Een fiets leasen met de beste deal.
Voor zowel zakelijk als particulier regelen we het van A tot Z
Een fiets leasen met de beste deal.
Voor zowel zakelijk als particulier regelen we het van A tot Z
Fiets leasen
Bij leasen hoef je niet alleen aan auto’s te denken! Een populaire, nieuwe ontwikkeling binnen de leasewereld is een fiets leasen. Een goede fiets is niet goedkoop, maar voor veel mensen eigenlijk onmisbaar. Wat dacht je bovendien van het feit dat het beter is voor het milieu? Dan hebben we het nog niet gehad over de voordelen voor je gezondheid! Leasefietsen zijn beschikbaar via zowel een privé als zakelijk. We vertellen je hier graag meer over alle mogelijkheden om een fiets te leasen en waar je goed op moet letten.
Wat betekent een fiets leasen eigenlijk?
Net als voor een auto, kun je ook een leasecontract afsluiten voor een fiets. Je rijdt dan op een nieuwe fiets, die aan al jouw wensen voldoet. Daar betaal je dan maandelijks een vast bedrag voor die hoort bij de jou gekozen leasevorm. Dit kan private-, fianncial- of operational lease zijn. Het is maar net welke leasevorm het beste past wanneer je een fiets gaat leasen. Laat je hierover altijd goed informeren.
Droomde je altijd al van een hippe stadsfiets, een praktische bakfiets of een gloednieuwe e-bike, die je af en toe een duwtje in de rug geeft om heerlijk naar of van je werk te komen? Dat is nu mogelijk door een fiets te leasen met de beste prijs én de beste voorwaarden. Dat betekent dat je niet ineens een grote investering hoeft te doen. Bovendien voorkom je hiermee onverwachte kosten. De volgende kosten kunnen, afhankelijk van de gekozen leasevorm, bij het maandelijkse leasebedrag inbegrepen zijn:
- Reparatiekosten bij schade
- Onderhoudskosten
- Vervangen van accu en banden
- Pechhulp in binnen- en buitenland
- Afschrijvingskosten en rente
- Leveringskosten en verwijderingsbijdrage
Wist je dat een e-bike leasen in sommige gevallen zelfs koper is dan er een aanschaffen? Wij vertellen je er graag meer over!
Een zakelijke leasefiets, hoe werkt dat?
Heb je voor je werk of zaak een fiets nodig? Dan kan een zakelijke leasefiets uitkomst bieden. Het contract komt op naam van jouw werkgever of zaak te staan. Houd er rekening mee dat je sinds 2020 een vast bijtellingspercentage van 7% moet betalen voor het privégebruik van je leasefiets. Deze maatregel vervangt een complexe regeling, die voor veel onduidelijkheid zorgde. Zo wordt het steeds aantrekkelijker om zakelijk een fiets te leasen. Let wel even op, want hiermee vervalt voor jou als werknemer wel je reiskostenvergoeding voor de dagen dat je op de fiets naar je werk gaat. Hoe pakt dat in jouw situatie uit? Een fiets privé leasen kan dan soms een beter idee zijn.
Een fiets privé leasen, hoe werkt dat?
Een goede fiets kost honderden euro’s en voor een elektrische fiets liggen de kosten al snel boven de € 1.000,-. Met een privé leasefiets voorkom je dat je in één keer een grote som geld kwijt bent van jouw spaarrekening. Je betaalt maandelijks een klein vast bedrag en fiets zo heerlijk naar je werk en maakt in je vrije tijd misschien wel mooie lange fietstochten. Je hoeft verder nergens naar om te kijken. Je weet precies wat je elke maand voor de fiets betaalt en kunt rekenen op perfecte service bij pech en diefstal. Ook wordt je keurig op de hoogte gehouden wanneer de fiets toe is aan een onderhoudsbeurt. Aan het einde van de leaseperiode lever je de fiets in en kies je misschien weer een nieuwe leasefiets. Gemak dient de mens!
Zitten er ook nadelen aan een fiets leasen?
Een fiets leasen biedt veel voordelen, maar er zijn ook enkele aandachtspunten, om rekening mee te houden:
Levering van de (elektrische) fiets
Een fiets leasen is erg populair en fietslease leveranciers streven er altijd naar om jouw leasefiets binnen 3 weken te leveren. Echter is dit geen garantie. Uiteraard speelt communicatie daarbij een belangrijke rol zodat je weet waar je aan toe bent. Voordeel is dat jouw nieuwe leasefiets aan de voordeur geleverd kan worden!
Lees altijd goed de voorwaarden
Bestudeer voor je een leasecontract tekent eerst goed de voorwaarden. Pas op voor een hoog eigen risico bij schade en diefstal. Onderzoek ook wat de voorwaarden zijn bij het voortijdig opzeggen van het leasecontract. Daarvoor geldt soms een hoge opzegsom.
De fiets wordt niet altijd jouw eigendom
Veel mensen denken nog onterecht dat na de leasetermijn de fiets hun eigendom wordt. Bij financial lease is dit het geval bij operational lease en private lease is dat niet zo. Wel kun je informeren of het mogelijk is om de fiets na de leasetermijn voordelig over te nemen.
Wil je meer weten?
We helpen je graag met deskundige adviezen bij het vinden van jouw ideale leasefiets. Waar moet je op letten? Welke soort fiets past bij jou? Wat is beter; een privé leasefiets of een zakelijke leasefiets? Samen komen we er wel uit en vinden we voor jou de beste deal voor jouw leasefiets.
Hiervan kun je ons kennen