Wat moet ik bij financial lease regelen met verzekeringen en onderhoud?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Financial lease wat regelen

Wat te regelen bij financial lease?

Wanneer je zakelijk een auto of bedrijfswagen gaat leasen, dan heb je de keuze uit verschillende leasevormen. Zo kun je kiezen voor operational lease, shortlease en financial lease. Bij operational lease en shortlease zijn alle kosten inbegrepen. Bij financial lease is dit niet het geval en ben je zelf verantwoordelijk voor de onderhoud, wegenbelasting en het afsluiten van een autoverzekering.

Financial lease in het kort uitgelegd

Vaak krijgen we de vraag wat financial lease is. Dat leggen we natuurlijk graag voor je uit. Financial lease staat gelijk aan het kopen van een auto of bedrijfswagen. Je bent direct eigenaar van het voertuig. Je sluit een financiering af via een financieringsmaatschappij, om de aanschaf te kunnen bekostigen. Deze lening betaal je vervolgens maandelijks termijnen terug aan de financieringsmaatschappij. Deze vorm van financiering is goed te vergelijken met een hypotheek. Omdat je zelf eigenaar bent en ook zelf verantwoordelijk bent dien je rekening te houden met onvoorziene kosten zoals onderhoud. Goed om je dat vooraf te beseffen en in te calculeren. Nadat alle termijnen zijn voldaan, hoef je de auto niet in te leveren en kan je meteen doorrijden, inruilen of verkopen.

Start gratis aanvraag

Hé ondernemer! Auto of bedrijfswagen nodig?

Doe dan geheel vrijblijvend hier jouw leaseaanvraag.

Altijd de beste deal voor jou. Gegarandeerd!

Start gratis aanvraag

Beste deal bedrijfswagen auto

Auto of bedrijfswagen verzekeren

Wanneer je kiest voor financial lease, dan is het verplicht om de auto of bedrijfswagen te verzekeren. Hierbij is de WA verzekering het belangrijkste. WA is de afkorting voor wettelijk aansprakelijk. Wanneer je schade aan een tegenpartij aanbrengt, dan zorgt de WA verzekering voor de compensatie van de schade.

Daarnaast kun je kiezen voor een uitgebreidere verzekering door voor WA beperkt casco te kiezen of WA casco. Laatstgenoemde is de meest uitgebreide autoverzekering.

Op vakantie met jouw zakelijke leaseauto

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar als je op vakantie gaat met de leaseauto en je hebt een caravan, dan is het verstandig om ook een caravanverzekering af te sluiten. Dit voorkomt een hoop ergernis wanneer er bijvoorbeeld sprake is bij brand, diefstal of schade.

Tip: Heb je al jarenlang dezelfde caravanverzekering? Dan is het verstandig om deze opnieuw te vergelijken. Uit de praktijk blijkt dat veel caravanbezitters verkeerd verzekerd zijn omdat ze bijvoorbeeld een voortent hebben bij- of verkocht hebben of een mover hebben aangekocht. Check je verzekering dus regelmatig om de juiste dekking te behouden.

Kiezen voor financial lease of operational lease?

Wanneer je kiest voor het zakelijk leasen van je auto of bedrijfswagen is er een keuze tussen financial lease en operational lease. Welke leasvorm het beste bij jou past is afhankelijk van jouw wensen. Samengevat:

Financial lease

  • De auto of bedrijfswagen is en blijft je eigendom.
  • Maandtarief is lager dan bij operational lease.
  • Je houdt je liquide middelen over voor jouw bedrijf.
  • Alle overige kosten zoals verzekering, onderhoud en wegenbelasting zitten er niet bij inbegrepen en zijn dus voor eigen rekening.

Operational lease

  • De auto of bedrijfswagen blijft eigendom van de leasemaatschappij.
  • Geen uitbreiding van het vreemd vermogen.
  • Vast bedrag per maand en de leasemaatschappij is verantwoordelijk voor alle kosten, zoals onderhoud, wegenbelasting en vervangend vervoer.

Check altijd goed de voorwaarden

Wanneer je gaat leasen is het is belangrijk om de voorwaarden vooraf goed door te nemen en verschillende leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken.. De verschillen in de servicegraad zijn vaak groot als we kijken in de voorwaarden. Wij helpen en adviseren je persoonlijk hierin. Onze VNA gecertificeerde leaseadviseurs staan altijd voor je klaar.

Ontvang de beste deal gratis in jouw mailbox.

Je krijgt direct persoonlijk leaseadvies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Genoemd in de pers

debesteleasdeal.nl genoemd in de pers media

Direct persoonlijk contact

Wim van Essen lease adviseur

Wim van Essen | Partner & Lease Adviseur

Heb je een vraag of opmerking? Bel mij gerust via 085 – 023 09 50 of stuur mij een e-mail.