Veelgestelde vragen per onderwerp
Direct antwoord op je vraag
Leasevormen
Bij operational lease zijn de kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en belastingen inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om de kosten van hun wagenpark te beheersen en budgetteren.
Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto weer in de bij de leasemaatschappij. In sommige gevallen kan het ook mogelijk zijn om de leaseperiode te verlengen.
Shortlease kan voor bedrijven aantrekkelijk zijn als ze tijdelijk extra vervoerscapaciteit nodig hebben, bijvoorbeeld voor een project of een tijdelijk dienstverband. Ook kan het een oplossing zijn als een bedrijf nog niet zeker is van de exacte mobiliteitsbehoefte op de langere termijn en nog niet wil investeren in een langdurige leaseovereenkomst.
Net als bij operationele lease, is bij shortlease de leasemaatschappij eigenaar van de auto en neemt zij het beheer, onderhoud en verzekering van de auto voor haar rekening. De kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en belastingen zijn inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag.
Bij shortlease is de opzegtermijn relatief kort en kan het contract zonder boete worden beëindigd, wat deze leasevorm erg flexibel maakt. Wel is shortlease over het algemeen duurder dan een langdurige leaseperiode, vanwege het kortere contract en de hogere risico’s die de leasemaatschappij loopt.
Kosten
Dienstverlening
ZZP en MKB
Zzp’er en MKB-bedrijven tot 15 leaseauto’s en/of bedrijfswagens helpen we je graag aan de beste deal via een van onze lokale leaseadviseurs. Bel met 085 – 023 09 50 en kom direct in contact met een leaseadviseur bij jou in de regio.
MKB & Grootbedrijf
Voor wagenparken met een omvang vanaf 15 tot 500 leaseauto’s en/of bedrijfswagens bieden wij ons gratis Premium Software aan. Je krijgt van ons toegang tot je eigen online dashboard. Het hele aanvraag-, vergelijk- en bestelproces perfect geregeld vanuit één plek voor de wagenparkbeheerder, medewerkers en leasemaatschappijen. Meer weten? Plan dan hier een demo in of maak hier direct een account aan.
Het constant moeten bijhouden van de nieuwste trends en regelgeving in de mobiliteitssector kan een last zijn. Het kost niet alleen veel tijd, maar kan ook leiden tot frustraties op de werkvloer. Daarnaast is het mailen, bellen en onderhandelen met leasemaatschappijen erg tijdrovend en foutgevoelig.
De software van Debesteleasedeal.nl is ontworpen om deze problemen op te lossen. Het maakt het aanvragen, vergelijken en bestellen van de leaseauto’s eenvoudiger, waardoor je 80% tijd bespaart per leaseauto. Onze software is gebruiksvriendelijk en vereist geen uitgebreide kennis van mobiliteit. Bovendien bieden we persoonlijke ondersteuning bij vragen en advies. Zo profiteert de wagenparkbeheerder en de medewerkers van een perfect gestroomlijnd aanvraag-, vergelijk- en bestelproces.
Belangrijk om te weten is dat onze software ontworpen is om samen te werken met iedere leasemaatschappij. Ook jullie huidige leasemaatschappij(en) kunnen naadloos opgenomen worden in de software, zodat je de waardevolle relatie gewoon kunt behouden.
Onze vergelijkingen zijn gebaseerd op duidelijke, objectieve criteria waar leasemaatschappijen zelf inspraak op hebben. Daarnaast hebben we diverse kwaliteitscontroles ingebouwd om de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van onze resultaten te waarborgen. Naast onze geavanceerde software kijkt ook nog een deskundige leaseadviseur mee met het vergelijk. Zo weet je altijd 100% zeker dat het vergelijk objectief en betrouwbaar is.
Het leasecontract
Dekking
Bekijk nauwkeurig welk type verzekering is inbegrepen in het contract. Is het alleen een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid), of is er ook een Beperkt of Volledig Casco (all-risk) verzekering inbegrepen? Dit bepaalt in welke situaties schade aan je voertuig wordt vergoed.
Eigen Risico
Het is belangrijk om te controleren of er een eigen risico geldt voor de verzekering en zo ja, hoeveel dat is. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade.
Inzittendenverzekering
Controleer of een inzittendenverzekering is inbegrepen. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan passagiers en hun bezittingen bij een ongeval.
Vervangend vervoer
Kijk of de verzekering dekking biedt voor vervangend vervoer. Als je auto moet worden gerepareerd, zorgt de verzekering dan voor een vervangende auto?
Schadevrije jaren
Controleer of de leasemaatschappij je schadevrije jaren registreert. Dit kan invloed hebben op je verzekeringspremie als je na het leasen zelf een autoverzekering afsluit.
Procedure bij schade
Zorg dat je de procedure kent voor het melden van schade en voor het indienen van claims. Soms moet je bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd na een ongeval de leasemaatschappij informeren.
Het is altijd een goed idee om de verzekeringsvoorwaarden van je leasecontract grondig te lezen en te begrijpen voordat je het contract ondertekent. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je eventuele vragen aan de leasemaatschappij stellen.
Praktijkvoorbeeld
Als je bijvoorbeeld een contract hebt voor 15.000 kilometer per jaar en de hercalculatiegrens is vastgesteld op 10%, betekent dit dat je 1.500 kilometer (10% van 15.000) meer of minder mag rijden zonder dat er een aanpassing in de leaseprijs plaatsvindt. Binnen de 10% afwijking volgt er een afrekening op basis van de meer- / minder gereden kilometers. Rijd je meer dan die extra 1.500 kilometer, dan wordt er een herberekening gemaakt en moet je mogelijk bijbetalen. Rijd je minder, dan krijg je mogelijk geld terug.
Het is belangrijk om de voorwaarden van de hercalculatiegrens te begrijpen, aangezien dit invloed kan hebben op de totale kosten van de lease. Elk leasecontract kan verschillende voorwaarden hebben, dus zorg ervoor dat je deze begrijpt voordat je het contract ondertekent.
Procedure bij schade
Het contract moet duidelijk aangeven wat de procedure is in geval van schade. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je de leasemaatschappij onmiddellijk na een incident op de hoogte moet stellen en dat je een specifieke garage of dealer moet gebruiken voor reparaties.
Schade bij teruggave van het voertuig
Aan het einde van de leaseperiode worden er vaak eisen gesteld aan de staat van het voertuig. Normale slijtage is meestal acceptabel, maar als er sprake is van aanzienlijke schade, kan de leasemaatschappij je mogelijk extra kosten in rekening brengen.
Elk leasecontract kan verschillend zijn, dus het is belangrijk om de voorwaarden te lezen en te begrijpen hoe autoschade en ruitschade worden afgehandeld.