Laadpaal thuis installeren:
hoe werkt het en wat kost het?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Laadpaal thuis kosten

Laadpaal thuis installeren en de kosten

Een elektrische auto leasen brengt allerlei nieuwe ervaringen met zich mee. In plaats van dat je brandstof gaat tanken, ga je nu je auto opladen. Dan zul je al snel met de vraag zitten: ‘Wat als ik thuis mijn auto wil opladen?’ Dat is wel zo praktisch. Maar hoe werkt dat een laadpaal thuis installeren? Brengt een laadpaal thuis veel kosten met zich mee? We nemen je hier mee in de wereld van elektrische leaseauto’s en geven je antwoord op veelgestelde vragen over een laadpaal thuis installeren en de kosten.

Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrische auto’s zijn de toekomst, daar zal niemand aan twijfelen. Ook binnen de leasemarkt zien we dat er steeds meer interesse is in het leasen van een elektrische auto. Omdat we nog volop in de overgangsfase verkeren, brengt de overstap naar elektrisch rijden veel vragen met zich mee. Is elektrisch rijden nu echt goedkoper, dan rijden op brandstof als benzine of diesel? Veel onderzoeken, waaronder ook onderzoeken van de ANWB, hebben uitgewezen dat elektrisch rijden inderdaad voordeliger is. Wel blijkt dat de manier van het opladen van je auto hier een belangrijke rol in speelt.

Welke manieren van laden zijn er?

Kies je voor een elektrische leaseauto, dan kun je je auto opladen via een openbare laadpaal, via een snellader of via een eigen laadpaal thuis. Bij een openbare laadpaal betaal je meer, dan wanneer je thuis je auto zou opladen. Logisch, want de aanbieder van de laadpaal maakt kosten voor het installeren, het onderhoud en hij wil er ook graag wat aan verdienen. Hoewel de kosten per laadpaal uiteenlopen, liggen de gemiddelde kosten momenteel rond de € 0,08 per kilometer aan energiekosten. Dan zijn er ook nog snelladers, deze zijn duurder. Reken hiervoor ongeveer € 0,12 per kilometer aan energiekosten. Wanneer je thuis laadt, ligt deze prijs rond de € 0,04.

Laadpaal thuis installeren en kosten

Je elektrische auto thuis opladen is het voordeligst. Hier zit wel een ‘maar’ aan. Je moet namelijk eerst een laadpaal aanschaffen. De kosten hangen van diverse factoren af, zoals de soort laadpaal, de locatie en de installatiekosten. De kosten kunnen uiteenlopen van enkele honderden tot duizenden euro’s. Het is belangrijk om te onderzoeken welke laadpaal het meest geschikt is in jouw situatie. Vervolgens is het gemakkelijker om te berekenen hoe snel je deze investering terugverdient dankzij de lagere laadkosten. Benieuwd naar de kosten voor een laadpaal in jouw situatie? Vraag dan hier gratis een offerte aan.

Je kunt mogelijk subsidie krijgen voor een laadpaal thuis

Schrikken de hoge aanschaf- en installatiekosten voor een laadpaal thuis je af? Vergeet dan niet dat het soms mogelijk is om subsidie te krijgen. Diverse gemeentes bieden subsidies aan voor mensen die een laadpaal thuis installeren. Ook bedrijven kunnen aanspraak maken op subsidies. Daarnaast kunnen bedrijven in veel gevallen een beroep doen op diverse regelingen, zoals de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Mogelijk dat daarmee het plaatsen van een laadpaal voor jou nog interessanter wordt.

Alternatieven voor een laadpaal thuis

Wil je echter eerst uitproberen of een elektrische leaseauto je wel bevalt, dan hoef je natuurlijk niet meteen een laadpaal thuis te installeren. Om toch zo voordelig mogelijk uit te zijn, kun je diverse laadpassen met elkaar vergelijken. Normaal gesproken kun je met een laadpas van een bekende aanbieder bij de meeste laadpalen je auto opladen. Maar let op, want sommige aanbieders van laadpassen sluiten deals met aanbieders van laadpalen, waardoor je op bepaalde plekken duurder of juist goedkoper uit bent. Het kan dus lonen om eerst goed te vergelijken.

Meer weten over een elektrische auto leasen?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van het leasen van een elektrische auto, het opladen van je leaseauto of bedrijfswagen, laadpaal aanvragen en installeren en de kosten hiervan in jouw situatie? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen. De Lease Adviseurs van debesteleasedeal.nl staan voor je klaar met onafhankelijk en kosteloos advies.

Onze leasevergelijker in jouw mailbox.

Gratis voor zowel particulier als zakelijk

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.

Hiervan kun je ons kennen

De Ondernemer
Metronieuws
Google Nieuws