Welke kosten zijn er bij
zakelijk leasen?

Geschatte leestijd: 3,5 minuut

Wat kost zakelijk leasen

Zakelijk leasen wat kost dat?

Wil je een auto zakelijk leasen, verdiep je dan vooraf in de kosten die hierbij komen kijken. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je die mooie, representatieve auto wilt rijden? Onze adviseurs helpen je graag om hier meer inzicht in te krijgen. In deze blog gaan we verder in op de vraag wat zakelijk leasen kost. Vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem gerust contact met ons op.

Zakelijk leasen wat kost dat eigenlijk?

Het bedrag dat je uiteindelijk maandelijks of jaarlijks betaalt voor je leaseauto hangt af van de kosten die zijn opgenomen in het leasecontract. Daarnaast tellen ook de brandstofkosten, het model leaseauto en het eigen risico bij schade mee. Vervolgens zal aan de hand van deze kosten, de looptijd van het leasecontract en de kilometrage berekend worden wat je uiteindelijk voor je zakelijk leaseauto zult betalen. We zullen de verschillende kosten voor zakelijk leasen hieronder nader toelichten.

Leasekosten opgenomen in het leasecontract – operational lease

Welke kosten worden opgenomen in het leasecontract is op de eerste plaats afhankelijk van de leasevorm. Kies je voor operational lease, dan blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Vrijwel alle kosten rond het gebruik van de auto zijn in het leasecontract opgenomen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Hieronder volgt een overzicht van de kosten die doorgaans in een dergelijk leasecontract zijn inbegrepen:

  • Onderhoudskosten
  • Onderhoudskosten
  • Reparatiekosten
  • Schadekosten
  • Rente en afschrijvingen
  • Verzekeringen
  • Wegenbelasting
  • Pechhulp

Leasekosten opgenomen in het leasecontract – financial lease

Wil je aan het einde van het leasecontract graag dat de auto jouw eigendom wordt, dan kies je voor financial lease. Dit betekent dat jij de investering in de auto op je neemt. Tijdens de leasetermijn ben je economisch eigenaar van de auto. Dit impliceert dat kosten als de wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie tot jouw verantwoordelijkheid behoren. Het maandelijks bedrag dat je aan de leasemaatschappij betaalt, kun je vergelijken met een lening. Operational lease kun je eerder vergelijken met huur.

Slimme ondernemers kiezen voor Financial Lease

Brandstofkosten

Bij operational lease bestaat de mogelijkheid om de brandstofkosten op te nemen in het leasecontract. Onderzoek of dat in jouw situatie wel of niet interessant is. Dit is bijvoorbeeld interessant voor bedrijven met meerdere werknemers die allemaal een leaseauto van de zaak hebben. De werknemers met de leaseauto krijgen dan een tankpas. Het is voor de werkgever en het wagenparkbeheer gemakkelijker om een goed overzicht te houden van alle brandstofkosten van alle leaseauto’s. De brandstofkosten zijn als onderdeel van de zakelijke autokosten fiscaal aftrekbaar.

Kosten van het eigen risico bij schade

Je dient ook rekening te houden met kosten van het eigen risico bij schade. In het leasecontract wordt normaal gesproken een eigen risico bij schade opgenomen. Let goed op de specifieke voorwaarden in jouw leasecontract met betrekking tot de schade en het eigen risico.

Kosten voor de bijtelling

Vergeet niet dat je bijtelling moet betalen als je met een zakelijke leaseauto meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Hoe hoog deze kosten zijn, is afhankelijk van onder meer de cataloguswaarde van de leaseauto en het bijtellingspercentage van je auto. Op deze website kun je daar meer informatie over vinden.

Welke kosten zijn er bij zakelijk leasen?

Zoals je ziet, zijn er dus heel wat kosten waar je rekening mee dient te houden bij zakelijk leasen. Wat jouw zakelijke leaseauto exact gaat kosten, kunnen we je hier zonder verdere input van jouw kant niet vertellen. Wil je precies weten waar je aan toe bent en wil je zeker weten dat je de beste lease deal sluit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze leaseadviseurs helpen je graag verder!

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Floris Mulder leaseadviseur

Floris Mulder | Mobiliteitsadviseur zakelijk

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 050 – 205 78 99 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws