Veelgestelde vragen per onderwerp

Direct antwoord op je vraag

Leasevormen

Wij specialiseren ons als onafhankelijke intermediair in de volgende leasevormen: operational lease, financial lease, occasion lease en shortlease. Als je op zoek bent naar flexibele en betrouwbare leasemogelijkheden voor leaseauto’s en bedrijfswagens, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Nee, wij zijn al 20 jaar gespecialiseerd in de zakelijke autoleasemarkt. Bemiddelen in private lease bieden wij niet aan via ons platform.
Operational lease is een leasevorm waarbij een bedrijf een auto of bedrijfswagen least voor een bepaalde periode en tegen een vast maandtarief. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto en neemt zij het beheer, onderhoud en de verzekering van de auto voor haar rekening. Het bedrijf betaalt alleen voor het gebruik van de auto en draagt geen risico’s voor eventuele waardevermindering van de auto.

Bij operational lease zijn de kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en belastingen inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om de kosten van hun wagenpark te beheersen en budgetteren.

Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto weer in de bij de leasemaatschappij. In sommige gevallen kan het ook mogelijk zijn om de leaseperiode te verlengen.

Shortlease is een leasevorm waarbij een bedrijf een auto of bedrijfswagen least voor een korte periode, meestal tussen de 1 en 24 maanden. Het is eigenlijk een flexibele vorm van operationele leasing, waarbij de looptijd van de leaseovereenkomst korter is dan bij traditionele leasevormen.

Shortlease kan voor bedrijven aantrekkelijk zijn als ze tijdelijk extra vervoerscapaciteit nodig hebben, bijvoorbeeld voor een project of een tijdelijk dienstverband. Ook kan het een oplossing zijn als een bedrijf nog niet zeker is van de exacte mobiliteitsbehoefte op de langere termijn en nog niet wil investeren in een langdurige leaseovereenkomst.

Net als bij operationele lease, is bij shortlease de leasemaatschappij eigenaar van de auto en neemt zij het beheer, onderhoud en verzekering van de auto voor haar rekening. De kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en belastingen zijn inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag.

Bij shortlease is de opzegtermijn relatief kort en kan het contract zonder boete worden beëindigd, wat deze leasevorm erg flexibel maakt. Wel is shortlease over het algemeen duurder dan een langdurige leaseperiode, vanwege het kortere contract en de hogere risico’s die de leasemaatschappij loopt.

Kosten

Ja, onze dienstverlening en gebruik van onze software is echt gratis voor bedrijven. We geloven in het bieden van een hoogwaardige, kostenefficiënte oplossing die toegankelijk is voor iedereen.
Daarover zijn we altijd transparant. Wij krijgen een eenmalige vaste vergoeding van de leverende, de door jou gekozen, leasemaatschappij. Deze vergoeding is vooraf bekend en voor iedere leasemaatschappij gelijk. Leasemaatschappijen betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Zo kunnen we onze onafhankelijkheid garanderen.

Dienstverlening

Wij zijn er voor ZZP, MKB en Grootbedrijf die willen leasen op basis van operational lease met shortlease als flexibele schil.

ZZP en MKB
Zzp’er en MKB-bedrijven tot 15 leaseauto’s en/of bedrijfswagens helpen we je graag aan de beste deal via een van onze lokale leaseadviseurs. Bel met 085 – 023 09 50 en kom direct in contact met een leaseadviseur bij jou in de regio.

MKB & Grootbedrijf
Voor wagenparken met een omvang vanaf 15 tot 500 leaseauto’s en/of bedrijfswagens bieden wij ons gratis Premium Software aan. Je krijgt van ons toegang tot je eigen online dashboard. Het hele aanvraag-, vergelijk- en bestelproces perfect geregeld vanuit één plek voor de wagenparkbeheerder, medewerkers en leasemaatschappijen. Meer weten? Plan dan hier een demo in of maak hier direct een account aan.

Het wagenparkbeheer is vaak een extra taak binnen een organisatie die wordt ondergebracht bij HR, Inkoop of een Office Manager. Deze functies hebben al veel taken op hun bord. Het beheren van de leaseauto’s is een behoorlijke uitdaging. Het is een complex proces dat veel tijd kost en kennis van mobiliteit vereist.

Het constant moeten bijhouden van de nieuwste trends en regelgeving in de mobiliteitssector kan een last zijn. Het kost niet alleen veel tijd, maar kan ook leiden tot frustraties op de werkvloer. Daarnaast is het mailen, bellen en onderhandelen met leasemaatschappijen erg tijdrovend en foutgevoelig.

De software van Debesteleasedeal.nl is ontworpen om deze problemen op te lossen. Het maakt het aanvragen, vergelijken en bestellen van de leaseauto’s eenvoudiger, waardoor je 80% tijd bespaart per leaseauto. Onze software is gebruiksvriendelijk en vereist geen uitgebreide kennis van mobiliteit. Bovendien bieden we persoonlijke ondersteuning bij vragen en advies. Zo profiteert de wagenparkbeheerder en de medewerkers van een perfect gestroomlijnd aanvraag-, vergelijk- en bestelproces.

Belangrijk om te weten is dat onze software ontworpen is om samen te werken met iedere leasemaatschappij. Ook jullie huidige leasemaatschappij(en) kunnen naadloos opgenomen worden in de software, zodat je de waardevolle relatie gewoon kunt behouden.

Je kunt met onze software operational leaseoffertes met bijbehorende voorwaarden eenvoudig vergelijken op basis van prijs en voorwaarden.
Absoluut. Onze software is ontworpen om volledig onafhankelijk en onpartijdig te zijn. We verzamelen en vergelijken leasecontracten op basis van objectieve criteria zoals prijs en meer dan 30 punten in de voorwaarden van het leasecontract, zonder enige voorkeur of beïnvloeding van externe partijen. Ons doel is om je de meest accurate, eerlijke en nuttige informatie te geven, zodat jij de beste beslissing kunt nemen. Je kunt erop vertrouwen dat de resultaten die je krijgt volledig transparant en onbevooroordeeld zijn.
De betrouwbaarheid van de informatie die je krijgt van onze software is van het grootste belang voor ons. We verzamelen data uit betrouwbare, actuele leaseoffertes en voorwaarden van de leasemaatschappijen. Zo garanderen wij dat je altijd de meest actuele en nauwkeurige data ontvangt.

Onze vergelijkingen zijn gebaseerd op duidelijke, objectieve criteria waar leasemaatschappijen zelf inspraak op hebben. Daarnaast hebben we diverse kwaliteitscontroles ingebouwd om de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van onze resultaten te waarborgen. Naast onze geavanceerde software kijkt ook nog een deskundige leaseadviseur mee met het vergelijk. Zo weet je altijd 100% zeker dat het vergelijk objectief en betrouwbaar is.

Nadat je het beste leasecontract hebt gevonden via onze software, zet je met één klik op de knop het acceptatie- en bestelproces in gang. Via onze software zal de leverende leasemaatschappij de gewenste acceptatiegegevens opvragen die je eenvoudig kunt uploaden. Het is belangrijk op te merken dat wij enkel een tool voor het automatiseren van het aanvraag-, vergelijk- en bestelproces bieden, en dat de uiteindelijke contractafhandeling plaatsvindt tussen jou en de leasemaatschappij.
Ja, de veiligheid en privacy van jouw persoonlijke informatie is voor ons een topprioriteit. We volgen strikte procedures en richtlijnen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. We verzamelen enkel de noodzakelijke gegevens die ons helpen om de dienst aan te bieden, en we delen jouw gegevens niet met derden zonder jouw expliciete toestemming. Alle gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers. Voor meer informatie kun je onze privacyverklaring raadplegen.
Ja, wij hebben een support- en ondersteuningsteam klaarstaan om al jouw vragen te beantwoorden en advies te geven wanneer je dat nodig hebt. Ons team van deskundige leaseadviseurs is bereikbaar via e-mail, telefoon en (binnenkort) via live chat op onze website en in onze softwareomgeving. We streven ernaar om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en je te voorzien van de informatie en ondersteuning die je nodig hebt om tot de beste deal te komen voor jouw nieuwe leaseauto of bedrijfswagen. Onze persoonlijke klantenservice staat bij ons hoog in het vaandel en we doen ons uiterste best om je te helpen met elke vraag of zorg die je hebt.

Het leasecontract

Een leasecontract voor een operationele lease van een auto of bedrijfswagen kan erg veel details bevatten. Dat is ook de reden waarom het vergelijken handmatig lastig is. Hieronder benoemen we enkele belangrijke onderdelen waar je op moet letten.
Dit is de periode waarvoor het leasecontract geldt. Het is belangrijk om zeker te zijn dat de termijn past bij je behoeften en plannen.
Dit is het bedrag wat je elke maand aan de leasemaatschappij moet betalen. Het is belangrijk om deze kosten te kennen en te begrijpen wat er wel en niet in deze kosten is inbegrepen.
Bij operationele lease zijn altijd de afschrijving, rente en wegenbelasting meegenomen. Als extra kan je onderhoud, reparatie, banden, verzekering, vervangend vervoer en pechhulp extra afsluiten. We spreken dan over full-operational lease. Zorg dat je goed weet wat er precies is inbegrepen in je leasecontract en wat niet. Dit voorkomt verrassingen achteraf.
Veel leasecontracten bevatten een maximum aantal kilometers dat je elk jaar mag rijden. Als je meer rijdt dan dit aantal, moet je vaak extra betalen en als je minder rijdt krijg je geld terug. Controleer deze limieten en de kosten voor het overschrijden ervan in het leasecontract. Dit staat vaak aangegeven als ‘meerprijs per kilometer’, maar ook ‘minderpijs per kilometer’ staat vermeld op de leaseofferte.
Wat gebeurt er als je het leasecontract vroegtijdig wilt beëindigen? Er kunnen kosten zijn verbonden aan het vroegtijdig beëindigen van het contract.
Bij een full-operationeel leasecontract is het voertuig meestal verzekerd door de leasemaatschappij. Toch zijn er enkele belangrijke aspecten om op te letten met betrekking tot verzekeringen:

Dekking
Bekijk nauwkeurig welk type verzekering is inbegrepen in het contract. Is het alleen een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid), of is er ook een Beperkt of Volledig Casco (all-risk) verzekering inbegrepen? Dit bepaalt in welke situaties schade aan je voertuig wordt vergoed.

Eigen Risico
Het is belangrijk om te controleren of er een eigen risico geldt voor de verzekering en zo ja, hoeveel dat is. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade.

Inzittendenverzekering
Controleer of een inzittendenverzekering is inbegrepen. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan passagiers en hun bezittingen bij een ongeval.

Vervangend vervoer
Kijk of de verzekering dekking biedt voor vervangend vervoer. Als je auto moet worden gerepareerd, zorgt de verzekering dan voor een vervangende auto?

Schadevrije jaren
Controleer of de leasemaatschappij je schadevrije jaren registreert. Dit kan invloed hebben op je verzekeringspremie als je na het leasen zelf een autoverzekering afsluit.

Procedure bij schade
Zorg dat je de procedure kent voor het melden van schade en voor het indienen van claims. Soms moet je bijvoorbeeld binnen een bepaalde tijd na een ongeval de leasemaatschappij informeren.

Het is altijd een goed idee om de verzekeringsvoorwaarden van je leasecontract grondig te lezen en te begrijpen voordat je het contract ondertekent. Zo weet je wat je kunt verwachten en kun je eventuele vragen aan de leasemaatschappij stellen.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij langdurige reparaties of onderhoud, kan de leasemaatschappij je een vervangend voertuig aanbieden. Kijk vooraf goed hoe en wat hierover is afgesproken in het leasecontract. Staat in het contract iets over gelijkwaardig vervangend vervoer of gewoon vervangend vervoer? Klein verschil met grote gevolgen.
Aan het einde van de leaseperiode moet je de auto weer inleveren bij de leasemaatschappij. De voorwaarden voor de staat waarin de auto moet worden teruggegeven, moeten vooraf duidelijk zijn. Varianten hierop zijn waardevermindering, schadeherstel kosten of eigen risico.
De hercalculatiegrens in een operational leasecontract verwijst naar een vastgesteld percentage of aantal kilometers dat een bestuurder mag overschrijden of onderblijven ten opzichte van de afgesproken jaarkilometrage, zonder dat er een hercalculatie plaatsvindt. Herberekening houdt in dat de leasemaatschappij de maandelijkse kosten aanpast op basis van het werkelijk gereden aantal kilometers.

Praktijkvoorbeeld
Als je bijvoorbeeld een contract hebt voor 15.000 kilometer per jaar en de hercalculatiegrens is vastgesteld op 10%, betekent dit dat je 1.500 kilometer (10% van 15.000) meer of minder mag rijden zonder dat er een aanpassing in de leaseprijs plaatsvindt. Binnen de 10% afwijking volgt er een afrekening op basis van de meer- / minder gereden kilometers. Rijd je meer dan die extra 1.500 kilometer, dan wordt er een herberekening gemaakt en moet je mogelijk bijbetalen. Rijd je minder, dan krijg je mogelijk geld terug.

Het is belangrijk om de voorwaarden van de hercalculatiegrens te begrijpen, aangezien dit invloed kan hebben op de totale kosten van de lease. Elk leasecontract kan verschillende voorwaarden hebben, dus zorg ervoor dat je deze begrijpt voordat je het contract ondertekent.

In de meeste operationele leasecontracten is een volledige verzekering inbegrepen die de kosten van reparaties aan schade dekt. Het is belangrijk om te controleren wat de verzekering dekt en of er sprake is van een eigen risico. In sommige gevallen moet je een bepaald bedrag betalen (het eigen risico) voordat de verzekering de kosten dekt.

Procedure bij schade
Het contract moet duidelijk aangeven wat de procedure is in geval van schade. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je de leasemaatschappij onmiddellijk na een incident op de hoogte moet stellen en dat je een specifieke garage of dealer moet gebruiken voor reparaties.

Schade bij teruggave van het voertuig
Aan het einde van de leaseperiode worden er vaak eisen gesteld aan de staat van het voertuig. Normale slijtage is meestal acceptabel, maar als er sprake is van aanzienlijke schade, kan de leasemaatschappij je mogelijk extra kosten in rekening brengen.

Elk leasecontract kan verschillend zijn, dus het is belangrijk om de voorwaarden te lezen en te begrijpen hoe autoschade en ruitschade worden afgehandeld.

Bij een auto met een operational leasecontract wordt een innameprotocol gevolgd wanneer het leasecontract afloopt en de auto aan het einde van de leaseperiode wordt ingeleverd. Het innameprotocol beschrijft de vereisten en procedures die moeten worden gevolgd bij het retourneren van de auto aan de leasemaatschappij. Het doel van het innameprotocol is om ervoor te zorgen dat de auto in goede staat wordt teruggebracht en eventuele schade of excessieve slijtage wordt gedocumenteerd.