Een laadpaal kiezen: waar moet je op letten?

Geschatte leestijd: 1 minuut

Elektrisch leasen laadpaal vergelijken

Laadpaal aanbieders vergelijken: waarop letten?

Ben je van plan om binnenkort een elektrische auto te leasen? Dan is het tijd om je ook eens te verdiepen in laadpalen. Met een eigen laadpaal thuis of op de zaak kun je je auto goedkoper en makkelijker opladen. Maar hoe pak je dit aan? Het is belangrijk om vooraf met enkele zaken rekening te houden en om diverse laadpalen met elkaar te vergelijken. We helpen je hier alvast op weg met informatie die onmisbaar is als je een laadpaal gaat uitzoeken.

Hoe is je woning of bedrijfspand aangesloten op het stroomnet?

Bij het uitzoeken van een laadpaal is het belangrijk dat je weet hoe je woning of bedrijfspand is aangesloten op het stroomnet. Veel oudere woningen en panden beschikken over een zogeheten 1-faseaansluiting, terwijl nieuwere panden al een 3-fasenaansluiting hebben. Met betrekking tot het opladen van je elektrische auto betekent dit dat je via een 3-fasenaansluiting je auto ook drie keer zo snel zou kunnen opladen. Dat geldt alleen als je elektrische auto deze snelle manier van laden ook ondersteunt. Wil je snel kunnen opladen, maar beschikt je woning of bedrijfspand slechts over een 1-faseaansluiting? Dan kun je deze aansluiting beter eerst laten aanpassen.

Stem de laadpaal af op je elektrische auto

Houd er rekening mee dat niet elke elektrische auto even snel oplaadt. Het heeft dus geen nut om een snelle laadpaal aan te schaffen als je auto daar niet voldoende toe is uitgerust. De snelle laadpaal zal er niet voor zorgen dat je auto sneller opgeladen is. Bij laadpalen vergelijken moet je er dus steeds rekening mee houden dat de laadpaal en de auto op elkaar afgestemd zijn.

Let op: loop je met het idee rond om binnenkort je elektrische leaseauto in te ruilen voor een ander model dat sneller kan laden, dan is het een goed idee om hierop te anticiperen. Kies dan alvast voor een laadpaal met een hoger laadvermogen.

Waarop letten bij laadpalen vergelijken?

Bij het vergelijken van laadpalen moet je een aantal overwegingen maken en op een aantal punten letten:

  • Laadpaal of laadpunt aan de muur?
  • Online of offline laadpaal?
  • Het type aansluiting of stekker?

Bekijk wat praktisch is; een laadpaal of een laadpunt aan de muur? De laatste optie is een aanrader als er weinig ruimte is om een laadpaal te plaatsen, bijvoorbeeld in een parkeergarage. Verder kun je kiezen tussen online en offline laadpalen. De nieuwste online modellen zijn voorzien van geavanceerde technologie, zoals internetverbinding. Je kunt de laadpaal dan op afstand bedienen en gemakkelijk alle laadgegevens bijhouden. Let ook op het type aansluiting of stekker, want niet elke auto heeft dezelfde aansluiting. Bovendien zijn niet alle stekkers geschikt voor snelladen.

Vragen over wat de beste laadpaal is voor jou?

Vraag dan hieronder gratis een laadpaal offerte aan. Deze ontvang je binnen 24 uur in je mailbox en bij vragen krijg je deskundig en persoonlijk advies. Twijfel je over elektrisch leasen iets voor jou is? Dan staan onze Lease Adviseurs natuurlijk voor je klaar om jou te voorzien van het beste lease advies. Bel ons op 085 – 023 09 50 of vul ons contactformulier in.

Binnen 24 uur in je mailbox.

Onafhankelijk en deskundig leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Team Debesteleasedeal

Ons team staat voor je klaar. Vragen? Bel ons gerust op 085 – 023 09 50 of stuur een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws