BPM-vrijstelling vervalt in 2025 voor bedrijfswagens: wat te doen?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Einde BPM vrijstelling bedrijfswagens 2025

Einde BPM-vrijstelling zakelijke aanschaf bedrijfswagens per 2025

Als ondernemer en bedrijf is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de aankomende veranderingen met betrekking tot de afschaffing van de BPM-vrijstelling in 2025. In dit artikel bespreken we wat de BPM-vrijstelling precies inhoudt, wat de financiële impact zal zijn van het vervallen ervan, en wat je nu het beste kunt doen om hierop goed voorbereid te zijn.

Wat is BPM-vrijstelling?

BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Deze belasting wordt geheven bij de aankoop van een nieuwe auto of motor in Nederland. Voor bepaalde categorieën voertuigen, zoals bestelwagens voor zakelijk gebruik, gold er een vrijstelling van deze belasting. Deze vrijstelling maakte het voor ondernemers financieel aantrekkelijker om dergelijke voertuigen aan te schaffen.

Wat verandert er in 2025?

Per 2025 zal de BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens gaan verdwijnen. Dit betekent dat bij de aanschaf of import van nieuwe bedrijfswagens BPM betaald moet worden. Dit heeft directe grote financiële gevolgen voor ondernemers, aangezien de aanschafkosten van nieuwe bedrijfswagens hierdoor zullen stijgen.

Grote financiële impact voor ondernemers

Het vervallen van de BPM-vrijstelling zal leiden tot hogere aanschafkosten voor nieuwe bedrijfswagens. Dit kan vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen een significante extra kostenpost betekenen. Dit betekent in de praktijk dat bedrijfswagens gemiddeld 10.000 tot 15.000 euro duurder worden. Dit is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de brandstofmotor.

Wat kun je nu het beste doen?

Analyseer je huidige wagenpark: Beoordeel de huidige staat en levensduur van je bedrijfswagens. Als een vervanging op korte termijn nodig is, kan het financieel voordeliger zijn om dit vóór 2025 te doen.

Overweeg alternatieven: Kijk naar alternatieve vervoersmiddelen, zoals elektrische voertuigen. Deze kunnen op de lange termijn kostenbesparend zijn, vooral gezien de ontwikkelingen in milieuwetgeving en brandstofkosten.

Financiële planning: Pas je financiële planning aan met het oog op de toekomstige kostenstijging. Dit kan betekenen dat je reserves moet opbouwen of financieringsopties moet overwegen voor toekomstige voertuigaankopen.

Blijf op de hoogte van regelgeving: Fiscale regelgeving kan veranderen, dus blijf op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen of aanvullende maatregelen die de overheid kan nemen.

Onafhankelijk advies inwinnen: Overweeg om professioneel advies in te winnen over de beste strategie voor jouw wagenpark. Dit kan vrijblijvend bij een van onze leaseadviseur via 085 – 023 09 50.

Nu is het een cruciale periode voor ondernemingen om de status van hun bedrijfswagens grondig te evalueren. Staat u op het punt om binnenkort een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen? Dan is het raadzaam om hier tijdig over na te denken. De gemiddelde levertijd voor een bestelwagen kan sterk variëren.

Conclusie

Het is belangrijk om proactief te handelen en goed voorbereid te zijn op de veranderingen die komen gaan. Door tijdig een nieuwe bedrijfswagen te bestellen, kun je duizenden euro’s als gevolg van BPM-belasting besparen. Heeft u behoefte aan advies bij het nemen van de juiste beslissing? Bel 085 – 023 09 50 en ontvang direct vrijblijvend advies.

Ervaar ook de beste oplossing
voor de leaseauto’s

Altijd het juiste vergelijk
Op basis van prijs én voorwaarden

Tijd- en kostenbesparing
Weg met losse offertes, bespaar 80% van jouw tijd

Volledig gratis
Geen verborgen kosten, wel de beste deal

100% vrijblijvend – de beste deal

Genoemd in de pers

debesteleasdeal.nl genoemd in de pers media