Het opladen van een elektrische
auto: hoe werkt het?

Leestijd: 2 minuten

Hoe werkt een elektrische auto opladen?

Hoe werkt een elektrische auto opladen?

Ga je voor het eerst een elektrische auto rijden? Of overweeg je misschien om een elektrische auto te leasen? Dan krijg je ineens te maken met het elektrisch opladen van je auto. We kunnen het ons voorstellen dat je daar graag eerst wat meer over wilt weten. Hoe werkt dat precies? Wat heb je ervoor nodig? Hoe lang duurt het? We maken je hier wegwijs in de wereld van elektrische auto’s en opladen.

Waar kan ik mijn elektrische auto opladen?

Het wordt steeds eenvoudiger om in Nederland een elektrische auto te rijden. Er komen steeds meer laadpalen en laadpunten bij. Wil je weten of er een laadvoorziening bij jou in de buurt is of ben je tijdens een autorit in een onbekende omgeving op zoek naar een oplaadpunt? Kijk dan op de website www.oplaadpunten.nl. Je vindt dan gemakkelijk een oplaadplek in de buurt. Vrijwel door heel Nederland vind je oplaadpunten.

Hoe lang duurt het opladen van mijn auto?

De laadtijd van je elektrische auto is van verschillende factoren afhankelijk. Op de eerste plaats speelt het laadvermogen van de auto een belangrijke rol. Met andere woorden, hoe snel kan de auto het beschikbare stroom opslaan?

Op de tweede plaats heeft het soort oplaadpunt invloed op de laadtijd. Een auto laadvoorziening werkt zeer effectief. Op deze manier kun je bijvoorbeeld tot wel 8 keer sneller je auto opladen, dan via een ‘normaal’ stopcontact. Bij een openbare laadpaal heb je wel een laadpas nodig.

Weinig tijd? De snellader!

Er bestaan ook snelladers die een elektrische auto binnen 20 minuten opladen tot een actieradius waarmee je je reis kunt vervolgen. Deze laders laden de accu op tot 80%, om de accu te beschermen. Bij het opladen van een auto gaan de eerste 80% altijd sneller. De laatste 20% kost meer oplaadtijd, omdat op die manier de kwaliteit van de accu wordt beschermd. Dit wordt ook wel ‘trickle charging’ of ‘druppel laden’ genoemd. Om je auto op te kunnen laden via een snellader moet je auto wel voorzien zijn van een CCS of een CHAdeMO stekker.

Hoe laad ik mijn elektrische auto thuis op?

Het is mogelijk om thuis een laadpaal te laten installeren, zodat je gemakkelijk en snel thuis je auto kunt opladen. Het is daarnaast ook mogelijk om je elektrische auto via een stopcontact op te laden. Je hebt hiervoor een speciale laadkabel nodig voor de snelheid en om problemen als kortsluiting en oververhitting te voorkomen. Het laden via een stopcontact neemt veel meer tijd in beslag, dan via een laadvoorziening.

Direct persoonlijk advies.

Maak een belafspraak.

Waarom anderen voor ons kiezen

  • Expert in zakelijke lease
  • 20 jaar ervaring en 100% onafhankelijk
  • Bespaar op jouw leasekosten
  • Je ontvangt altijd de beste lease deal

Kantoor debesteleasedeal

debesteleasedeal.nl
Machlaan 5
9761 TK Eelde

KvK-nummer: 70932867
BTW-nummer: NL858516044B01

Delen via:

Misschien ook interessant om te lezen

Ga naar de bovenkant