hier jouw leaseaanvraag.

Altijd de beste deal voor jou. Gegarandeerd!

Start gratis aanvraag

Beste deal bedrijfswagen auto

Financial lease zonder jaarcijfers, hoe zit dat precies?

Leasemaatschappijen willen graag weten of je betrouwbaar bent en je financiële verplichtingen na kunt komen. Daarom vragen veel aanbieders naar de jaarcijfers. Toch zien veel leasemaatschappijen in dat startende ondernemers nog geen jaarcijfers hebben, maar dat er onder deze categorie wel veel vraag is naar een leaseauto. In de praktijk blijkt bovendien dat startende ondernemers ontzettend gemotiveerd zijn en dat een leaseauto juist het middel is dat ze nodig hebben om hun zaak te laten groeien. Daarbij dient de leaseauto direct als onderpand van de financieringsregeling die er wordt afgesproken. Dat beperkt weer het risico voor leasemaatschappijen, ten opzichte van andere kredietverstrekkers, bijvoorbeeld banken.

Financial lease zonder jaarcijfers: wat is er mogelijk?

Allereerst is het belangrijk dat je jouw financiële situatie goed onder de loep neemt. Hoeveel kun je maandelijks opzij zetten voor een leaseauto? Wat zijn de vooruitzichten voor de komende jaren? Vergeet niet dat een financial lease contract impliceert dat je een overeenkomst van vaak enkele jaren aangaat. Je kunt de leasetermijn eventueel verkorten door bijvoorbeeld een occasion te leasen. Dan ben je meestal goedkoper uit, maar kun je toch een mooie, jonge auto rijden. Je loopt dan als ondernemer minder risico. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook hele betaalbare nieuwe leaseauto’s. De lease-experts van debesteleasedeal.nl onderzoeken graag samen met jou alle mogelijkheden. Deze service is geheel kosteloos en onafhankelijk!

Waar moet ik rekening mee houden?

Hoewel een financial lease zonder jaarcijfers steeds vaker mogelijk is, zijn er toch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je als ondernemer kunnen aantonen dat je zaak staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Verder kan de leasemaatschappij soms om een aanbetaling vragen, om het risico voor hen te beperken. In sommige situaties kan men eveneens aanvullende voorwaarden opnemen in het leasecontract, bijvoorbeeld een hogere rente. Ook dit is voor de leasemaatschappij een manier om het extra risico dat ze lopen in te perken.

Ontvang de beste deal gratis in jouw mailbox.

Je krijgt direct persoonlijk leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Genoemd in de pers

debesteleasdeal.nl genoemd in de pers media

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.